żeby nie było, że nie przypominałam !
http://kawazmleczkiem.pl/archiwum/wp...02/KZM_czw.jpg
smacznego !!!
Wersja do druku
żeby nie było, że nie przypominałam !
http://kawazmleczkiem.pl/archiwum/wp...02/KZM_czw.jpg
smacznego !!!
Pewnie Bonusiu - wykorzystaj szklarnię ! Nim posadzisz pomidory - to już dawno rzodkiewkę zjesz. Posadź trochę dymki na szczypior, o sałacie nie piszę - bo ja za nią nie przepadam i nie mam. No i jeszcze koperek - młodziutki do ziemniaków, mniam !!!
Szczeniaczki... ale będzie wesoło, jak taki maluch zacznie po ogrodzie biegać. Aż mi żal...
Popracowałam też jak Mania w ogrodzie, gałęzie - te, którym dałam radę - są obcięte, reszta ma amnestię, chyba że mi się jaki zdolny chłop nawinie.
Wycięłam też maliny, bo jesienią nie zdążyłam. A reszcie się przyglądam. Planuję zrobić zakątek wysypany szyszkami - ale czekam, co tam w tym miejscu z ziemi jeszcze wylezie. No i nową ścieżkę chcę zrobić - a wszystko po to, żeby jak najmniej pracy było, bo mniej sił mam co roku...
Maniu - też jestem ciekawa tych kosmosów. Pewnie dużo niższe będą. No i taka kępa zawsze robi wrażenie, pojedyncza roślina to dość mizernie wygląda. Chociaż i tak są ładne.
Nie planowałam jutro wyjazdu do miasta - ale jak tu przeżyć tłusty czwartek bez tradycyjnego pączka ? MUS !!!
Maniu - zajrzyj na pocztę...
Anulko - a tradycja ?
Tylko że po tradycyjne pączki to Ty aż do rzeźnika musiałabyś jechać... bo u Ciebie to tylko te z dziurką...
Więc faktycznie - daruj sobie.
A jak wkładki ? Wypróbowałaś chociaż po domu ?
Krysia - tylko zagląda ?
A Nutka ? Znów wnuki ?
Nie wiem co jest ale ostatnio jestem padlina, jak blizniaczka!
We wtorek bylam nad wielka woda, bylo dosc cieplo. Oby dwie z Ania ledwie do “naszego” konca doszlysmy. Wczoraj wsadzilam nowe wkladki do butow i pojechalam zalatwiac rozne sprawy. Zalatwilam czesciowy zwrot za rejestracje samochodu i nawet nie wiedzialam a dostalam czesc zwrotu za prawo jazdy!! Na dniach dostane czek na $ 290. Troche dziwne ze oni jeszcze czeki wysylaja a nie robia transfer… no ale co tam, niech bedzie czek :clown:
Pozniej zakupy i nogi (niestety) bolaly jak cholera!!!! Na poczatku myslalam ze wkladki to strzal w dziesiatke ale chyba nie, moze mam co innego a nie ostrogi a moze u mnie w innym miejscu rosna? Zreszta musze dluzej pochodzic zeby na pewno stwierdzic.
Dzis mialam znowu jechac nad wielka wode ale Ania mnie powiadomila ze o dzien wczesniej jedzie do corki i dzis jej nie pasuje. Odpisalalm _ Chwala Bogu. Pytala czemu wiec wytlumaczylam ze chyba na babuszke troche za duze tempo. Dzis sobie piore wszystko z lozka i troche powygniatam kanape. Poza tym chce troche pobyc z futrzaczkiem bo w nocy z wtorku na srode juz szukalam ktora lecznica ma nocny dyzur, myslalam najgorsze :cry:. Na szczescie sie udalo, przeszlo. Miala straszny problem z oddychaniem, w koncu moja corcia.
Tak ze dobra wiadomosc – zadnych %%%%% bo nie wiem kiedy mnie cos zmusi do jazdy z musu…
Macie tu jeszcze ruda bo ostatnio cos mnie kusi zeby siwe zostawic....
Załącznik 43896
Optus byłam
Anoola to w koncu gdzie Cie te nogi bolą ??? bo jakby to były ostrogi to na bank byłoby lzej .
No na piecie, pod spodem!
Moze ta ostroga w oczekiwaniu na wkladki tak sie rozrosla ze jest wszedzie a nie tylko w tej dziurce?
Dzis musze jakas szarlotke upiec. No bo we wtorek pojechalam po owoce. Pisalo ze ginger gold wiec jak glupia sie rzucialam bo to moje ulubione, uwierzylam w slowo pisane. A w domu stwierdzilam ze to nowego sezonu granny smith a tych to ja nie lubie! Kupialm dwa i pol kilo!!! Powinnam jechac i zarzadac zwrotu kasy bo co innego pisze a co innego KLIENT dostaje czy sam sobie do worka laduje!
Opty ja tez nie jeden raz zamiast do Was pisac to utone w roznych stronkach. Dzis rano sprawdzalam domy w Forster i strasznie zal mi sie zrobilo. Podobal mi sie jeden, male zmiany i bylby dobry. Niestety, dlugo na markecie nie byl, zaraz go ktos kupil…
https://www.realestate.com.au/sold/p...ster-130485682
Ja jeszcze nie doroslam zeby na necie kupowac. Wole jechac, ogladac, dotykac,ewentualnie zadac jakies glupie lub madre pytanie…
A moge zjesc sledzia? Mam w sloiku! Ale to pewnie innego dnia tradycja…
Bonusia ja sie boje ogladac szczeniaczki w necie bo chce ze schroniska, takiego bidulka co zle ludzie skrzywdzili. A tych jest duzo i najchetniej kazda bide bym wziela bo w sercu masa miejsca na milosc.
Mania az nie mozliwe ze te kfffioty to juz tegoroczne!!! Faktycznie wiosna u Ciebie, u Was!!!!
Z nikim na temat Ajsy nie rozmawialam bo wiem jak by to bylo. Poniewaz w obecnym momencie wszystko ok to zaproponowali by mi zebym ja zostawila na obserwacji. Wcale nie znaczy ze mialaby kolejny atak a zestresowalaby sie dziecinka a wet skasowaliby jak za hotel z dziesiecioma gwiazdkami. Ja wiem ze w starszym wieku tak pieskom zapada sie krtan i to poroduje u pieskow wlasnie takie charczenie. Ona czasami tak ma ale szybko z tego wychodzi a w tamta noc bardzo dlugo ja meczylo. Nawet traz rycze bo mam to przed oczami…..
Załącznik 43897
Jeszcze tylko pogadam sama ze soba...
Jesli o mieszkanie na Cronulla chodzi to to bym MOGLA ewentualnie ;) miec...
Maly drobiazg, cena 1,6 - 1,7 MILIONA!!!!
Ta koncowke mam, milion mi brakuje, nie ma ktos na zbyciu?
Polozone w dobrym miejscu, na przeciwko klubu gdzie dobrze jesc daja a klub nad wielka woda....
Turystki pamietaja???? 25/12 tam sie bleblały ;) w wodzie, tak gdzie byly te mlode dziewczyny - ratowniczki w zołtych ubrankach.
Nie, w klubie nie jadly, pewnie w ten dzien sie odchudzały!
Załącznik 43898
Załącznik 43899
https://www.realestate.com.au/proper...ulla-129963262
.
Ale ładna wiewióra!!