Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Czesc Zawzietaski !
Pogoda okropna, wieje i pada co chwile. Zainspirowana przez Kasie poszlam dzis rano poszukac wiosny. Znalazlam przebisniegi i inne zielone badyle wystajace z ziemii ( zonkile?) potem przyjrzalam sie krzakowi kolo smietnika i ze zdumieniem stwierdzilam, ze zakwitl na rozowo. No to wiosna idzie, wreszcie bo ja tak zimy nie lubie. I szczerze ale nie zlosliwie zazdroszcze naszej italienskiej kolezance tego sloneczka. Dziewczyna mojego syna to Wloszka, wprawdzie z Lombardii ale te 500 km to normalnie inny swiat.
Evige - zyc i pracowac w Szwajcarii to bobozne zyczenie wielu ludzi, tez Niemcow. Wielu mlodych ludzi szczegolnie z poludnia Niemiec wyjezdza do Was. Moj syn tez sie zastanawia.
Wczoraj wieczorem bylam sobie "poskakac" i wyprobowalam nowe urzadzenie, ktore wzmacnia miesnie wewnetrzne uda. To wzmocnienie objawilo sie dzisiaj rano w postaci zakwasow, normalnie na kibelku usiasc nie moglam. Zla bylam, chociaz trener mnie o tej mozliwosci poinformowal. Po co mnie te cholerne miesnie wewnetrzne, przeciez dzieci rodzic juz nie bede. Mam nadzieje, ze przejdzie ale to cholerstwo chyba omijac bede.
Cytat:
Zamieszczone przez
gamma56
cierpliwosc to chyba najtrudniejszy wrunek do spelnienia...
Niby oczywiste ale jakie to madre slowa. :mdr: Nawet nie trzeba komentowac
Cytat:
Zamieszczone przez
Agnieszka111
Mario, dokładnie przeczytałam Twój wątek i Ty przecież też ratowałaś się dniami ryżowymi , to tylko dowodzi, że czasem nawet najukochańsza dieta wymaga jakiegoś nowego powietrza
Agnieszko, czy istnieje najukochansza dieta ? W moim wypadku chyba nie, no chyba, ze istnieje sposob odzywiania skladajacy sie z frytek z majonezem, tlustego sera, bialego pieczywa i wina (wszystko uwielbiam:mad:
Ja wybralam Pape bo szukalam mniejszego zla i zasady pasowaly do mojego trybu zycia i moze dlatego latwiej mi poszlo. Pisalam czesto na moim watku o problemach z kolacjami. I tak jest do dzisiaj bo jak przyjde z pracy to musze dooope spiac i pokroic salatke albo udusic warzywa a o lie latwiej jest zrobic kanapki albo kupic sobie kebaba po drodze.
Jeszcze chcialam odniesc sie do Twojej pracy. Wprawdzie pedagogiem nie jestem ale posiadam 3 sztuki w najblizszej rodzinie plus doswiadczenie matki dzieci, ktore przeszly przez rozne systemy oswiaty. I moge stwierdzic z cala odpowiedzialnoscia : nauczycielskiej pracy nie da zmierzyc !
Witam niedzielnie :money:
Reginko – gdybyś miała tylko słomiany zapał, to na pewno nie doszłabyś taki kawał drogi (szczególnie, że akurat taka forma ruchu Ci nie odpowiada) i nie trzymałabyś się dietki. Myślę, że trochę się nie docenisz?
Kasiu – a to się zdziwiłam, bo myślałam, że Ty na ww jesteś :confused:. A tu się okazuje, ze tylko chodzisz na ich spotkania. No ale w takim razie będę się tym bardziej przyglądała, jak Ci idzie ta mieszanka z Pape.
A córcia, jak rozumiem, skończyła już etap Wrocławia i wraca na swoją uczelnię? Ale nie odpowiedziałaś, jakie ma refleksje po pobycie w Pl?
Ewciu – właśnie nie wiem, jak może być z tymi biletami. Ostatnio byłam w Krakowie w sierpniu, kiedy przyjechała moja siostrzenica ze Stanów. I wiem, że zamawiała te bilety dużo wcześniej, bo tak jej zasugerowali. No ale też było to lato, więc może dlatego?
Sabinko – chodź tu już proszę do nas!
Jolinko – i Ty!
Kalahari – a ten śnieg to w ogóle był tam u was? W jakim sensie interesuje Cię czas?
Natko – Kasi chodziło chyba o jakieś rozmowy przez laptop na zasadzie skypa.
Mario – wygląda na to, że jesteś chyba w podobnej strefie klimatycznej, co my tutaj w Pl?
No nic, najwyższa pora ruszyć się. Miłej niedzieli :)
Dziewczynki, w tych rozmowach video na fb nie ma nic dziwnego :) gdy otworzycie na fb ikonkę wiadomości do osoby z którą chcecie rozmawiać, tam u góry będziecie miały kamerkę , klikacie w nią i juz można rozmawiać i się widzieć...tylko, nie wiem...hm, trzeba by było piżamę zdjąć i oko umalować :D
ja akurat mam coś z kamerą, że widze rozmówcę, a on mnie nie :)
Agnieszko z tego co ja się orientuję to taka opcja jest na messengerze fb
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
nie wiem Natuś, bo u mnie jest to kompatybilne i nie wiem, kiedy uruchamia mi się messendżer gdy gadam przez fb
Cytat:
Zamieszczone przez
krysiapysia
Mario – wygląda na to, że jesteś chyba w podobnej strefie klimatycznej, co my tutaj w Pl?
Na dzien dzisiejszy to pewnie tak ale ogolnie to chyba troche cieplejszej bo jednak tutaj wino rosnie. Chociaz teraz to ciezko powiedziec, wszystko sie pokielbasilo:arf:
Na laptopie chyba nie ma różnicy na telefonie musisz mieć zainstalowaną aplikację messengera
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
no w telefonie to wiem , ale ja gadam głównie przez laptopa, bo nie lubie pisać w tel