Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry
Melduje sie dopiero teraz bo czwartek u mnie to pracowity dzien, a dodatkowo mialam nocke, wiec wszystko sie skumulowalo... 19 tez mialam nocke i pisalm wam rano, ze mialam ciezka noc... otwoz jedna mieszkanaka , po cichutku wyszla sobie w nocy ok 1.30 na spacer... w skarpetkach i pizamie ... przeszla prawie do konca ulicy i dzieki Bogu pwena kobieta zauwazyla ja lezaca na swoim trawniku ... zadzwonilana Policje, a policja powiadomila pogtowie i mnie ... w naszej pracy takie sytuacje sie zdarzaja, bo ludzie z demencja maja czesto tendencje do "uciekania" ... ale mimo to czuje sie z tym bardzo niekomfortowo, bo gdyby nie ta sasiadka, to nie wiem jakby sie to wszystko skonczylo... noc byla naprwde chlodna, a kilka godzin na trawie, w pizamie i skarpetkach moglo sie skonczyc naprawde nieciekawie ...
Teraz walcze z szefostwem o mozliwosc zamykania drzwi na klucz, wprawdzie przepisy tego zabraniaja, ale ja twierdze, ze wole odpowiadac za zamkniecie tych cholernych drzwi wejsciowych niz narazac na prawdziwe niebezpieczenstwo , tych chorych i bezbronnych ludzi ...ta willa ma razem 3 drzwi wejsciwe i 6 drzwi balkonowych wychodzacych prosto do ogrodu , wiec nie rozumiem dlaczego glowne wejscie wychodzace na ulice nie powinno byc zamykane na klucz ... ale wiecie same jak durne potrafia byc przepisy....
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]