Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal
Maniu - dzisiaj nie ma listy, ale Twoje ulubione melodie lecą. I mój ulubiony prezenter prowadzi.
Krysiu - nie mam takich doświadczeń, tylko ZUS i praktycznie jeden zakład. Inne to epizody - chociaż w ogólnym rozrachunku do lat pracy się przydały.
Yoanko - szkoda, że "przybywa" tak szybko. Tyle wysiłku trzeba, żeby coś zrzucić, a chwila nieuwagi - i już się znajdzie...
A jak kiełbaski "z ognia" ? Pogrzebacz się znalazł ?
Rano za oknem miałam zimę, ze śniegiem oczywiście. Ale w południe słoneczko zrobiło swoje i mogłam na zakupy spokojnie pojechać. A potem jeszcze pluszaka przegonić. Jutro sprawdzę, czy pięć dni ma jakieś odbicie na wadze. Szkoda, że miara się nie obmierzyłam, bo w sumie, to najbardziej mi na "obwodach" zależy.
Jeszcze tydzień...
Anulko - a może trzeba się przypomnieć ? Od maja... to przecież szmat czasu !
Aniu o ile wiem to tu na miejscu jak ma się ukończone lata i skompletowane dokumenty to długo nie trwa. Koleżanka dostała jeszcze w tym samym miesiącu emeryturę co złożyła wniosek.
Ja nie mogę za szybko składać wniosku bo lata będę miała w 2020 w styczniu a w KRUS muszę mieć opłaconych równo 100 kwartałów.
Prędzej byłam z wychowawczym 16 lat na ZUS. Żeby nie stracić na tym biznesie to muszę najpierw otrzymać decyzję z KRUS że mam już te wymagane lata opłaconych składek.
Dziekuje Optusiu
A to dzis nie niedziela :wink2:
przecież życzyłam Ci miłej SOBOTY !
gdzieś się chochlik wkradł ?
Cytat:
Zamieszczone przez
opty55
przecież życzyłam Ci miłej SOBOTY !
gdzieś się chochlik wkradł ?
Oj Opty, wiem ze zyczylas mi milej soboty ale ja mam codziennie NIEDZIELE! :mdr:
Opty mi sie bardzo wydaje ze dopiero jak zaczelam lazic za kangurska jalmuzna, jak sie pytalam czy jakies wiesci o tej polskiej to dopiero ktos popchnal. Cos mi sie wydaje ze facet co mnie w maju zalatwial nie zrobil co trzeba. Ale co tam, mam z czego zyć i za co tyć!
Krysiu ja i tak tych ich systemow nie rozumiem… wazne ze juz mam swoje zalatwione. Moge teraz sie skupic na innych sprawach. Tylko niech ten upal zejdzie bo nie mam sily na nic poza pomieszczeniem z klimatyzacja robic a mam co..
Aniu będę sie o te sprawy martwić dopiero za rok, na razie cieszę się że z oczami wszystko ok. Skupię się na odchudzaniu bo w czerwcu lecimy do Tunezji a we wrześniu syn bierze ślub. Tak że jak na ten rok to rozrywki mam aż nad to i nie będę sobie zawracała głowy emeryturą-jeszcze młoda jestem:mdr: a młodym się nie należy.
Cytat:
Zamieszczone przez
yoanna1964
Yonna powiesz mi coś dokładniej o źródłach Błękitnego Nilu.
1 załącznik(ów)
Optus wielka buzka za przypomnienie bo wiadomo ze Okupant był wiec gadu gadu i tak czas leciał ale jeszcze troche posłuchałam.A cały czas kombinuje jak zabezpieczyc pawilonik przed deszczem i zeby na dodatek na zime tez było , i wymyslamy taki eternit przezroczysty bo chyba najtanszy .
U nas dzis piekna wiosna , cieplutko i piekne słoneczko a pognałam na ryneczek z eby sprawdzic jak wyglada zaopatrzenie w spodnie bo wypadałoby jakies porzadniejsze miec niz tylko jedne dzinsy na d... bo na tę wystawę chyba wypada mi sie jakos odziac no i pani dała mi do chaty 3 pary spodni wiec obmierzyłam no i jedne superowe taki styl rurkowy ale nie opiete na nogach no i mam problem z głowy :D no i rozmiar jest całkiem satysfakcjonujący :D
Krystynko ja juz stary emeryt i u mnie była prosta sprawa bo ja miałąm prawo isc na emeryturę po 20 latach pracy .
Anoola no i jak spałas po kołysance mego slubnego :D chopina tak sie starał :D tak se mysle czy przypadkiem nie za duze towarzycho jedzie ogladac chałupe ,ja bym osobiscie tak wazne sprawy wolała chyba w mniejszym gronie przemysliwac .
Tez ostatnio przyciagnełam dwa kartony bo troche skarbow chce spakowac i do piwnicy w ywalic bo juz gesto sie robi od kurzołapów .
Yoanka no juz wymyslasz bo ile mozna przytyc przez dwa tygodnie , jak Ci kilo wiecej sie pojawiło to wszystko bo jak wiecej to woda s ie zatrzymała .
Hihi nno pogrzebacz pogrzebaczem ale czy stary te odwrotne gmeranie tez załatwił:D
Załącznik 43641
takie cos szykuję dla ptaszorkow
Mania przynajmiej Twoj M o mnie dba i nie tak wredny.
Kolysanka pomogla, do 4 grzecznie spalam. 6 godzin widac na babuszke wystarczy.
Przeciez ja tam nie raz pojade. Wszystko zalezy kiedy bedzie kupiec na moja chate.
Przeciez nawet jakbym teraz pojechala z dziewczynami to pewnie tylko wybierzemy w jakiej czesci lepiej sie rozgladac a juz konkretniej jak kupiec bedzie.
Jak tak szykujesz domek dla ptaszorow to i mi wybuduj!!! :mdr: