Strona 895 z 3048 PierwszyPierwszy ... 395 795 845 885 893 894 895 896 897 905 945 995 1395 1895 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,941 do 8,950 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Rene65
    Rene65 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wilkowice

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzień dobry. U mnie słoneczko, ale zimno. Mąż przygotował wędki i jedziemy jutro nad jezioro.
    Zgadzam się z Agnieszką w 100 %.
    Gamma proszę , rozchmusz się. Może Ewa miała jakieś swoje problemy, i chciała ukryć się przed światem. Różnie ludzie reagują. Ja akurat odwrotnie, jak mi źle, to szukam kontaktu z ludźmi, ( wręcz ich zanudzam)
    Myślę, że Ewa jeszcze się odezwie. Wierzę w to bardzo. Choć jej nie znam, to w pewien sposób rozumie, szkoda mi tylko Kasi, ona to strasznie przeżywa. Ewa proszę odezwij się !

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    naprawde nie potrafie juz tu pisac "po swojemu "
    Jak nie będziesz pisać po swojemu, to po jakiemu?

Awatar Rene65
    Mieszka w
    Wilkowice

Coś Wam powiem a propo Ewy. Ja parę lat temu będąc na jednym wątku, gdzie zaczęły się zgrzyty, pod wpływem jednego nieistotnego postu, usunęłam konto. Do dziś tego żałuję. Oczywiście po paru tygodniach założyłam nowe.( Wątku już nie ma, zdechł)
    Ostatnio edytowane przez Rene65 ; 29-04-2016 o 16:18

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Reginko – nie wiem, co jeszcze można dodać do tego, co Agnieszka tu wyżej napisała. Przecież większość z nas tak chyba uważa a jednak pojawił się jakiś blok. Zanim weszłam dzisiaj na topik myślałam o Tobie i o tym, że jest Ci naprawdę trudno. Może nie mam racji, ale mam poczucie, że to Ty właśnie najmocniej przeżyłaś całą tą sytuację (sprawa Kasi ma zupełnie inny wymiar, więc nawet nie próbuję robić porównań). Jesteś najbardziej związana emocjonalnie z Ewą i widzę, jak jest Ci z tym wszystkim źle. Mam nadzieję, że macie ze sobą stały kontakt - bardzo Ci tego życzę! Reginko, jeżeli chodzi o przerwę w pisaniu, to zrobisz oczywiście, jak będziesz czuła, ale bardzo mam nadzieję, że nie zrezygnujesz ani z nas, ani ze spotkania u Agnieszki. Jest bardzo dużo do omówienia i myślę, że powinnyśmy stawić temu czoło. Bo jeżeli piszesz i kasujesz swoje posty, bo obawiasz się reakcji na nie; jeżeli masz poczucie, że nie powinnaś pisać po swojemu, to naprawdę jest sporo do wyjaśnienia! Na razie bardzo chcę się trzymać Twoich słów „jestesmy razem zeby wspierac kazdą ktora tego potrzebuje ...” (pisałaś to myśląc o Ewie, ale dotyczy to przecież wszystkich ). Wierzę w Twoje rozumienie przyjaźni, dlatego przed jakimikolwiek decyzjami mam nadzieję na rozmowę i na próbę wsparcia, a potem niech będzie wóz albo przewóz.
    Rene65, gamma56 and Agnieszka111 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dziewczyny kochane- mam lekkie opory pisania o blahych sprawach...bo wiadomo jak sie czuje po tym wszystkim...
    To tak jakby sie chcialo zagadac temat...
    ...i mysle, ze nie tylko mi tak idzie.
    Z drugiej strony jednak jesli wszystkie tak bedziemy postepowac to rzeczywiscie widze przyszlosc naszego watku marnie.
    Dokladnie tak jak to Renia opisala przed chwila...

Jade jutro rano do Polski. Maz ma mnie zostawic u moich rodzicow (bardzo sie z tego powodu ciesze, bo ostatnio mial duzy konflikt z mym ojcem...) a sam jedzie do Belchatowa do swoich rodzicow. Mial tam pomagac przy przeprowadzce ...ale nie dalo sie zgrac terminow.
    Ja chce pomoc mamie troche w ogrodzie. Pomyc okna i po prostu ...troche z nia pobyc!
    Prawdopodobnie bede mogla tylko na krotko tutaj sie pojawiac, bo mama nie lubi jak przyjezdzam i "siedze w komputerze".

Awatar Rene65
    Mieszka w
    Wilkowice

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    To tak jakby sie chcialo zagadac temat
    Tak Kasiu, właśnie zagadać. A ja myślę, że jak dziewczyny czują potrzebę o tym mówić, to niech mówią, mówią, piszą, piszą. Jak długo chcą. Ustaliliśmy, że piszemy , co akurat czujemy.
    Kasiu, miłego pobytu w Polsce. Mama, to jednak mama, ja jej nie mam. Nie przejmuj się forum, spędzaj z mamą jak długo się da.
    Ostatnio edytowane przez Rene65 ; 29-04-2016 o 17:10

Awatar Rene65
    Mieszka w
    Wilkowice

Wygońcie mnie już z tąd..........sie rozpisałam.....
    gamma56 lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Sabinko – dobrze Cie już widzieć z powrotem . Witaj kochana!

Jolinko – nie pytaj się, tylko koniecznie napisz o pożegnalnym grillu z siatkarzami! Pewnie nawet nie zdajesz sobie sprawy, ile radości i entuzjazmu jest w tych Twoich relacjach. Czytam je z prawdziwą przyjemnością i uśmiechem . A tego nam na pewno nie za dużo, szczególnie teraz. I nie ma sensu, żebyś obwiniała się za to, co się stało. To był ciąg wydarzeń i tyle. A kto i w jakim stopniu tu zawinił zupełnie nie ma już znaczenia.

Kasiu, Agnieszko - co do przywoływania nieobecnych, to pewnie nie będę nawoływać do pisania, ale z machania chyba jednak tak całkiem nie zrezygnuję .

Mario –wygląda na to, że mam w końcu kompankę od nie kawki (chociaż coraz częściej zastanawiam się, czy jednak nie zacząć jej pić, bo podobno dobrze działa na zdrowie?). Ten sen z komunią do ręki wcale nie taki durny – pamiętam, że u nas swego czasu były takie próby naprawdę. Mnie się to podobało, no ale jednak ostatecznie pozostało po staremu. Pomysł z psem-pocieszycielem przedni. Faktycznie, zawsze jak popatrzę na naszą sunię to jakoś tak mi raźniej na duszy .

Rene – nie ma mowy o wyganianiu. Pisz sobie, pisz

Agnieszko – pytałam jak tam Twoje laptopy, ale się na szczęście odzywasz, więc wygląda, że jakoś sobie radzisz.

Maniusiu – a Ciebie pytałam o cukier, bo mnie zastanowiła ta senność.

Kasiu – szerokiej drogi, daj się porozpieszczać mamie i wracaj nam tu szczęśliwie z powrotem .

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Krysiu- widze teraz, ze napisalas pare slow do Reginki. Ja tez stawiam na szczerosc i wylozenie kart na stol.
    Nawet jesli cos boli to trzeba to raz zrobic, po to wlasnie by byc soba a nie "pisac i kasowac posty"...

Jasne- trzeba czasami uwazac ciutke przy wyborze slow-ja np w afekcie uzylam sformulowania "brak empatii"- za co Reginke przepraszam-jesli dotad tego jeszcze nie uczynilam.
    Niemniej jednak, to co wtedy czulam wyrzucilam z siebie i zrobilo mi sie przez to lzej na duszy, bo naprawde w danym momencie bardzo tego "powiedzenia co czuje" potrzebowalam.
    gamma56 and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Krysiu- jeden laptop- ten najważniejszy odzyskałam. Na szczęście bez szwanku Ale muszę zrobić sobie kopie najcenniejszych rzeczy, szczególnie zdjęć. bo byłoby mi bardzo szkoda je stracić. Już nie pamiętam, ale to chyba Jolinka w ten sposób straciła zdjęcia.To niepowetowana strata Dzięki że zapytałaś, bo ja w tych nerwach już nie wiedziałam co pisać- o głupotach, czy o tym co mnie od środka szarpie Jakie to szczęście, że są takie osoby jak Ty, które potrafią ostudzić mój żywiołowy temperament

Rene, na pewno nie będziemy Cię wyganiać pisz na zdrowie Oglądałam Twoje zdjęcia...jaka Ty wędkarka jesteś I twoja córka też...no i pewnie mąż

Kasiu, życzę Ci miłego pobytu u rodziców, naładujesz akumulatorki, złapiesz dystans, odpoczniesz

Jolinko, ja się strasznie cieszę z tego co napisałaś...ze jesteś szczęśliwa jesteś niemożliwie fajna z tą swoją pasją

Reginko, mam nadzieję, że Twoje kłopoty osobiste nie są nie do rozwiązania. Uporasz się z nimi i będziesz miała trochę spokoju. Tez masz wolne, czy pracujesz?

Mario, Twój post mnie rozbawił do łez...dzięki . Bardzo tego potrzebowałam Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-k-odqwnjkzotqsntexotqwotq-f-016_br_orig.gif

Sabinko, super , że już wróciłaś. Napisz nam, jak tam Twoje dzieciaki sobie radzą i coś o wnusiach skrobnij, szczególnie malutkiej, która na pewno urosła włoski dalej ma takie czarne i bujne?

W takim telegraficznym skrócie napisałam, ale lecę na rower wyładować energię- dom wysprzątałam ale jeszcze mi mało Moge do którejś wpaść i jakieś okna pomyć
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 29-04-2016 o 17:52
    kasiaogrodniczka and gamma56 like this.

Awatar Rene65
    Mieszka w
    Wilkowice

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Oglądałam Twoje zdjęcia...jaka Ty wędkarka jesteś
    Tak, wędkujemy całą rodzinką. Dodałam jeszcze jedno zdjęcię z moją gębą

Uprawnienia umieszczania postów