Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry
niby mam wolne, ale nie moge spokojnie domlaptopka zasiasc, bo ciagle cos lub ktos mi przeszkodzi ...
A ja tam wspominam Dzien Kobiet z lezka w oku.... toz to moja mlodosc... a ze gozdzik i rajstopy...no coz jakie czasy takie prezenty ... dzis dostalam kilka wiadomosci z zyczeniami i na tym koniec... wiec czy rajstopy i gozdzik ( apamietam jak raz nawet hiacynta dostawalysmy) byla naprawde gorsze ?dzisiaj pracodawcy sa na tyle skapi, ze nawet rajstop pracownicom nie podaruja... ewentualnie pracy doloza , albo premie zabiora... przeciez i na imieniny pod choinke czy z jakichkolwiek okazji nie kupowano takich prezentow jak dzis... na I-sza komunie dostalam pilke plazowa i kilka czekolad i bylam cala szczesliwa... wytlumaczcie to dzisiejszym "pierwszym komunistom".... i wogole nie uwazam, ze caly tamten swiat byl be.... co bylo zle to trzeba po imieniu nazwac, ale bylo tez wiele dobra, ktorego dzis nie uswiadczysz ze swieca, wiec ja staram sie i o tych dobrych rzeczach pamietac...
8 marca.jpg
Jolinko...
wdzisiejszych czasach wiekszosc 20-stoparolatkow to ciacha
wiem ze dlaCiebie siatkarze to szczegolnie smakowita ciacha....
ale ja osobiscie przy takich czuje bardziej stara i dlatego pozwole sobie takim umyc auto ,ale przygladam sie takim nieco "przeterminowanym" ciachom ...tak powiedzmy z rocznikow 1949-1956

Krysiu...
oczywiscie moj blad ....nie Welklness ale Wellness... w wolnym tłumaczeniu na jezyk polski, wellness to stan dobrego samopoczucia... wiec mam sobie sprawic odrobine luksusu w postaci krotkiego wypoczynku z masazami, kapielami czy podobnym zabiegom relaksujaco odprezajacym, chocby pedicure czy piling.... oczywiscie skrzetnie z tego skorzystam , choc ofertajest tak wielka, ze trudnobedzie mi sie zdecydowac....
Mario...
podana przez Ciebie propozycja to fachowe wprowadzenie w diete Dr. Pape... ja nie jestem w stanie wytrzymac zalecanych przez niego 5-cio godzinnych przerw, wiec nawetnie mysle o takim turnusie... szukam czegos relaksujacego odprezajacego jakies Spa Wochenende czy cos w tym stylu ...
Maniusiu...
No niestety starosc nie jest straszna tylko ,jesli zdrowie w miare dopisuje, ale demencja to jeden z najstraszniejszych scenariuszy... i dotyka zarowno chorego jak i calajego rodzine ...przykro patrzec, ale pomoc mozna niewiele, wiec przynajmniej nalezy zapewnic calodobowa opieke, bo ludzie z demencja z czasem staja sie niebezpieczni zarowno dla samych siebie jaki i dla najblizszych... dokladnie jak male dzieci , nie moga pozostawac ani na chwile bez nadzoru, a w domu jest to najczesciej niemozliwe, wiec jedynym rozwiazaniem sa placowki ... pracuje z takimi ludzmi i wlasnie perspektywa takiej choroby przerazamnie najbardziej...
slonko wyszlo wiec chce skorzystac z jego promykow i podreptac swoja codzienna dawke.... "nie chcem ale muszem !" milego popoludnia wszystkim zycze ...
Ostatnio edytowane przez gamma56 ; 08-03-2016 o 14:05
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]