Strona 1 z 163 1 2 3 11 51 101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1621

Wątek: postanowiłam i kropka!

Awatar aniani3
    aniani3 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie postanowiłam i kropka!

postanowiłam schudnąć i kropka, nie ma, że nie mogę, że na wiosnę, że po imprezie, że ...., teraz i kropka. Zaczynam i MUSI sie udać! Jestem zodiakalną baranicą, więc poprzeczki lubię sobie stawiać...
    Mam 170cm wzrostu, waże 84kg i zrzucam (czytać wprost!) 10kg. Nie ma to tamto i tralala... nie ma wymówek, spodnie ciasne sie zrobiły, nosze jeszcze rozmiar 42 ale pękam w szwach hie hie... boczki wylewają się a to przecież niedopuszczalne! Zapuściłam się okropnie przez tą srogą zimę... parcie na słodkie przekroczyło wszelkie normy, koniec z ciastami, pączkami, drożdzówkami w pracy, koniec ze słodyczami.
    Od wczoraj zaczęłam diete Dukana. Bedę buszować po wątkach i uczyć sie od was, ile wlezie, a że kucharka ze mnie jak z koziej pupy trąba, więc bedę ściągać od forumowiczek przepisy.
    Kończe drugi dzień diety Dukana.
    Ponieważ kiedyś pięknie schudłam licząc kalorie, odruchowo na papierkach teraz też licze... ot, taki odruch.
    Będę tu sobie wpisywać moje postępy, to bardziej się zmobilizuję.
    pozdrawiam zaglądających i do roboty!!!
    howk, rzekłam

Awatar urszulka2
    urszulka2 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    kielce

Domyślnie Odp: postanowiłam i kropka!

I niech moc będzie z Tobą !!!!!!!!!!!!!!

Awatar aniani3
    Mieszka w
    Szczecin

czytam i czytam, sikam i sikam, bo jak idę po herbatę to od razu szklanka wody w międzyczasie, norme wodną na dzisiaj wyrobilam, 1,5 l czytej źródlanej zaliczone!
    Czas suwaczek jakiś dodać ehhh, niech daje po oczach!

---------- Wiadomość dodana 31-01-2010 o 10:30 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 30-01-2010 o 23:45 ----------

3 dzień diety Dukana (3/10 dni fazy uderzeniowej)
    weszłam na wagę, miłe zaskoczenie, ale nie powiem nic.... działa dieta, poczekam do piątku...wstałam i oczywiscie pędem do łazienki jak dobrze, że niedziela, to pospać mogłam dłużej...
    Jestem po szklance czystej wody, teraz pije kawke ze słodzikiem i mleczkiem 0%, zjadłam plaster szynki chudej, mniam, a jeść wcale mi się nie chce, na śniadanie bedzie dzisiaj biały twarożek 0% z jogurtem naturalnym Bieluch i chyba dorzuce słodziku - śniadanko na słodko!
    Na obiad gotowany kurczak w przyprawach, zostało mi jeszcze od wczoraj, cały liter maślanki do wypicia w chwilach napadu głodu... kocham maślanki i kefiry!
    No i mam ochotę na placki Dukana, ale zastanawiam się, czy muszę. Poczytałam wczoraj doktora Google i doczytałam, że placki można jeść, ale jeżeli ma się problemy z wypróżnieniem, a ponieważ ja nie mam, więc dr Dukan myślę, że odradziłby jedzenie ich w 1 fazie. Dzisiaj zaplanowałam masz pieszy do empiku po książkę, bo bez niej będzie trudno.

Ale, ale nie przedstawiłam się do końca, więc uzupełnię.... jestem gruuubo po 40-stce, mama 2-ki dzieci, chodze 3 x w tygodniu na stepa, jestem raczej ruchliwą bestią, rowerek stacjonarny mam ale zawiesiłam jego używanie z racji ćwiczeń innych , teraz czas na jego ustawienie przed telewizorkiem zamiast fotela i wykończenie nadwagi szybciej

Wczoraj zakopałam się samochodem w zaspie, a ja myślałam, że zaparkowałam w mieście nie ma gdzie parkować, zwały śniegu... więc postanowiłam, że bedę jeździć autobusem i dużo maszerować aż do roztopów, czy wytrwam? nie wiem

genaralnie dieta bardzo mi odpowiada, można jeść dużo i smacznie
    0-7 dni(-4)W=80kg,8-14dni(-1)W=79kg,
    15-22dni(-1)W=78kg, 23-28dni(-1)W=77kg, 29-37dni(-2)W=75kg

tu walcze o lepsze jutro postanowiłam i kropka! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar Barbarkaaa
    Barbarkaaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin
    Wpisy na blogu
    2

Witam
    ja też jeżdże autobusem , nawet biegi do niego urzadzam z rana.
    Taka poranna gimnastyka moja
    Jestem na Dukanie i jestem zadowolona, mam nadizeję - co ja gadam- jestem pewna że wytrzymam do konxca .
    Z testów u dr. Dukana na stronie wyszło ze do maja schudne do 85 kg.
    I bedzie super.
    Takk chudzinki ze mnei sie nie zrobi, mam grube kości itd.
    ale dla zdrówka tzreba schudnąć , a i dla siebei poprostu dla siebie
    To jest najważneijsze

Awatar lookrecja
    lookrecja jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Witaj Aniu
    Widzę u Ciebie ogromny zapał i chęć zmian, super!
    Zarażasz wręcz optymizmem
    Ja też dukam, bardzo mi ta dietka pasuje, chociaż ostatnio wystawia na ciężkie próby
    Ale co tam, poradzimy sobie!
    trzymam kciuki, pozdrawiam ciepło

Awatar aniani3
    Mieszka w
    Szczecin

dziewczynki kochane, ciesze się, ze zajrzałyście.
    Baśko, musze i ja zapytać dr Dukana, kiedy będę o 10kg mniejsza?
    lookrecjo tak zapał mam, ale czy wystarczy na długo? czytam was i widze, że są chwile zwątpienia....
    ale ja MUSZE !!!!!!! bo ja uparciuch jestm

wracając do otrąb, znowu pobuszowałam i znalazłam to forum jest poprostu bezcenne!!!
    tak, jemy od pierwszego dnia otręby pomimo, że w książce nie jest to wyraźnie napisane (w polskiej edycji). W późniejszych francuskich kolejnych wydaniach Dukan pisze wyraźnie, że od początku do końca świata!!! (wygrzebane z "czy jem zgodnie z Dukanem ..."). sama nie odważyłabym się wnioskować, bo za cienka jestem w tej proteinkowej dietce

anca jest nieaktywny Znany na forum

Aniu..trzymam kciuki...Widzę ,że jestes niezle nakręcona... nie może sie nie udać...tylko tak trzymaj...a sukces przed Tobą. Pomysl sobie jak fajbnie bedzie wymienic garderobe na..o kilka nu,merów mniejszą. Ja to mam za sobą ..warto było.satysfakcja ogromna.

Koniec zmagań??? - Część 1
    maj 2009.. styczen 2010 jeszcze było 62

Awatar lookrecja
    lookrecja jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Ja też jem otręby od pierwszego dnia, w postaci placuszków lub otrębianki.
    Pycha!! Już nie wyobrażam sobie dnia bez nich, z przyjemnością mogę tak jadać do końca życia

Awatar kruuuszynka
    kruuuszynka jest nieaktywny Znany na forum

Witam nową forumkę
    Widzę ,że ostro zaczęłaś
    Niech Ci starczy tego zapału jak najdłużej !

Awatar aniani3
    Mieszka w
    Szczecin

anca, nie wiem jak to jest, ale ważąc 75kg nosiłam 42 i teraz też to samo, nie grozi mi raczej zmiana rozmiaru hie hie.... poprostu rozmiar bedzie leżał jak ulał, a nie rozłaził się na szwach no i wylewać ię nie będę!

polazłam do empiku, pieszo! ode mnie 35 minut szłam brnąć w zaspach i .... spalając kalorie, ale doszłam i mam 2 książeczki, podstawową "Nie mogę schudnać" i kolorową na chwile załamania "Metoda doktora Dukana" - jak dla dziecka, kolorowo i bykami wytłuszczone co trzeba....

Troche trudno mi się czyta o tych bialkach, skrobiach itp, bo ja nie tej branży i moj umysł sie zamyka na takie dane, ale jak pan porównuje ciało do pracy silnika to od razu wiem o co kaman! bliższa mi budowlanka niż biologio - medycyna. No koniec juz z tym.

Teraz troche konkretów, które musze sobie w głowe wbić! (żywcem z książki)
    1. dla osoby pragnącej być szczupłą, a tym bardziej dla osoby próbującej właśnie schudnąć, tłuszcz jest symbolem największego niebezpieczeństwa!!!
    2. im wolniej pokarm jest przyswajalny, tym później pojawi się łaknienie. Pokarmy slodkie są pochłaniane w największej ilości i najszybciej przyswajalne, na drugim miejscu znajdują się pokarmy tłuste, a dopiero za nimi proteiny. Ci którzy bez przerwy czują głód, niech sami wyciągną wnioski.
    3. w praktyce, poza białkiem jajka, żaden pokarm nie składa się wyłącznie z protein - czyli uwaga na żółtko, któraś z was pisała, że placki Dukana robi tylko z białka, no i miała rację, ja też tak od jutra będę robić.
    4. ... produkty, które są słodzone aspartamem lub aromatyzowane pulpą owocową ... tylko śladowa obecność węglowodanów i walory smakowe tych produktów pozwalają zaliczyć je do pokarmów zasadniczo proteinowych stanowiących siłę uderzeniową planu Portal - czyli można jogurty owocowe! tylko ostrożnie...
    5. dieta uderzeniowa planu Portal złożona wyłącznie z produktów wysokobiałkowych jest kuracją , która najskuteczniej usuwa nadmiar wody z organizmu.
    6. czyste białka, na których opiera się faza uderzeniowa mają natychmiastowe i decydujące działanie. W ciągu kilku dni, a niekiedy wręcz godzin, tkanki przesycone wodą osuszają się, co natychmiast odzwierciedla waga, a towarzyszące temu poczucie zadowolenia i lekkości zwiększa motywację . to ja już wiem, dlaczego taka zadowolona wychodze z WC teraz będę mówić, nie, że idę siku ale idę osuszyć komórki
    7. dieta bogata w proteiny, zwłaszcza kuracja złozona wyłącznie z protein nie zagraza białkom, z których zbudowane są tkanki organizmu, ponieważ dostarcza ich w dużej ilości. W tych warunkach szybka i motywująca utrata kilogramów nie odbiera mięśniom sprężystości, skórze blasku i pozwala zeszczuplć bez starzenia się. - super, czyli włosy mocne, paznokcie twarde, skóra jędrna .......... ehhh, jak wyjde po dietce na ulice

teraz o wodzie!!!!!
    - zeszczupleć to zarówno spalić, jak i usunąć.
    - niedobór wody w czasie odchudzania jest nie tylko toksyczny dla organizmu, ale może również zmniejszyć lub całkowicie zablokować utrate wagi i zniweczyć wiele wysiłków. - czyli nerki muszą pracować jak szalone!
    - podczas kuracji, szczególnie w fazie uderzeniowej, należy koniecznie pić półtora litra wody dziennie, najlepiej mineralnej, ale również pod jakąkolwiek inną postacią - herbaty, kay czy ziółek - ja myślałam inaczej, mogę pić mniej wody czystej
    - wypita w czasie posiłków i zmieszana z pokarmami woda zwiększa całkowitą objętość kęsa pokarmowego, powouje rozciągnięcie żołądka i wrażenie zaspokojenia głodu, co jest pierwszą oznaką sytości lub przejedzenia. To kolejny argument za tym, aby pić przy stole. - no właśnie, ja tak robie, a zawsze ludzie zwracali mi uwagę, że pije się dopiero po posiłku. Kocham pana Dukana

o soli!!!
    - zbyt słone potrawy zatrzymują i wiążą wodę w tkankach
    - połączenie soli z alkoholem wystarczy, aby zwolnić przepływ wypitej wody - precz z solą! precz z ... hmmm
    - litr wody waży kilogram,a 9 gramów soli zatrzymuje 1 litr wody w tkankach przez dzień lub dwa - no proszę, jak szybko można utyć 2kg na drugi dzień, po zjedzeniu śledzika pod driniaska hmmm...
    - sól zwiększa apetyt

Starczy tego dobrego, książka super, pisana dla takiego matołka jak ja.

---------- Wiadomość dodana o 18:17 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 18:08 ----------

Raport z 3 dnia
    zjadłam:
    - serek 250g z jogurtem 180g
    - kurczak gotowany z przyprawami - aż mi uszami wychodziło do tego sosik z jogurtu + korniszonek w kosteczkę i łyżka musztardy jakiejś szatańskiej - pyycha!!!!
    - plaster szynki chudej z korniszonem
    - 1/2 litra jogurtu naturalnego

biegam co chwila osuszyć komórki , chciałam dzisiaj zrobić jeszcze placki, ale chyba nie dam rady ich zjeść.

do pracy na jutro:
    placki Dukana + polędwiczki łososiowe tralala
    jogurt 400g
    2 plasterki szynki chudej, na atak głodu jako przekąska

lece do was, podpatrzyć co nie co, a wieczorem do podusi książeczka

Strona 1 z 163 1 2 3 11 51 101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów