Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 2 10 11 12 13 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 126

Wątek: I tak przez całe życie.

matidemi Guest

Domyślnie Odp: I tak przez całe życie.

Zawsze nam samym czyli rodzicom wydaje się , że my to zrobiliśmy by to tak czy inaczej. A to są tylko dzieci, o wiele od nas młodsze, uczące się nie tylko życia, ale i wiadomości. Które nie zawsze są dla nich czytelne i łatwe do opanowania. Gdy ja wspominam swoje młode lata szkolne to też czasmi się łapie na tym ,że przecież te czy inne wiadmości były takie proste a ja się nad nimi głowiłam. Wiem , co mówię tylko cierpliwość i pozytywne wsparcie pomoże wam obojgu nawzajem. Kiedys uczyłam w szkole , więc... uwierz mi, że musicie sobie pomagać , wspierać bo tylko takim dzieciom się udaje pokonać ich szkolne trudności. Wiem , że to ciężkie i nie zawsze wychodzi ( tez mam dzieci w wieku nastoletnim ) , ale walka i szarpanie się z problemem nic nie pomoże.

Awatar kortinka
    kortinka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    uk

Dano, no to rzeczywiscie musisz skupic sie na pomocy synowi.To chyba teraz najwazniejsze. Jak bedziecie oboje zadowoleni to dietka tez lepiej pojdzie.
    Buziaczki zostawiam.

Awatar dana70
    dana70 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mazury

Witajcie !!!

U mnie waga powoli spada. W piątkowe ważenie było 114 kg.
    Czyli mam za sobą już 20kg zrzucone.

Syn powoli zalicza, mam nadzieję, że wykaraska się jakoś. Do końca jednak będę w napięciu, aż przyniesie świadectwo.

Dziś zaplanowaliśmy z mężem wypad na basen. Atrakcja dla dzieci i a dla nas odprężenie się i gimnastyka. Czyli przyjemne z pożytecznym.
    Oj. Gdybyśmy mogli tak częściej na ten basen jeździć. Po pierwsze to trochę kosztuje, bo za osobę 15,- zł( i to już w pakiecie rodzinnym), to jeszcze 20 km trzeba dojechać. A jeszcze mąż musi znaleźć czas i wcześniej przyjechać, bo normalnie wraca ok 19 godz. Ale jest tam dużo atrakcji.

Na razie pozdrawiam.

Awatar kortinka
    kortinka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    uk

Super wiec spedzicie ten dzien i cwiczonka beda zaliczone.
    Szkoda ,ze ja dzis nie mam czasu, bo pojechalabym chetnie na basen.
    Byloby fajnie poplywac.Buziak

Awatar urszulka2
    urszulka2 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    kielce

Cytat Zamieszczone przez dana70 Zobacz posta
    Atrakcja dla dzieci i a dla nas odprężenie się i gimnastyka. Czyli przyjemne z pożytecznym.
    bez dwóch zdań !!!!! takie razem spędzone chwile cementują rodzinkę i łatwiej razem przejść przez kryzysy

Pozdrawiam

Awatar dana70
    Mieszka w
    Mazury

Witajcie !!!
    Dzisiejsze ważenie pokazało 113,3 kg.
    Jest dobrze. Ciesze się, że idzie jakoś. Powoli , po troszeczku jakieś spadeczki i np. po miesiącu już to jakoś ta waga wygląda.
    Na początku waga szybciej spadała ,teraz już ok. 0,5 kg na tydzień, to normalne, i podobno zdrowo, ale jednak szkoda.
    Coraz częściej przyrządzam sobie coś dukanowego-slodkiego, a szczególnie jak mam ochotę na coś i nie wiem na co, Czyli ,że mogłabym zjeść konia z kopytami. Poskramiam tym swój apetyt i jakoś wracam do normalności.
    Dziś miałam dzień z córcią (6 lat). Jest wolne i byłyśmy w kinie na "Disco-robaczkach", później na zakupach. Wróciłyśmy wymęczone i głodne. Ale było fajnie i córcia zadowolona.
    Pozdrawiam

Awatar urszulka2
    urszulka2 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    kielce

Cytat Zamieszczone przez dana70 Zobacz posta
    Dziś miałam dzień z córcią (6 lat). Jest wolne i byłyśmy w kinie na "Disco-robaczkach
    moja córcia ma 23 lata a nadal lubi takie filmy i ja też , więc często ogloądamy je razem ku zgorszeniu reszty rodzinki
    Fajne takie chwile

Buźka

Awatar marzanna125
    marzanna125 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk
    Wpisy na blogu
    31

Dana a jak tam syn, wyciągnął się?, ja miałam podobne problemy z moją 17-letnią córcią zawaliła co prawda pierwsze półrocze , ale ciagnęło się to za nią do teraz, u mnie pomogły intensywne korki, mam nadzieję , że u Ciebie też będzie ok

pozdrawiam cieplutko

No to spróbujemy jeszcze raz... - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Podjęta decyzja 01-03-2010
    Pierwszy cel 85 kg osiągnięty 30.09.2010
    Cel ostateczny 75 kg

Awatar dana70
    Mieszka w
    Mazury

Witam Was !!!

Dziękuję Wam za pozdrowienia i pamięć.
    Kochane jesteście !!!!

Ostatni nie miałam natchnienia do pisania, Taka monotonia życia codziennego.
    Wagę utrzymuję na 113,3 , bo w między czasie był weekend u rodziców , po którym było co zrzucać.
    Syn pozaliczał prawie wszystko, "prawie" bo jeszcze czeka na fizykę. Był u Pana na poprawie, mówi że powinien mieć zaliczone bo dobrze mu poszło, ale w dzienniku elektronicznym jeszcze nic nie widać. Pan przejął kilka klas po kimś i nie wyrabia się ze sprawdzaniem . No mam nadzieję że to taki powód, a do dziś mają być oceny wystawione.

Awatar dana70
    Mieszka w
    Mazury

Witam po tak długim niebycie .
    Moja waga wskazuje 109,6 kg. Po troszeczku ale idzie. Trochę teraz sobie folguję z tą dietą. Nie mam ochoty specjalnie sobie coś gotować. Staram się tylko ograniczać węglowodany i już przyzwyczaiłam się do gotowania rodzinie mniej tłusto. na czas wakacji odstępuję od ścisłego trzymania się zasad diety Dukana. Są częste wyjazdy, do nas też ktoś non stop wpada, przyjeżdżają dzieci i nie mam czasu na siedzenie w kuchni.
    Syn zaliczył ten rok i oby to była przestroga dla niego . Ale to się okaże w następnym roku szkolnym , jak podejdzie do nauki.
    Tylko jak zaczęły się wakacje syn wyjechał do rodziny, a my zaczęliśmy malowanie pokojów dzieci. Ciągnęło to się trochę , bo jeszcze doszedł przedpokój, to sufit w łazience, to jeszcze balkon. Ale już jest prawie po porządkach. Mówię prawie bo jeszcze nie wiem gdzie poupychać kilka rzeczy z kartonów.
    I tak toczy się życie.

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 2 10 11 12 13 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów