krysiu-mysle bardzo intensywnie na jaka aktywnosc zmienic bieganie, ale jeszcze sie nie zanosi na to, ze cos madrego wymysle..
potrzebuje czasu......
poza tym nic ciekawego sie tutaj nie dzieje,
no powiedzmy, ze prawie, sie nie dzieje...:)
Wersja do druku
krysiu-mysle bardzo intensywnie na jaka aktywnosc zmienic bieganie, ale jeszcze sie nie zanosi na to, ze cos madrego wymysle..
potrzebuje czasu......
poza tym nic ciekawego sie tutaj nie dzieje,
no powiedzmy, ze prawie, sie nie dzieje...:)
u nas mamy 2 rodzaje palm i palemek:
A. zielone, duze liscie palmowe lub plecione z nich male, plaskie warkoczyki
B. i najbardziej popularne: galazki drzewa oliwnego ,ktore zazwyczaj leza na kupie przed kosciolem i kazdy sobie kawalek bierze.
aj... widze, ze za bardzo sie rozpisalam, ide spac
buonanotte!!!!!
e sogni d'oro !!!!!
Tym razem to ja jestem pierwsza!! W tabelce ostatnia ale teraz pierwsza!! Na dobry początek dnia:Załącznik 35455 i jeszcze toZałącznik 35456
Witam pieknie!
Ach jakie piekne wpisy Ewunia i Krysia poczynily! Brawo dziewczyny! jak was nie ma to was nie ma...ale za to jak jestescie to...hohoho! :mdr: I Madzia tez sie pojawila! :love:
Co do zwyczajow palemkowych to u nas jest wolna amerykanka w tym wzgledzie...kazdy przynosi co ma:p... ja robie zazwyczaj cos w stylu bukieciku z narcyzow, bazi i bukszpanu. A same galazki bukszpanowe do wziecia i poswiecenie tez u nas leza przy wejsciu do Kosciola. Ale to chyba tylko w kosciele polskim, bo w innych tutaj w Hesji tego nie widzialam. Wyczytalam jednak ze w katolickiej Bawarii przychodzi sie do Kosciola z palemkami bukszpanowo- wierzbowymi. A jak jest w innych regionach Niemiec Reginko i Marysiu?
Dobrego dnia dziewczyny! I dobrego Wielkiego Tygodnia!
http://d.demotywatory.net/1907.jpg
Krysiu- pytalas tez o moje wrazenia z serialu "Bodo"...no coz ...nie jest to moze wielka kinematografia...:p Ja lubie tematyke kina i biografie -wiec moze dlatego sie nim zainteresowalam. Nie za bardzo przekonuje mnie odtworca glownej roli...nie przepadam za mlodym Krolikowskim, bo to taki dla mnie zadufany w sobie mlodziak.:arf:
Wole generalnie troche inne kino. Lubie ogladac filmy o psychologicznym zabarwieniu. Podobaly mi sie np "Panie Dulskie"...albo "Pokoj" albo "Brooklyn"...:)
http://www.filmweb.pl/film/Brooklyn-2015-653727
A ja już myślałam,że to tylko moje subiektywne wrażenie i jak zawsze czepiam się wszystkiego . Ponoć potem ma go zastąpić inny aktor, mam nadzieję ,że następny będzie lepiej grał starszego BODO!!! Ja wogle zauważyłam ,że nie wiem jakimi kryteriami wybierani są aktorzy na których się opiera cały serial. Przypomnijmy sobie niezapomnianego Romana Wilhelmiego jako dozorcę na Alternatywy w Karierze Nikodema Dyzmy. Albo niedawno zmarłego odtwórcę Jak rozpętałem Wojnę Światową. Albo aktorów z Nocy i Dni. Przecież nie wyobrażam sobie bardziej dobranej pary. A jeszcze w Lalce duet głównych par , lub w Rodzina Połanieckich. Ale pamiętam tego bubla ( w mojej ocenie) serialu o Helenie Modrzejewskiej. aktorka całkowicie nietrafiona do serialu. Szkoda ,że ten aktor jest taki jakiś bez polotu i tego wigoru co miał BODO. Ale to moje zdanie