Strona 765 z 3048 PierwszyPierwszy ... 265 665 715 755 763 764 765 766 767 775 815 865 1265 1765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,641 do 7,650 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie – dzisiaj teściowa wyszła ze szpitala. Najpierw pojechali do jej domu i na tym się skończyło. Pierwsze co zrobiła, to „poleciała” do kota, a później stwierdziła, że nigdzie się nie rusza. Na dowód swojej sprawności uparła się sama zapalić w piecu. M trochę teraz przy niej trwa, więc zobaczymy jak to się potoczy dalej.

Agnieszko – szczeniaczek cudo! Wygląda tak niewinnie . Też bym się w nim zakochała (właściwie to niewiele mi brakuje ). A imię już wybrane? Co to znaczy, że jest ze swoją siostrą – są z jednej matki (i jak w ogóle został przez nią przyjęty)?

Natko – dobrze Cię w końcu poczytać. Przynajmniej odkupiłaś się z nawiązką za czas nieobecny . Zaraz zajrzę do pamiętnika Marii, sprawdzę też jeszcze raz modyfikacje Sabinki (czytałam już o nich wcześniej, ale muszę dać sobie jeszcze chwilę na zastanowienie). Już się trochę martwię Twoją ewentualną nieobecnością w Krakowie . Może jeszcze jakoś się to wszystko ułoży, chociaż oczywiste jest, że M ma tu pierwszeństwo. No nic, poczekamy i zobaczymy, co z tego wszystkiego wyjdzie. Napisz później trochę o wrażeniach po wizycie u dietetyczki (podoba mi się ten samodzielny prezent)

Sabinko – milczę o dietce, bo też i nie mam się czym chwalić. Jest mały spadeczek i to by było na tyle. Znowu muszę zakasać rękawy. Ale wam bardzo kibicuję i ciszę się z wszystkich osiągnięć.

Ewciu – jestem gdzieś tam myślami przy Tobie i wypatruję jakiś wieści.

Reginko – co to jest „Welklness dla mymy”?

Maniusiu – to trudne sprawy i trudno się do tego odnieść .

Kalahari – też czytałam trochę o slow joggingu i wydawał się bardzo przyjazny, dla wszystkich!

Mario – pomysł na urlop pewnie fajny. Szkoda tylko, że nic z tego nie rozumiem .

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Krysiu, nie są z jednej matki, ale są bardzo do siebie podobne dlatego mówimy o nich rodzeństwo Mały nazywa się dostojnie Kanclerz

Grażynko, to naprawdę bardzo mądre psy i kochane

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    na śniadanie bułka z dżemem lub drożdżówka, na obiad węgle i warzywa ( w ogóle nie jadłam mięsa na obiad od niedzieli), na kolacje białko i warzywa, czasem miedzy śniadaniem i obiadem owoc lub jogurt i to wsio
    Sabinko, bułka mała czy duża ? Jedna?
    obiad węgle i warzywa, czyli co ?- makaron i surówka, czy ryż i surówka, czy jak?
    kolacja - białko i warzywa czyli np. mięso i surówka? Podaj kochana przykładowo Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-pliss.gif

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Agnieszko, cudny pies, widać że inteligentny
    Córka Sucharka nie miała już więcej żadnych objawów, jeśli będzie unikać sytuacji stymulujących atak, to powinno udać się uniknąć, czyli wszelkiech miejsc z migotaniem, jazda samochodem tylko w okularach, no i chyba kierowcą nie będzie mogła być...
    Auto naprawione w ramach gwarancji, uff
    Krysiu, trudne sprawy fakt, ale dobrze , że są takie miejsca, gdzie potrafią się zająć starszymi ludźmi w godny sposób
    I co mnie zdziwiło a nie powinno, wszycy opiekunowie chodzili uśmiechnięci, nie było tego w poprzednim ośrodku.
    Kupiłam dzisiaj na poprawę humoru spodnie o buty

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Witajcie kobietki...dawno mnie nie było,ja wiem...przepraszam

Ostatnie 11 dni,to trochę jak z życia "wyjęte".Przez 5 dni miałam u siebie wnuki,a i tydzień z chorobą "wpadł" i nie zawsze były siły na pisanie.Teraz jest już prawie ok-jeszcze trochę kaszle,ale wszystko się odrywa i schodzi.Wczoraj miała jeszcze stan podgorączkowy,ale...łyknęłam tabletkę i ....siup na meczZresztą myśl o meczu pomogła szybciej wyzdrowieć...jak to napisała moja "złośliwa" forumowa koleżanka Jupimor :"Kanadyjczyk robi swoje - leczy Jolę"Ale co prawda to prawda-nowy nabytek naszej drużyny Kanadyjczyk Tyler Jeams Sanders ( w skrócie T.J -czytać Tidżej) to niezłe ciacho o ujmującym uśmiechuEch....mieć przynajmniej 25,a najlepiej 30 lat mniej....tak to tylko platonicznie można "pokochać"No i nie tylko T.J super wygląda,ale świetnie gra i bardzo duży był jego udział w wygranej w sobotnim meczu.No tak...nie zdążyłam Wam napisać o poprzednim meczuByło super-nareszcie wygrana u nas i to 3:0-tyle radości,tyle emocji we mnie było,że potem do 4tej rano nie mogłam zasnąćNo i po meczu były oczywiście zdjęcia-T.J grał swój pierwszy mecz u nas,a że stałam tuż za krzesłami zawodników,to pierwsza go "dopadłam" ze swoją prośbą o zdjęcie.Angielskiego nie znam,ale "T.J plis foto" dobrze mi wyszłoWczorajszy mecz też wygrany i choć drużynie jeszcze miesiąc temu nikt szans nie dawał na utrzymanie,bo brakowało im 4 zwycięstw,to teraz już tylko jednego.I mam komplet fotek z każdym z drużyny i z treneremNa ostatnią brakującą...umówiłam się z libero przez fbKlub zrobił też niespodziankę przed Dniem Kobiet-były tulipany od miasta i fotobudka ,gdzie zrobiłam sobie 4 fotki z dziewczyną,która była z nami na meczu-Ania ma 24 lata...22 lata temu byłam....jej opiekunką przez 1.5 rokuWybaczcie,że ja znowu o siatkówce-jestem jak nakręcona od wczorajZaraz zacznę pomału i Wam odpisywać.Jeszcze tylko fotki....

Radość ze zwycięstwa

12805833_947067695328412_5249865648782627081_n.jpg

T.J

12806012_833524846773169_2681478568655350841_n.jpg

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko

sniadanie - jedna duża buła z powidłami śliwkowymi bez masła lub drożdżówka

obiad - ryż lub kasza pęczak z pieczarkami, ryż lub makaron z warzywami na patelnię lub warzywa na patelnię z ziemniakami, ryż lub makaron z sosem słodko-kwaśnym ze słoika, makaron z warzywami samodzielnie przygotowanymi ( cukinia, papryka, marchewka - co lubisz na ciepło) np z pesto, frytki z piekarnia itd - do tego fura surówek albo buraki ( kupuję gotowe w pojemniczkach w biedronce albo lidlu, lub marchewka z pojemniczka też, przez ubiegły tydzień nie miałam ochoty na mięso na obiad....

kolacja : serek wiejski + pomidor i cebula, sałatka taka niby grecka z fetą, sałatka z jajkiem ( sałata, rukola, pomidor, ogórek, co tam masz), ryba wędzona + warzywa, pierś kurczaka + warzywa, tuńczyk + warzywa
    pomiędzy posiłkami owoc lub czasem jogurt

to tak na szybko co mi się przypomniało a teraz idę spać
    Jolinkaa, gamma56, Natka55 and 1 others like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Brokatowa.pl-21022015015720-sniad.jpg

Kawa dla wszystkich Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-imgssl-4-.gif

Sabinko, dzięki za Twoje przepisy dla mnie to wielka inspiracja

Maniusiu, dobrze, że auto naprawione na koszt ubezpieczenia. Takie naprawy są bardzo kosztowne.

Jolu kibicko nasza wybaczam Ci, tylko teraz już nie znikaj

Krysiu, szczeniaczek WYGLĄDA niewinnie! , ale to pozory, kochana, pozory. Szelmy są takie szybkie, takie silne, że ludzie trzymają je w klatkach, szczególnie ci, którzy mają małe mieszkania. Bardzo dużo ludzi bierze te psy do domów, a po tygodniu oddaje lub wyrzuca, bo jest to rasa bardzo specyficzna. Nasza sunia narobiła nam straszliwych zniszczeń w ogrodzie, same zresztą zobaczycie. Tak jak napisała Grażyna, są to psy pasterskie i one MUSZĄ pracować. Gdy nie mają owiec, pasą samochody. Każde auto , które przejeżdża obok naszego domu , w ciągu kilku sekund jest odprowadzone kilkanaście razy! Biega szybciej niż błyskawica. Stąd zniszczone trawniki i rośliny obok ogrodzenia. Uchowały się tylko najmocniejsze krzewy.Natomiast wszystkiego uczy się też błyskawicznie, jest bardzo mądra, czasem mam wrażenie, że od człowieka różni ja tylko to, że nie mówi Bardzo ją kocham, a Kuba już teraz się martwi, co on zrobi jak za dwa lata wyjedzie na studia

Miłego dnia dziewczynki dla tych , które świętują, życzę miłych obchodów, a nam wszystkim życzę abyśmy w trosce o innych, nie zapominały o sobie

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witaj Agusiu! Witajcie dziewuszki!

No ten pan to mi sie podoba! To ja go tez poprosze! Do lozka! Zeby sie kawy napic...rzecz jasna!

Agus- psiunio cudny! Do schrupania! Ale troche studzisz moje zapaly piszac, ze to taki harmider... Chyba nie daloby sie pogodzic mej milosci do ogrodu z posiadaniem tej rasy pieskow...
    Moja Sonusia to byla dama...chodzila po mym ogrodku... to tu powachala kwiatka,to tam pogilgotala po pietach robaczka...
    Ale niczego nie niszczyla bo nawet jak gdzies weszla na grzadke to co te 4 kilo welny mogly zrobic... Tak sobie wiec mysle, ze jesli kiedys wezme pieska to tez takiego malego w typie pudelka. Pudle sa tez madre pieski.

Kochane moje- bylam wczoraj u fryzjerki. Mialo byc na glowie braz o tycjanowym odcieniu...a przez te moja siwizne wyszedl tycjan o brazowym... No taka czerwona to jeszcze nie bylam!!! Diablica! a malz skwitowal: prawdziwy charakter!

Dobrego dnia!

Jolinkaa, gamma56, Natka55 and 2 others like this.

Dzień dobry
    Agnieszko tez mi się podoba ten pan ze śniadaniem do łózka
    Kasiu diablico - mówisz, że taka czerwona jeszcze nie byłaś? zmyje się...ja tez czasem mam nie do końca taki kolor jak miał być
    Jolinko no ta twoja pasja jest taka pozytywna i dobrze działa na ciebie jak widzę, taka radosna i szczęśliwa jesteś jak idziesz na mecz, fajnie tak, człowiek czuje się młodziej i łapie pozytywną energię
    Maniusiu dobrze, że mechanik cię nie skasował a jeszcze lepiej, że że u córki Sucharka nie ma już ataków a nowe buty i spodnie na pewno poprawiły ci humor

Słońce pięknie świeci ale na razie zimno, na 12 idę na gimnastykę to może się ociepli ale i tak jest fajnie, zupełnie inny humor człowiek ma jak za oknem słonecznie

Uprawnienia umieszczania postów