Strona 4 z 370 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 14 54 104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 3693

Wątek: Tym razem się uda!

Awatar maggies
    maggies jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Tym razem się uda!

Hej Syberio!
    Śpiewam w chórze kameralnym
    Jest nas ok.25 osób, zespół jest 4- głosowy, a ja śpiewam w altach.
    W październiku świętowaliśmy 5-cio lecie powstania chóru i stąd ta nagrana płyta (jeszcze nie została wydana), a chór jest amatorski.
    Mamy różnorodny repertuar: gospel, utwory sakralne, kolędy, patriotyczne i okolicznościowe.
    Zdarzyło nam się koncertować za granicą, takie występy i wyjazdy mobilizują, żeby być coraz lepszym i spotykać się na próbach.
    Fajnie, że mamy podobne zainteresowania
    Ostatnio edytowane przez maggies ; 05-01-2010 o 17:47
    PŁYWAM: 300 km
    NORDIC WALKING: 605 km
    ROWER: 1821 km

TU JESTEM! ZAPRASZAM: Tym razem się uda!

Awatar urszulka2
    urszulka2 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    kielce

Sulejukowa to bardzo zaradna kobieta !!!!
    Widzę kolejną churzystkę , to już z Syberią możecie nam coś zaśpiewać
    Fajnie że ćwiczysz ,pisałaś gdzieś ze na nauke pływania nigdy nie jest za póżno ,ale jak sie pozbyć strachu przed wodą ??????

Pozdrawiam

Awatar maggies

Urszulko,
    Strach przed woda można pokonać, trzeba się tylko przemóc, nie ma nic na siłę.
    Najlepiej zacząć naukę w wodzie o takiej głębokości, że czujemy dno pod stopami.

Na basenie 25 metrowym to jest tak do ok. połowy długości. Deseczka i płyniemy, najłatwiej jest się nauczyć na plecach.
    Jeżeli strach jest silny to lepiej oswajać się powoli, np. wchodzić tylko na skrajny tor, wykonywać ćwiczenia trzymając się za brzeg, np. ruchy nóg jak do kraula i żabki.

Najważniejsze to nie oglądać się na innych, nie wstydzić i spróbować. Może jest w pobliżu jakiś instruktor, nauczyciel? Wystarczy kilka zajęć
    Pływanie jest tak wielką przyjemnością, że naprawdę warto. A wpływ na zdrowie, kręgosłup itd. też nie jest bez znaczenia.
    To najbardziej polecany sport, szczególnie po 40
    Ostatnio edytowane przez maggies ; 24-01-2009 o 22:27

bozena Guest

Smile Odp: Tym razem się uda!

Dobrze prawisz
    Też tak właśnie uczyłam się pływać
    Ćwiczenia w wodzie to samo zdrowie -odciążone stawy ,relaks.
    Tylko ,że strach przed woda trudno jest przełamać.
    Ja pływam dobrze,dzieciaki też są za pan brat z wodą - a mąż za nic w świecie nie zanurzy się głębiej niż po kolana.

Awatar maggies

U mnie pływa cała rodzina jak

Tak naprawdę to najlepiej jest jak uczą się pływać dzieci (wiadomo, że uczą się najszybciej, tak jest też z komputerem, jazdą konną itd.)
    Ale uważam, że nie ma żadnej granicy, można zaczynać w każdym wieku.
    Wiele osób robi po 40 prawo jazdy, uczy się języków, jazdy na nartach lub coś zaczyna studiować ( bo wcześniej nie miały na to czasu i okazji), to czemu nie nauczyć się pływać?

luna64 Guest

Maggies widzę u Ciebie pełną mobilizacje dietkową

Super Ci idzie -z takim zapałem i podejściem do sprawy za kilka dni zobaczysz piękny spadek na wadze
    Co do basenu ,to chętnie zapisałabym się na aqua areobik,tylko żebym miała jeszcze z kim chodzić to by raźniej było...No i żebym miała odwagę sie rozebraćJa jeżdżę na rowerku ,trochę "dywanowców" robię,a czasem...potańczę sama ze sobą-to też niezła gimnastyka

Hmmm...za chórem specjalnie nie przepadam,ale bardzo podoba mi się muzyka gospel Fajnie jest mieć w życiu jakąś pasję.

Dziękuje za odwiedziny na wątku i zapraszam ponownie.

Awatar syberia1965
    syberia1965 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zalesie

Maggies ja też mam lek przed woda lae mam zamiar i nauczyć sie pływać i pójść na prawko,a co tama ja śpiewam w sopranie też w GOK-uw Kcyni jest nas teraz 15 bylo więcej ale wiesz niektortzy myśleli że przyjdą posiedza i kawke wypijąa wiesz jak jest czasamito bite 3 godziny ćwiczymy i po tym jestem podnietaale to taką radeoche mam z tegopozdrawiami trzymamy dietke bo przeciezjeździmy to musimy wyglądać

Awatar maggies

URSZULKO - trzymam za ciebie kciuki, że się odważysz i niedługo podzielisz z nami pierwszymi wrażeniami

LUNA - jeżeli masz możliwość chodzić na aqua aerobik to nie czekaj, odważ się, idź sama i na pewno tam spotkasz przyjazne dusze
    Z czasem może to ty kogoś wciągniesz
    A co do rozbierania to myślę tak:
    1) zainwestuj w dobry strój, taki typowo pływacki, nie babciny, polecam firmę Speedo
    2) nogi i pod pachami obowiązkowo wygolone
    3) jesteśmy asertywne (im jestem starsza tym bardziej), nie interesuje mnie kompletnie
    co KTOŚ sobie o mnie pomyśli, ważne jest czego ja chcę, a jeżeli nie robię nikomu
    tym krzywdy, to wszystko jest ok.
    4) jak sobie to poukładasz w głowie i stwierdzisz, że naprawdę chcesz to zobaczysz
    jaka będziesz z siebie dumna ( a ważymy przecież podobnie)
    5) no i cały czas chudniemy ( mam nadzieję)

SYBERIO - my mamy próby 2x w tygodniu po 2 godz., a jak nagrywaliśmy płytę to było kilka sesji, które kończyły się przed północą, no i wszystko na stojąco, to trochę męczące.
    U nas też się trochę wykruszyło, a najwięcej osób chciało śpiewać, jak były wyjazdy za granicę, ale tutaj trzeba systematyczności, żeby emisja głosu była coraz lepsza.
    A z nauką TAK TRZYMAĆ! Nigdy nie jest za późno

BOŻENKO - fajnie,że też jesteś wodolubna

ps. Jestem już dzisiaj po basenie
    Ostatnio edytowane przez maggies ; 05-01-2010 o 17:49

Awatar urszulka2
    urszulka2 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    kielce

Dzięki za obszerny instruktaż nauki pływania nie wiem jednak czy się do tego przekonam , ale nie mówię nie
    Warunki do pływania mam , do instruktora nie bardzo , mieszkam nad dużym zbiornikiem wodnym , na dodatek mamy stawy z rybami a do basenu mam 30 km .
    Latem jak pełne sa u nas plaże i kapieliska chadzałam z dziećmi nad wodę ,sama w spudnicy do kostek i do wody nie wchodziłam , moimi dzieciakami w wodzie opiekowały sie sąsiadki i znajomi , dzieci i mąż pływają , ale ja ...............szkoda gadać!!!!!
    To chyba zestawienie moich kompleksów i strach dały taki efekt że letni wypoczynek nad wodą to dla mnie nie zrozumiała rozrywka i wogóle w niej nie uczestniczę !!!!!
    W swoim 46 letnim życiu tylko 2 razy kupiłam sobie strój kapielowo-plażowy i miałam go na sobie łącznie moze godzinę , a przez ostatnich 20 lat taki fakt nie zaistniał

Widzisz jacy różni ludzie chodzą po ziemi

Pozdrawiam serdecznie , i jestem pewna że przy takiej aktywności stracisz balast błyskawicznie

Awatar maggies

Urszulko!
    "Dla wszystkich starczy miejsca pod wielkim dachem nieba" jak śpiewa Stare Dobre Małżeństwo, mają bardzo mądre teksty

Najważniejsze, że nie mówisz nie.
    Mieszkasz w jakimś cudnym miejscu, woda, tereny zielone, marzenie. Na pewno masz gdzie jeździć rowerkiem jak jest cieplej
    No a z kompleksami jakoś musimy sobie radzić.
    Najwyższa pora na spacer
    Trzymam kciuki i pozdrawiam.

Strona 4 z 370 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 14 54 104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów