Strona 874 z 3048 PierwszyPierwszy ... 374 774 824 864 872 873 874 875 876 884 924 974 1374 1874 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,731 do 8,740 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzień dobry miłego dnia wszystkim życzę

Agnieszko dzięki za kawkę

Kasiu, Krysiu, często tak jest, że na początku kuracji nasilają się bóle, a potem są efekty, popytajcie wszych terapeutów czy to właściwa reakcja.

Zmykam się szykować do pracy, bo też mam przed sobą niezbyt light'owy dzień

buziaki !

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry w czwarteczek! Dzieki za kawke dziewczynki!

Obudzilam sie dzis o stalej porze -czyli o szostej...ale z lekka nieprzytomna i pierwsza mysla bylo...jaki to dzisiaj jest dzien?
    Czy musze wychodzic? Przyznam sie wam, ze jak pomysle, ze tak ma byc kolejne miesiace i lata to...ja tak nie chce!
    Nie wiem co mi znowu jest, ale mam wrazenie, ze moje "epizody depresyjne" znowu powracaja...
    Bronie sie przed tym, macham skrzydelkami, tupie nozkami...ale to dziadostwo...te kasajace psychike mysli...ze po co to wszystko, komu to potrzebne, czy to byc musi (?)...nie chca sie odczepic...
    Rozmawialam wczoraj o tym z lekarzem, mowilam mu, ze chce cos brac-zeby zatrzymac ten stan, zeby sie nie pogorszylo...bo tak juz przeciez bylo fajnie... Chce skonczyc co zaczelam. Przynajmniej te szesc miesiecy do wrzesnia...
    Przepisal mi jakis preparat z lawendy o nazwie Lasea...widze jednak w necie, ze chyba nie ma go chyba w Polsce.

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

gamma56 lubi to.

Awatar Rene65
    Rene65 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wilkowice

krysiapysia, dziękuję. Dziewczyny życzę Wam dużo zdrowia, dziękuję za wszystkie kwiaty i życzenia. Kasiagrodniczce wyjścia z depresji. To paskudztwo, które też coraz częściej mnie dopada.
    gamma56 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzieki Reniu za zrozumienie i wspolczucie. To kochanie u mnie to jeszcze na szczescie nie depresja. Ale tak ona sie w zeszlym roku u mnie zaczela wiec wole ...dmuchac na zimne...

Krysiu- szukam po necie czegos o tym nasileniu sie bolu na poczatku terapii-znalazlam np tutaj cos takiego :

"Właściwie dobrany ruch został uznany za jeden z najistotniejszych czynników zmniejszających ryzyko choroby zwyrodnieniowej stawów[Walsh NE, Musculoskeletal Care. 2008 Oct 28. ,Lange AK, Arthritis Rheum. 2008 Oct 15, Murphy SL, Arthritis Rheum. 2008 Oct 15]. Z tego powodu rehabilitacja (zarówno w warunkach szpitalnych, jak i domowych) odgrywa obecnie bardzo ważną rolę w leczeniu. Powinna być jednak indywidualnie dobrana, gdyż niektóre zabiegi mogą wywołać skutek przeciwny do zamierzonego, na przykład poprzez zbytnie rozgrzanie stawu, które prowadzi do przekrwienia błony maziowej stawu i bólu. Prawidłowo prowadzona rehabilitacja powoduje zmniejszenie bólu, poprawę sprawności fizycznej i jakości życia zależnej od stanu zdrowia. Kinezyterapię traktuje się jako jeden z elementów przygotowania do planowanego leczenia operacyjnego zmian zwyrodnieniowych. W artrozie kolana chodzi o wzmocnienie mięśnia czterogłowego uda, natomiast w artrozie biodra o wzmocnienie kończyn dolnych i obręczy biodrowej [Zalewska 2000]. Akupunktura obecnie modna nie jest metodą zalecaną przez lekarzy, istnieją jednak doniesienia o jej skuteczności wyłącznie w leczeniu przeciwbólowym (bez wpływu na sprawność fizyczną).

Czyli, ze to moze byc wynikiem zbytniego rozgrzania stawu i przekrwienia w tej okolicy. U mnie na ulotce, ktora otrzymalam przed zabiegami jest napisane, ze tak bywa, ale ze to powinno minac po jakims czasie. No zobaczymy.
    Caly artykul mozna poczytac tutaj:

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    gamma56 lubi to.

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Dzien dobry

Melduje sie dopiero teraz bo czwartek u mnie to pracowity dzien, a dodatkowo mialam nocke, wiec wszystko sie skumulowalo... 19 tez mialam nocke i pisalm wam rano, ze mialam ciezka noc... otwoz jedna mieszkanaka , po cichutku wyszla sobie w nocy ok 1.30 na spacer... w skarpetkach i pizamie ... przeszla prawie do konca ulicy i dzieki Bogu pwena kobieta zauwazyla ja lezaca na swoim trawniku ... zadzwonilana Policje, a policja powiadomila pogtowie i mnie ... w naszej pracy takie sytuacje sie zdarzaja, bo ludzie z demencja maja czesto tendencje do "uciekania" ... ale mimo to czuje sie z tym bardzo niekomfortowo, bo gdyby nie ta sasiadka, to nie wiem jakby sie to wszystko skonczylo... noc byla naprwde chlodna, a kilka godzin na trawie, w pizamie i skarpetkach moglo sie skonczyc naprawde nieciekawie ...
    Teraz walcze z szefostwem o mozliwosc zamykania drzwi na klucz, wprawdzie przepisy tego zabraniaja, ale ja twierdze, ze wole odpowiadac za zamkniecie tych cholernych drzwi wejsciowych niz narazac na prawdziwe niebezpieczenstwo , tych chorych i bezbronnych ludzi ...ta willa ma razem 3 drzwi wejsciwe i 6 drzwi balkonowych wychodzacych prosto do ogrodu , wiec nie rozumiem dlaczego glowne wejscie wychodzace na ulice nie powinno byc zamykane na klucz ... ale wiecie same jak durne potrafia byc przepisy....

Laugizorli lubi to.
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

marizubka jest nieaktywny Nowy na forum

A już jutro dzień ziemi. Jakieś plany? Ja już zakupiłam nowe kwiatki do ogródka i mam zaplanowany czas jutro na ich sadzenie. Wczoraj będąc koło hurtowni kwiatów i nasion postanowiłam kupić coś. Najchętniej to wykupiłabym wszystko. No, ale miejsca w ogrodzie brak, pieniędzy brak i czasu na sadzenie też brak. Dobrze, że daję radę utrzymać dietę. Cieszę się, że zaczęłam stosować tą, co jest dodawana do spalacza tłuszczu www.trizer.pl. Przynajmniej nie męczę sie codziennie z liczeniem kalorii i nie muszę przejmować się wymyślaniem posiłków każdego dnia.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Kurde...jaka chamska kryptoreklama!

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
    gamma56 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dobry wieczór:-)
    Poczytalam i w skrócie od powiem i powiem co u nas
    Rene Kochana przyjmij spóźnione ale szczere życzenia z okazji urodzin i wiele optymizmu w wiadomej sprawie, miejmy nadzieje, że będzie dobrze, zresztą innej opcji nie można nawet brać pod uwagę

Kasku i Krysiu wam też życzę poprawy w bolesciach i nastroju - ja tez trochę ponarzekam bo od niedzieli boli mnie gardło, przemazrlam w sobotę i trochę się załatwił am ale idzie ku lepszemu...
    W sobotę przemarzlam bo wzielam trochę nieodpowiednie ciuchy ( tak myślał am) a dzisiaj z kolei było prawie lato a Anglicy dziwny naród chyba myśleli, że to lato naprawdę i latali w japonkach, dzieci w letnich ubrankach, pikniki na trawie, wylegli prawie na gola są gremialnie w plener - mnie tam w kurtce było ok :-)
    kasiaogrodniczka and gamma56 like this.

Dziele moją wypowiedź bo jak wiecie kupiłam
    gamma56 lubi to.

No wlasnie - kupił am tablet za gowniane pieniądze to i tablet gowniany i różne cyrki mi odstawia:-)
    Poza tym jak byscie mnie w tej chwili zobaczyły to peklybyscie ze śmiechu...z powodu remontu i mieszkania zastępczego dziele sypialnie z Maja, tzn łóżko mam swoje tylko pokój wspólny i oczywiście ona juz śpi o 18 a ja niekoniecznie więc wslizguje się do pokoju po ciemku, w pełnej konspiracji a tablet trzymam prawie pod koldra :-)
    kasiaogrodniczka and gamma56 like this.

Uprawnienia umieszczania postów