Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Sabinko...
takie mialam zamieszanie, ze nawet nie zauwazylam kiedy przemaszerowalam Koszalin i do Ciebie na kawe i plotki nie wpadlam... do Slupska zostalo mi zaledwie 47 km :D :D az samej trudno mi uwierzyc, ze przedreptalam juz tyle kilometrow.....
1 załącznik(ów)
Załącznik 35443
Dzień dobry :)
Dziś znów wyjeżdżam do Łodzi. Tym razem jedziemy z mężem oglądać ( a może i coś wybrać) materiał na ogrodzenie . Musimy coś zrobić, bo to które mamy jest tak zniszczone, że obce psy nam wchodzą do domu. Mnie tam to nie przeszkadza, ale Adelę będziemy sterylizować po świętach dopiero, więc mogłoby się zdarzyć, że zaciążyłaby :)
Witaj Agusiu- piekna ta twoja palemka...i jeszcze piekniejszy wazonik, w ktorym stoi!:mdr: Bo nasz...boleslawiecki!:p
Ale kawa to gdzie sie pytam? :beurk:
http://img.zszywka.pl/0/0149/w_1806/...a-sobota-o.jpg
Zatem udanych zakupow w Lodzi...a ja znikam do kuchni bo mam dzis na obiedzie siostre z rodzina...:)
Jest tabelka juz? To lece sie wpisac!:p
Dzien dobry
Kasiu ...
dzieki za kawe :D i milych chwil z siostrai jej rodzina...
Agnieszko...
a Tobie dziekuje za tradycyjne palmy i wiadomosc o tabelce... wpisalam sie bez chwili zastanowienia, bo mnie to naprawde mobilizuje, ale musialam dlugo dumac jaka wage docelowa powinnam wpisac...chcialamaby cel byl realny, ale tez na tyle odlegly aby mnie mobilizowac a nie usypiac....ale wpisalaminiech sie kreci dalej ...mozetym sposobem udami sie dojsc tam gdzieinaczej dojsc mi sie nie udaje ;)
Milej niedzieli´wszystkim zycze ...
Witam w pierwszy dzień WIOSNY :D
Na razie tylko kalendarzowa wiosna,ale mam nadzieję,że z każdym dniem będzie coraz cieplej i coraz bardziej wiosennie.I wreszcie ja obudzę się do życia z zimowego letargu i zacznę bardziej walczyć o siebie,bo za dobrze to nie jest.Niech mi ktoś da kopniaka w tyłek!!!Nawet nie wiem ile ważę......
https://www.jestemfit.pl/imgssl.php?...iosno-4068.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez
Agnieszka111
do celu założonego w tabelce został mi kilogram. Chciałabym go osiągnąć i wydaje się to możliwe, tylko, że mam na to czas do czwartku, bo w ten dzień będę wpisywała się w tabelkę,
Aga na pewno osiągniesz swój cel-złapałaś wiatr w żagle i już nie odpuścisz :) Fajnie,że wyjeżdżasz na święta i to do tak pięknego kraju...kraju fiordów.Właśnie sobie w googlach obejrzałam fotki z Norwegi-niesamowite są.
Cytat:
Zamieszczone przez
kasiaogrodniczka
Jolinko- mowisz, ze mozna zaryzykowac przesylke roslin? Dobrze kochanie-ale pamietaj ze to nie tak, ze ja tu wkladam a ty tam wyjmujesz.
Co do hiacyncikow to nie mam pojecia jakie gdzie rosna kolory wiec nie bede nawet probowac. Jak juz zakwitna to ci wykopie te biale i rozowe i osusze cebulki ok? Anemony pojada...
Myślę Kasiu,że można ryzykować-tym bardziej,że okazja jest,bo siostra jedzie do Polski.Zabezpiecz przed utratą wilgoci tak jak pisałam-mokre chusteczki higieniczne lub gazety i woreczek.A na hiacynciki oczywiście poczekam:DA o schodki pytałam z nadzieją,że są z tworzywa,no i tańsze.
A ja kupiłam kilka róż i już listki bujają w kartonikach,a nie ma jak posadzić,bo ostatnie 4 dni rano przymrozki były.Od dziś znowu mają być deszcze :(
Cytat:
Zamieszczone przez
Agnieszka111
Joluś mój całkowity cholesterol, to 230 .Jeśli jest tak jak mówisz, to jest ok . ?
Tak jest ok.Po tym co powiedział nam lekarz we Wrocławiu o zanizonych normach,spytałam o zdanie moją rodzinną lekarkę i ona tak samo mówi.Warto poczytać trochę w tym temacie,bo można się ciekawych rzeczy dowiedzieć.Wg. tego co wiem od lekarza i co sama wyszperałam obie mamy dobry cholesterol.Warto też zbadać jego frakcje czyli LDL i HDL oraz trójglicerydy.
http://www.cholesterol.pl/
http://akademiacontramatrix.org/2014...-cholesterolu/
Cytat:
Zamieszczone przez
Natka55
Wczoraj zadzwonili z firmy, teraz zobaczymy jaki będzie okres wypowiedzenia, bo obawiamy się ,że ustawowe 3 m-ce .
Finansowo stracimy na podstawie, bo będzie najniższa , ale system 2 na 1 pozwoli nam częściej być razem i tylko to się liczy.
Natko trzymam kciuki,żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli.A jeśli nawet okre wypowiedzenia będzie 3 m-ce,to nie wchodzi w grę odejście za porozumieniem stron?System 2 na 1 byłby dobry,wreszcie spędzalibyście wiecej czasu razem,a nie całe tygodnie daleko od siebie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Natka55
Dieta leży i kwiczy, waga wróciła na 102kg i szczerze powiem ,ze nie mam już sił na te odchudzanie.
Presja czasu , stres powoduje ,że efekty są chwilowe.
NH jest nastawione tylko i wyłącznie na sprzedaż suplementów. Druga wizyta utwierdziła mnie w przekonaniu ,że szkoda mojej kasy na tą instytucję.
NH...mówiłam Ci jak było u koleżanki-co prawda schudła z nimi,ale wydawała kupę kasy na ich suplementy.Trochę się nawet na mnie obraziła jak jej powiedziałam,że sama mogła schudnać w kilka miesięcy te 8 kg,nie wydając tyle szmalu.Natko przestań myśleć,że czas Cię goni i czasami nie głódź się.Jedz może mniejsze porcje,jedz zdrowo i trochę ruchu dołącz i wierzę,że zacznie waga spadać.Pamiętam jeszcze swoją mobilizację na ślub Agi-liczyłam wtedy kalorie 1000-1200 i ćwiczyłam 3-4 razy w tygodniu i udało się wagę zrzucić.Teraz brakuje mi tamtej mobilizacji.
Cytat:
Zamieszczone przez
sabinka57
z wielka radością melduję, że na wadze mniej 60 dkg, niby niedużo ale cieszy
Pięknie Sabinko-gratuluję :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Laugizorli
Przepraszam ,że zawaliłam. W sumie nie mam nic , na swoje usprawiedliwienie. Ale ciągle mam możliwość ogarnięcia się w końcu. Wszystko jakoś zostało załatwione. A nauczyłam się ,że nie warto oczekiwać ,że ktoś nagle zmądrzeje jak za dotknięciem różdżki.
Grażynko.......ja też zawalam :( Nie trzymałam diety jak byłam chora i...tak zostało.nawet boję się wejść na wagę.Może ciepło i wiosna pozwolą mi się ogarnąć-przynajmniej tak było w poprzednich latach.Fajnie patrzeć na twój avatarek-taka pozytywna ta gąską :)
Cytat:
Zamieszczone przez
gamma56
Jolinko...
moze przynajmniej Twojej corce bardziej sie poszczesci .... bardzo wam tego zycze...
Dziękuję Reniu :) Tym razem jest bardzo duża szansa,że będzie miała tą pracę,aż boję się zapeszyć!
Gratuluję Ci spadku wagi i super dystansu na suwaczku-już tak niewiele kilometrów zostało Ci do celu:D
Cytat:
Zamieszczone przez
Agnieszka111
Dziś znów wyjeżdżam do Łodzi. Tym razem jedziemy z mężem oglądać ( a może i coś wybrać) materiał na ogrodzenie .
Udanych zakupów Aguś.My zmienialiśmy ogrodzenie ok.5 lat temu-słupki i podmurówka są betonowe,a panele ,bramka i brama wjazdowa sztachetki drewniane.Właśnie wczoraj oglądałam jak wygląda i trzeba odświeżyć je i zakonserwować latem.
Buziaki wszystkim zostawiam:D
Cytat:
Zamieszczone przez
Jolinkaa
Niech mi ktoś da kopniaka w tyłek
http://img1.demotywatoryfb.pl//uploa...kSauce_600.jpg
Pozdrawiam