Strona 774 z 3048 PierwszyPierwszy ... 274 674 724 764 772 773 774 775 776 784 824 874 1274 1774 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,731 do 7,740 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Jolinko wierzę bardzo, że twój syn spotka w końcu jakąś wartościową dziewczynę, która go pokocha takim jakim jest
    Dziękuję Sabinko.
    Ale.....on już nie wierzy,ja chyba też już wiarę straciłam.Dziewczyny to teraz takimi materialistkami są -coraz częściej najważniejsze dla nich jest kasa i wygląd zewnętrzny.Bogaty mój syn nie jest, wygląd ma przeciętny i jeszcze te blizny z powodu ostrego rzutu choroby......I ta niepełnosprawność,która "przyjemną" nie jest i tak bardzo trudną do zaakceptowania.

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Jolinko, aż mi się serce ściska
    Dziękuję i Tobie Aguś....za Twoje serce.

CDN jutro rano.......teraz pan mąż spać pogania
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Jolinko myślę, że Twój synek nie jest jedynym cierpiącym na taką chorobę. Być może powinien poszukać kontaktów z osobami o takim samym schorzeniu.Może jakieś fora.Ludzie się jednoczą, szukają zrozumienia i uczucia wśród osób równie pokrzywdzonych przez los.Wiesz jak mówi przysłowie : syty głodnego nie zrozumie.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam dziewczynki w piateczek! I szybko zanim Agnieszka nie wstanie kawke wam pierwsza serwuje!

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzis dziewczynki robie dzien "tlusty" wg zalecen diety kekwickiej...

Menu diety dostarcza organizmowi 1000 kalorii, a 90% energii pochodzi z tłuszczu. Dziennie spożywa się 5 posiłków, po 200 kalorii każdy. Niezwykle istotna jest także regularność przyjmowanych pokarmów, pomiędzy poszczególnymi daniami należy zachować równy odstęp czasowy. Dieta Kekwicka powinna trwać nie dłużej niż 4-5 dni. Po nich należy przejść na inną dietę, która dostarczy organizmowi więcej składników odżywczych. Poprzez drastyczne ograniczenie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]oraz [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] następuje szybkie spalanie tkanki tłuszczowej (lipoliza), ponieważ to właśnie poprzez przemianę węglowodanów i białek powstaje tkanka tłuszczowa.
    Dieta pozwala schudnąć nawet do trzech kilogramów, jeśli stosowana jest tydzień. Podczas jej stosowania organizm oczyszcza się z toksyn, a składniki mineralne w pożywieniu przyspieszają [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], co z kolei umożliwia skuteczne odchudzanie.

To zaplanowany jadlospis:
    8:30- 30g masla orzechowego
    10:30-60g sera camembert, kilka oliwek
    12:30- 30g tunczyka z kaparami, 30 g orzechow
    15:30- sledz w smietanie
    17:30-makrela wedzona plus pomidorki

Pa! znikam sie ubierac! Calusy -dobrego dnia raz jeszcze!

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, nie zaserwuję dziś kawy, bo siedzę na badaniach okresowych. Dzięki, ze mnie wyręczyłaś . Fajne to Twoje menu, tylko zastanawiam sie jak Ty na śniadanie zjesz to masło orzechowe! w sensie łyżką czy jak????

Jakoś dawno nie było Krysi, Zeni, Ewy...wszystko w porządku dziewczynki?

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Byłam na zakupach. ..
    Oj jak zazdroszczę tych zakupówA u nas nie ma jeszcze takich sadzonek-a zimno jest,rankami bywają przymrozki i bratki na pewno by przemarzły.Za to kupiłam sobie w Auchanie 3 róże-zobaczymy czy będą takie jak na pudełku.Kupowałam 4 angielskie lata temu z tej firmy i 3 były ok.Nie taka była pomarańczowa,więc kupiłam ją drugi raz.Do tego dwie pachnące francuskie-podobne do angielek,też takie pełne.Zrobię potem fotkę,aaa...i jedną kannę dokupiłam.
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Mój zięć, dostał się na trzymiesięczny staż zawodowy do Stanów. Jestem z niego bardzo dumna
    Gratulacje dla zięcia
    Czytalam wczoraj o interesujacych wynikach badan-otoz zrobiono kiedys experyment z dietami 1000kcal-jedna byla taka z 90% tluszczu w tych 1000 kalorii, druga 90% bialka a trzecia weglowodanow.
    I co sie okazalo?
    Rzeczywiscie, najwiecej chudna ludzie gdy jedza sam tluszcz, potem ci na diecie bialkowej a najmniej weglowodanowcy.
    Ciekawy eksperyment-bałabym się jednak zaryzykować jedzenie samego tłuszczu-nie wiem jak zniosłaby to moja wątroba,przy braku woreczka.

Mialam dzis auto do dyspozycji wiec objechalam sklepy ogrodnicze...nakupowalam kwiatkow i nie tylko...
    Zabralam potem dzieci na ogrod i zagonilam do roboty -synek skrecil mi takie fajne schodki na kwiaty a corcia pomagala przy cieciu roz i innych roslin... jednym slowem udany dzionek!
    Ale fajnie Kasiu -ja jeszcze do ogródka nie wychodzę robić-u mnie mokro bardzo jest,bo co drugi dzień pada,czasem wręcz leje.Dzisiaj za oknem też ponuro i mglisto.Chciałam pograbić,ale nie ma jak,chciałam drzewka opryskać,ale przy takiej pogodzie nie ma sensu.Co to za kwiat ten w donicy,tak pięknie kwitnący?A te schodki mnie zachwyciły!!!Metalowe są czy z plastiku?
    U Ciebie dużo cieplej jest,skoro już żonkile pierwsze zaczynają kwitnąc-moje dopiero niedawno z ziemi wyszły może tak na 3 do 5 cm.Tulipany tylko w większosc duże są.
    Cytat Zamieszczone przez Natka55 Zobacz posta
    Jolinko myślę, że Twój synek nie jest jedynym cierpiącym na taką chorobę. Być może powinien poszukać kontaktów z osobami o takim samym schorzeniu.Może jakieś fora.Ludzie się jednoczą, szukają zrozumienia i uczucia wśród osób równie pokrzywdzonych przez los.
    Natko przechodziliśmy przez to-to znaczy próbowałam go namówić na "bywanie" na takich forach,nawet kilka lat temu poszedł na takie spotkanie w kilka osób,ale oni dłużej się znali,mało kto z nim rozmawiał i źle się tam czuł.Namówiłam go na pisanie na jednym forum,ale szybko zrezynował.Trafiłam na portal osób niepełnosprawnych z działem randki,ale tam większość osób jest jeszcze bardziej chorych od niego.I to nie tak,że ja takie osoby wykluczam,bo to nie tak.Tylko dwie osoby o bardzo dużych ograniczeniach miałyby bardzo ciężko poradzić sobie w życiu.Jedna musi być bardziej sprawna.No i Mateusz potrzebuje kogoś o silniejszej psychice.Jedno musi drugie "ciągnąć" w górę,a nie dołować.Parę miesiecy temu spotkał sie z dziewczyną,podobała mu się,ale powiedziała,że nie wie czy psychicznie poradzi sobie z jego niepełnosprawnością i zapytała go co by zrobiła,jakby znalazł ją w łazience "pociętą"?Leczyła się z depresji,była po próbie samobójczej i z myślami samobójczymi.M. jest w depresji-wyobrażasz sobie razem dwie takie osoby?Ja próbuję go namawiać do tego,żeby poszukał właśnie osoby też chorej,bo ona go najlepiej zrozumie......nie wiem co z tego do niego dociera.Nie wiem...może on nie jest gotowy na taką osobę?To trudny temat i nie lubi o tym rozmawiać,a ja nie mogę naciskać.

Czas kończyć-muszę jakieś śniadanie zjeść i wziąć się wreszcie za siebie,za odchudzanie.Nawet nie wiem ile ważę.......Moja córka od dziś do 20tego ma urlop,wiec mam wolne od dzieci-zacznę porządki świateczne.

Spodobał mi się "ogrodnik" Kalahari....znalazłam mu "ogród" Moneta

12805928_10156568475930247_5279053443128674440_n.jpg

8:30- 30g masla orzechowego
    Pfuuuj...na śniadanie samo masło orzechowe???

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Kasiu chyba niedawno próbowałaś już tej diety czy się mylę?
    gamma56 and Agnieszka111 like this.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

IMG_20160308_124723.jpg

jolu---grazie
    a to specjalnie dla ciebie----wisialo niedaleko van gogha (i dlatego jest to wersja wybitnie turystyczno-amatorska)

pozdrawiam i lece.....

Maria1968 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Stuttgart

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    .Ten rozdział uważam raz na zawsze za zamknięty.
    I niech tak zostanie, Jolinko szkoda czasu na zle emocje. Mnie wielokrotnie ludzie zawiedli i to w roznych sytuacjach. Trzeba o nich zwyczajnie zapomniec i basta.
    Czytam o Twoim synu i...moge sobie wyobrazic co czujesz bo sama jestem matka. I mysle, ze pomimo panujacej tolerancji dla osob niepelnosprawnych duzo ludzi ma z tym problem. Dowodem na to jest chocby parkowanie w miejscach przeznaczonych dla ludzi chorych.
    Ale tez mysle, ze prawdziwa milosc nie wybiera i pozostaje zawsze nadzieja, ze znajdzie sie ta jedyna...Zycze tego z calego serca
    Odchudzanie zaczyna sie w glowie a nie w kuchni.
    20.09.2015 - 78,1 kg
    24.01.2015 - 68,5 kg
    https://www.jestemfit.pl/chce-schudn...a-dr-pape.html

Maria1968 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Stuttgart

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Pfuuuj...na śniadanie samo masło orzechowe???
    Tez tak pomyslalam, no tak ale Kasia pewnie da rade.
    Odchudzanie zaczyna sie w glowie a nie w kuchni.
    20.09.2015 - 78,1 kg
    24.01.2015 - 68,5 kg
    https://www.jestemfit.pl/chce-schudn...a-dr-pape.html

Uprawnienia umieszczania postów