Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Krysiu...
masz racje spotkanie klasowe bylo dla mnie naprawde wyjatkowym przezyciem ... jak juz pisalam od czasu zakonczenia szkoly widzialam tylko 4 kloezanki...innych nie widzialam, choc spotykaja sie dosc regularnie ...wprawdzie nie sa to zjazdy z pompa, ale umowilysie ze 1 raz w miesiacu koto moze i chce wpada do wyznaczonej kawiarni... oficjalne zjazdy maja w okragle rocznice i bylo juz takich kilka ale mnie na nich nie bylo ... przed spotkaniwm mialam fajne zdarzenie, bo siedzac w salonie gdzie robiono mi pazurki, weszla kobieta pytacjac czy beda ja mogly ja przyjac, i poznalamw niej swoja klasowa kolezanke... mieszka w Niemczech i tez nie widzialam jej ponad 40 lat ale poznalam natychmiast gdy weszla ... oczywiscie wysciskalysmy sie nie czekajac na oficjalne spotkanie i przeszkodzilysmy troche w pracymojej pani manicurzystce...
nieco spoznilam sie na spotkanie , bo w ostatniej chwili postanowilam kupic kwiaty naszej wychowawczyni, ktora tez byla , a na dlokladke nie moglam znalezc restauracji w ktorej bylo spotkanie, bo tak ja dobrze przed cywilizacja ukryto... kiedy weszlam na sale wszystkie siedzialy juz przy stole i bez chwili zawachania poznalam wszystkie kolezanki za wyjatkiem jednej... rozgladalam sie tez nerwowo za nasza wychowawczynia,ktora byla wlasnie ta ktorej nie moglam odnalezc w pamieci jako kolezanki z klasy... nasza wychowawczyni jest ok 15 lat od nas starsza, ale wyglada na nasza rowiesniczke... bardzo ucieszyla sie z kwiatow i oswiadczyla, ze z radosci "usprawiedliwia" mi to male spoznienie ...byl tez jeden inzynier wykladajacyw naszej szkole przedmiot czysto zawodowy...nie poznalam go w pierwszym momencie , ale kiedy dodal dla ulatwienia, ze mial bardzo czarne wlosy, to nie mialam watpliwiósci o kogo chodzi i wymienilam go z tytulu, imienia i nazwiska... byl poruszony ze tak go zapamietalam, ale nalezalam do jego pupilek, wiec moze to dlatego tak go tym ujelam...ma 87 lat dalej jezdzi samochodem, wiele podrozoje i cieszy sie pelnia zycia...naprawde niesamowite tak wskoczyc na moment do przeszlosci... posluchac wspomnien jakie zachowalysie w pamieci kolezanek... pewne fakty w mojej wcale sie nie zapisaly, ale opowiesci dziewczyn wyciagnely je z zakamorkow mojej pamieci... niesamowite uczucie... bylo wspaniale ...tance, hulanki i to wszystko w klasowym gronie... kilka dziewczyn wykupilo sobie tez pokoje, o czym ja wczesniej nie wiedzialam, bo tez bym pewnie tak zrobila ... w pokoju klachalysmy do 3.30 a wlasciwie ja klachalam, bo chcialam odwiezs swoja najlepsza klasowa przyjaciolke, a dziewczyny jeszcze zostaly .... jedna z dziewczyn podzielila sie z nami wielkim problemem jaki ja dopadl i teraz mam bojowe zadanie, bo mysle ze bede mogla jej jakos pomoc... ale narazie musze tu troche poweszyc bo narazie niewiele o tym wiem...
ogolnie wyjazd bardzo udany,choc i mocnych przygod tez nie zabraklo... juz w trakcie podrozy do domu , w przerwie na zakupy zgubilam portfelik swego zmarlego meza, ktoryzawsze zabieram na wyjazdy , bo jest maly poreczny , aa bez problemu mieszczá sie w nim najpotrzebniejsze dokumenty jak prawo jazdy, dowod osobisty, karty od bankomatu, i papiery od samochodu. w wchwili zgubienia bylo tam tez 650 zlotych polskich , ale chyba nie tyle te pieniadze mnie zabolaly co utrata wszystkich najwazniwejszych cokumentow i toprawie na granicy panstw...ale na moje wielkie szczescie znalazca okazalasie wspaniala kobieta, ktora zerknawszy na zawartosc odrazu zglosila sie do kasy i oddanomi moja zgube... kobieta mimo ze nalegalam nie chciala przyjac znaleznego ... i jakt tu nie wierzyc wczlowieka... moje dzieci smiejasie ze to moj Kukus (ksywka meza) samsie pilnowal, bo wiedzial, ze jak sie zgubi. to nie wezmiesz go wiecej na swoje wycieczki ...
Mysle ze nie powinnam waswiecej zanudza, a i mam tez w koncu troche obowiazkow, wiec zycze wszystkim radosnego pogodnego dnia ....
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]