Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Kalahari – prezencik oczywiście bardzo mi się podoba :) Drugie zdjęcie typuję, że to Bazylika Santa Maria Maggiore (Matki Bożej Większej) zwana również Bazyliką Matki Bożej Śnieżnej?
Jolinko, Agnieszko – dzięki z podwójności. Kiedyś nie miałam rozjazdu, bo w domu świętowało się imieniny. Od dzieci przejęłam urodziny, bo to dominuje na Śląsku i tak było im po drodze z rówieśnikami.
No właśnie, a jak to jest dziewczynki w Waszych rejonach?
Agnieszko – ale może problem dotyczy tylko mąki pszennej? Przecież inne zboża albo ryż czy kasze no i owoce nie powinny nic robić! Może spróbuj poprzez eliminacje – np. parę dni bez pszenicy, parę bez kasz, potem ryżu itp.?
Jolinko – trzymam kciuki za jutrzejszy Wrocław. Tylko napisz nam tu potem, co było. Bo zazwyczaj ten wyjazd jakoś tak Cię dołuje, że znikasz na dłuższy czas! Żadne takie proszę!
Kasieńko – oczy cieszą te Twoje kwiatki. Szczególnie przy naszych ciągłych opadach i szarudze.
Dobranoc Zawziętaski :sleep:
Kurcze...dopiero teraz doszlo do mnie, ze w tym tygodniu nikt tutaj nie robil podsumowania wagowego...:beurk:
I to akurat wtedy gdy ja mialam dobry wynik!:p
Zatem sama sie pochwale...i wkleje cos z tabelki akcyjnej...
W naszej rywalizacji tylko czesc podala swoja wage...hop hop! Kochane! Ewunia, Natka, Madzia, Grazynka, Maniusia? Co z wami?
O Ewcie to sie juz nawet nie dopytuje...:arf: Znowu schowala sie do norki... Sloneczko...co z toba?
wyróżnienie:
1.AniaTa -1,4kg
2.Andi -1,3kg
3.KasiO, Syrfina,-1,kg
Jolinko- jestem z wami myslami! Trzymajcie sie w tym wroclawiu! I tak jak Krysia napisala...zamelduj sie prosze po powrocie kochanie...Dzis moj dzien "tlusty"...
Mam zamiar jesli sie da robic taki dzien dwa razy w tygodniu...:)
Plan na dzis:
8:30- serek camebert, oliwki
10:30- makrela, pomidorki
12:30- bratwurst (bo bede na miescie wiec kielbasa z grilla /bez bulki)
15:30- garsc orzechow
18:00- sledz w smietanie
1 załącznik(ów)
Załącznik 35359
Witam z kawą :)
Krysiu, oczywiście, że masz rację, tam też byliśmy i w środku jest przecudownie :) Tylko jak dobrze pamiętam o Matki Boskiej Śnieżnej bardzo pilnowali żeby w środku nie robić zdjęć. Magda przez Ciebie wczoraj jeszcze do późna oglądałam zdjęcia z naszej wycieczki :D
W drugiej części też masz rację :D źle napisałam- krosty są od białego pieczywa i ciast, czyli od pszenicy .( nie wyszedł mi skrót myślowy :mdr:) U nas w pracy też jest zwyczaj stawiania imieninowego ciasta i kawy w pokoju naucz. a jest nas 30 osób, a ja biedna sama...się napiekę :mdr:
Jolinko, trzymam dziś mocno kciuki :)
Dobrego dnia dla wszystkich :)
U mnie w szkole od dziś mamy 3 dni rekolekcji. Nie mamy lekcji, tylko dyżury- 2 godziny dziennie :) Cieszę się, bo muszę wszystko przygotować na wyjazd do Norwegii- kupić pieniądze :mdr:, jakiś prezent, spakować bagaże tak, żeby za nie dodatkowo nie płacić, zrobić instrukcje dla opiekuna zwierząt, które zostawiamy w domu, jutro mam jeszcze wizytę u laryngologa w ramach badań okresowych, a dziś przyjeżdża mama , która zostanie do środy. Ja się cieszę z tych prawie wolnych trzech dni...ale czy to powinno być tak, że w czasie rekolekcji nie odbywają się w szkole lekcje? Mam mieszane uczucia. Dzieci mają opiekę zapewnioną od rana do popoludnia, ale są to tylko zajęcia świetlicowe....
Agniesiu...trudno odpowiedziec na to pytanie czy to dobrze, ze nie ma normalnych lekcji...:arf:
Patrzac od tej strony, ze jesli te rekolekcje mialyby sluzyc rozwojowi duchowemu dziecka to na pewno dobrze... bo doswiadczenie zyciowe podpowiada, ze na coz nam wiedza gdy nie ma ducha...:money:
Ale jesli mialby to byc tylko czas jakiegos "przeswietlicowania" dla "zabicia czasu"...to troche gorzej...
Tutaj w Niemczech nie ma tego w szkole i trudno mi powiedziec czy mi sie to podoba. Uwazam, ze mlodym ludziom dobrze zrobilaby taka "wychowawcza" przerwa w nauce... jesli jeszcze do tego bylaby zrobiona w madry i fajny sposob-to czemu nie?
Wczoraj u nas w kosciele bylo bardzo ciekawe, takie...dajace do myslenia rekolekcyjne kazanie. Cieszylam sie, ze mlodzi ludzie tak jak moje dzieci naprzyklad...mogli tego sluchac.
Ktos powie...to wystarczy jak rekolekcje sa w kosciele... Moze i prawda. Ale wtedy do wielu mlodych ludzi by to nie dotarlo...:aww:
Kasiu, dzieci do szkoły przychodzi garstka...robią sobie trzy dni ferii...dlatego uważam, że to trochę u nas bez sensu . No, ale dzięki temu, aj mam labę :)
1 załącznik(ów)
Kasiu, gratki...dla Ciebie nie może być innej korony :D
Załącznik 35360
Hej dziewczyny
Ja jestem przeciw rekolekcja w szkole podobnie jak przeciw religii w szkole ale nic się nie poradzi
U Marty wolnego nie ma są normalne lekcje a msza po szkole. Jak ktos chce to p lekcjach pójdzie a jak nie to i wolne nie pomoże
Ale super! Biore z checia te korone i nosze przez caly dzien!:lol:
Jeszcze co do Krysi pytania o imieninki. W regionie Polski skad pochodze czyli z Dolnego Slaska dorosli obchodzili imieniny - ale dzieci/mlodziez zapraszaly swych gosci na urodzinki. Dlatego ja wyjezdzajac z Polski jako dwudziestoparolatka nie znalam wlasciwie swietowania imieninkowego. Moje kalendarzowe imieniny wypadaly 5 dni po urodzinach czyli 9 marca i nikt o nich nie pamietal ani ich nie celebrowal... no a tu gdzie obecnie zyje to juz wiadomo... Geburtstag! Geburstag! Geburtstag!:mdr:
Dlategi wybaczcie prosze, ze bez przypomnienia o imieninkach nie pamietam...:beurk:
Krysiu- jeszcze raz wszystkiego dobrego z okazji twego podwojnego swieta!:love: