Strona 908 z 3048 PierwszyPierwszy ... 408 808 858 898 906 907 908 909 910 918 958 1008 1408 1908 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9,071 do 9,080 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Gammo mam nadzieję, że się jakoś dogadamy co do spotkania, mogę przyjechać do Kołobrzegu pociągiem, dawno tam nie byłam

Maniusiu myślę, że wśród nas na pewno nikt cię nie będzie oceniał i moim zdaniem niepotrzebnie masz doła, skoro Dziadek ma takie skłonności do łykania dużych ilości leków i sam wychodzi to kto wie jakby to mogłoby być gdyby zostawał sam a opieka 24 godzinna w domowych warunkach jest bardzo trudna....

Awatar Rene65
    Rene65 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wilkowice

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Mam dola z tego powodu, choc nie powinnam
    Nie powinnaś. Kto nie zajmował się chorą osobą, to tego nie zrozumie. Moja mama miała Alzheimera . Razem z bratem zadecydowaliśmy żeby umieścić ją w ośrodku. Nikt nigdy nie robił nam wyrzutów z tego powodu. Babcią się opiekowałam, wymieniałam pieluchy babci, i dziecku......było ciężko. Babcia mieszkała w drugiej części domu, miała yoki toki. Potrafiła dzwonić 20 razy w nocy. Przez rok chyba w ogóle nie spałam.
    Ostatnio edytowane przez Rene65 ; 05-05-2016 o 10:11

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Maniusiu...
    kto nie mial do czynienia z ta straszna choroba, nie jest w stanie sobie tego wyobrazic... co tu duzo mowic... sama kiedys mowilam, ze nikt z moich najblizszych napewno nie bedzie oddany do jakiegokolwiek osrodka, ale kiedy zaczelam z takimi ludzmi pracowac, to zrozumialam, ze w przypadku demencji , naprawde to najlepsze rozwiazanie... poczatkowo to zwykle "zapominalstwo" i mozna takim chorym opiekowac sie w domu , ale w miare postepu chooby czlowiek staje sie niebezpieczny sam dla siebie i najblizszych . nalykanie sie tabletek moze miec fatalne skutki ale pomysly jakie miewaja chorzy bywaja nieraz przerazajace ... dla przykladu w mojej pracy jedna pacjentka podpalila sie i tylko dzieki blyskawicznej reakcji presonelu udalo sie ja uratowac a ogien nie rozprzestrzenil sie po calym domu ... w domu wyczerpana opieka rodzina nie moze chorym zapewnic 24 godzinnego stalego nadzoru. tu w Niemczech czasami zatrudnia sie opiekunki miedzy innymi z Polski i powierzaja im to niewdzieczne zadanie ,ale tez nie kazdego na to stac...

28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Rene65
    Rene65 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wilkowice

Pa, jadę do szpitala
    gamma56 and Agnieszka111 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Gammo, dziadek miał opłaconą opiekunkę dopóki mieszkał w domu, ale nie na cała dobę i tak z czasem nie dala rady nad nim zapanować . mama Artura nie zyje, dwie pozostałe ciotki są dobrze sytuowane, ten dom opieki tez tani nie jest.
    W domu mam chorą mamę, tez lekko nie jest

No ale koniec tematu
    ludzie i tak będa gadać
    5718_napisy-reklamy-ludzka-natura-ludzie-zawsze-beda-gadac.jpg

Maniusiu masz rację i bardzo adekwatny ten obrazek -Ludzka natura - ludzie zawsze będą gadać" cokolwiek by się nie zrobiło zawsze znajdą się "życzliwi" którym się to nie spodoba...

Gammo dalej nie mogę się odnaleźć w domowej rzeczywistości co oczywiście objawią się między innymi tym, że jem stanowczo za dużo i przede wszystkim stanowczo na często
    czy dobrze pamiętam, że mąż Jadzi poważnie chorował?

Rene
    Agnieszka111 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Tez potrzebuję takiego plasterka

Awatar Laugizorli
    Laugizorli jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Orla

Wczorajszy dzień za cholerę nie należał do łatwych!!! Ale dzięki swojej przekorze wszystko zamieniłam na dobre. Po południu szalałyśmy z kometkami.Dziewczyny jest to moje ostatnie odkrycie!!!!! Po przeszło godzinie mięśnie brzucha były bardzo obolałe. No w sumie sporo skłonów, wyskoków skrętów i ... wrzasków. Same na wielkiej sali , a kto nam zabroni??? Szkoda, że wieczorem pobłądziłam i dałam się jak idiotka ponieść atakowi głodu. No głupot nie jadłam , ale pochwały też nie oczekuję. Dziś ledwo się zwlokłam z wyra. Ostatnimi dniami słuchałam jak to ja ładnie wyglądałam póki się nie roztyłam. A ubrania z dawnej epoki czekają biedulki.... Mój chłop za parę dni wylatuje z Polski. Wtedy wezmę się za siebie. Żeby jak wrócił przynajmniej nie miał ubawu z mojej figury!!!!
    Pozdrawiam Was wszystkie bez wyjątku i mocno przytulam.

Uprawnienia umieszczania postów