1 załącznik(ów)
Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal
Grazynko Okupant to kumpel mego slubnego a na dodatek taka złota rączka co mi wsio reperuje i mamy taki zwyczaj ze zawsze nawiedza nas w piatki a slubny robi na kolacje tosty , no ale jak trzeba to i przyjdzie w inny dzien ale wtedy juz jeno kawa i ciasto .A nazywam go Okupantem bo iles lat temu okupował mi kompa i miałąm utrudnione klikanie na forum :D Ja mam tylko hortensje bukietowe bo te piekne niebieskie to inaczej ogrodowe to naszych zim bez opatulenia nie przezyją a bukietowki bez problemu a Ty jak na wschodzie mieszkasz to na ogrodowe nie masz co sie rzucac bo ja w centrum a tez nie utrzymałam ogrodowych .Rododendrony tez problematyczne trza na zimę stroiszem zakrywac a i sadzi sie je w zacisznych miejscach .
Optus a u nas poscili juz wode wiec poł dnia z wezem przestałąm :D a teraz taki muł jestem z e szok ,pewne dizs zgrzesze i pojde wczesniej spac bo i rano w czesniej wstawałam bo zajecia ceramiczne były no i nastepnego zająca zrobiłam .A to z ostatnich zajec .
Załącznik 44254
Anoola no sama wybierasz ale jak dla mnie za duzo ciemnego /Hehe ale jak Ci wali na łeb to nie ma co gadac .
Nutko no jak widzisz manto Ci sie nalezy za nastrasznie nas ale tak to jest ze nigdy niewiadomo co i gdzie kiedy nas pogoni .No ciekawe co pozałatwiasz ??
Yoanka no to sobie urlop od Ciacha dałas ale jak wejdery gonisz to tez nie jest odpoczynek .
Bonusiu szerokiej drogi bez wybojow
Cytat:
Zamieszczone przez
yoanna1964
Grażka, a dzisiejszy dzień ? Cwiczeniowy ? Skoro zawodowo zajmujesz się sportem, to SUPER ! Goń to rozlazłe towarzystwo, ile wlezie ! Kffiotki niebieskie kupione ?
Ja dziś miałam taki dzień. że noc mnie złapała!!! Tydzień temu wyprowadziła się lokatorka z mieszkania. Niby posprzątała, ale ja i tak musiałam po swojemu. Jak zaczęłam o 11 , to skończyłam po 19. Ba i to jeszcze nie wszystko. Pot po dolnych plecach leciał. Ja nie wiem. jak ludzie tak żyją, niby czysto, a potem tyle sprzątania. A raptem to 2 pokoje, kuchnia, przedpokój i łazienka!!! Ale porobiłam nowe zdjęcia do wynajmu. Więc można już wrzucać na internet.
Moje dzieciaki były ze mną i też mi pomagały. Także gimnastyki na dziś dość, ale jeszcze nie wiem.... Chyba jednak polazę. Ostatkiem sił ale polazę. Wiecie co dziewczyny ja normalnie napiszę wasze nicki i opiszę krótką charakterystykę, bo normalnie nie ogarniam. Wiem ,że doszła na weekend Nutka. Czy to ją czeka komisja lekarska we wtorek??? Ja radzę zając się czymkowiek, aby ręce były zajęte i głowa. A co ma być to będzie, i tak zrobią co zechcą. Ja też bardzo nie lubię komisji lekarskich!!!
Sadek tyle lat w Australii? Podziwiam. A przylatujesz czasami do Polski. .7 godzin różnicy!! Na Islandii było 2 lub 1 godziny różnicy.
Dobra dziewczyny, czas jeszcze poszaleć. Jutro jadę na Kiermuzy. Bardzo dawno nie byłam. A czy chcę , może i to bardzo umiarkowanie..
Miłego wieczoru.
Mania, ja nie lubię robić z roślinek małp. Teraz nawet róż nie zabezpieczam i są zdrowsze i ładniejsze niż kiedykolwiek. Teraz kupiłam kalinę nazwy zapomniałam. Ma mieć 4x4 i wielkie białe kwiaty. i różę pnącą co ma 3 razy kwitnąć. Zobaczymy.
Maniu - żebym nie zapomniała - ta wierzba nazywa się sachalińska. Maja ją już pięć lat, dopiero w tym roku dochowali się spłaszczonych gałązek. Prowadza ją w formie pokrzywionego drzewka, przycięte gałązki bardzo mocno, nie miałam z czego uciąć patyka. Musi zacząć rosnąć.
Przy okazji pogadałam o modrzewiach - jest nadzieja, że trochę przytną gałęzie z mojej strony, ale pewna nie jestem....
Śliczny zwierzaczek ! Już pisałam - że zazdroszczę Ci tych zajęć.
Moją działkę już też przydałoby się podlać - ale poczekam na naturalny deszczyk, trudno.
Pogoda cudowna, rozstawiłam już stół i krzesła przed domem, nawet kawę z W. tam wypiłyśmy. I rozglądam się po działce - gdzie ciut cienistego miejsca znaleźć, tam też jakieś siedzisko zamontuję. I może taki stolik jak u Mani - zdobędę. Zobaczymy.
Anulka - mnie się te nocne obrazki niezbyt podobają - więc nie będę Ci pomagać w wybieraniu. Poza tym - to Tobie ma się podobać.
Nutko - martwiłyśmy się o Ciebie, gdzie tak długo przepadłaś. Dokumentację zbierzesz, spokojnie. Do wtorku jeszcze trochę czasu.
Grażynko - Mania Ci dobrze radzi, hortensje ogrodowe przemarzają, więc na niebieskie kwiatki się nie napalaj. Bukietowe polecam - są śliczne i niewymagające. A skoro u Ciebie na działce skrzyp rośnie - to masz kwaśną glebę i specjalnie torfu pod wrzosy czy azalie sprowadzać nie musisz.
Yoanko - jak te szóstki robisz uczciwie - to Ciacho i tak będzie zadowolone. A nad postawą pracuj !
Ja ja nie lubie jak zmienia czas na zimowy, niby to jest ten wlasciwy czas ale on mi nie pasuje. Teraz juz o 18-tej bedzie ciemno jak w doopie! A pozniej coraz szbciej…
Yoanna Ty tak Nutki nie pocieszaj ze z nami schudnie, bardzo jestem “z nami” a nie chudne!
Nutka pieski chca wszystko to co my jemy ale trzeba im odmowic niektorych rzeczy. Moja ksiezniczka lubi winogrono, jak jem to zaraz pyszczek kolo mnie, intensywnie w oczy sie patrzy. Powiem je ze nic z tego i odchodzi. Ale ona jest wyjatkowa. Byla u mnie nowa kolezanka. Pytala czy cos tam moze dac Ajsie i byla bardzo zdziwiona jak Ajsa delikatnie bierze. Suzi, moj kochany pingwinek to z palcem chciala wziasc a ta delikatnie.
Mania dodaj ze okupanta wykorzystujesz a mi zal bo czasami tez by mi sie zlota raczka przydala. Teraz tez cierpliwie czekam az Piotrek wpadnie bo trzeba mi wymienic takie plastykowe uszczelki przy prysznicowych drzwiach. Sama drzwi nie odkrece bo ciezkie cholery a inaczej sie nie da wymienic.
Na nastepnych zajeciach zrob wiewiore, widze ze i tu masz talent, tylko ja takie beztalencie!!!!! A niby blizniaczka!
Grazynka, ja niby tez mam czysto ale to na pierwszy rzut okiem! Przydaloby sie odsunac lozko w mojej sypialni. Lozko ma skrzynie pod spodem i nawet jak wszystko wyjme to sama nie dam rady bo tak osiadzie w wykladzinie ze ni wuja nie moge. A wiesz co tam jest? Osiem lat tak stoi to tam ladnie kurzu musi byc! Sprzatne jak sie bede wyprowadzac!
Osiem godzin roznicy, 8.
Bo ja bardziej kangurka niz Polka. Dluzej tu jestem niz w Polsce bylam. Ostatni raz w Polsce bylam w 2007 i poznalam (z piszacych) Manie i Opty. Poznalam wiele innych ale to bylo na innym forum.
Inna bajka ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
opty55
Anulka - mnie się te nocne obrazki niezbyt podobają - więc nie będę Ci pomagać w wybieraniu. Poza tym - to Tobie ma się podobać.
Ot i madrego dobrze posluchac! Ale co prawda juz wczesniej Mania stwierdzila ze moge sobie fortepian na scianie powiesic i niczyja to sprawa.
Fakt, na ta sciane chce widok noca i uparlam sie jak oslica ze ma byc most i opera!
To co chce kupic, (mural) to cos jak tapeta ale mozna nakleic, odkleic i zabrac ze soba. Przez to moge miec duzy rozmiar, nie tak jak to obecnie wiszace kolorowe blee badziewie.
AnekSadek jak chcesz tę noc. To kto Tobie zabroni?? Ja tak zawsze mówię. Kiedyś postanowiłam wymalować na ciemny fiolet pokój na poddaszu. A teraz po paru latach wiem, że jak ktoś wybiera kolor na poddasze to właśnie fiolet i to ciemny. Jak tak czujesz to tak rób.
Maniu i Optyk na pewno dobrze radzicie, ja dostałam dawno temu jakąś hortensję, ale ona kwitnie tylko na zeszłorocznych pędach, czyli wogle u mnie. Nie lubię jak coś udaje bałwana, przez pół roku, żeby potem ewentualnie kwitnąć parę tygodni. Ja mam dużo bylin , róż i iglaków i krzewów ozdobnych , które nie boją się mrozów … i całą piwnicę dalii i kan..
Mania cudny ten króliczek!!!
Dziewczyny trudno mi pisać, bo tak ręce bolą, od ramion po czubki palców i to obie. Ale wieczorem jeszcze było masowanko. Uwielbiam masaże!!! Także i brzusio szczęśliwe. W sumie ja mam tłuszcz właśnie tam gdzie maszyna dosięga. Rano kawa , a wieczorem masowanko i można żyć!!!
Dziewczyny dziś trzeba naładować akumulatory na cały następny tydzień. Więc niech każda robi co chce. Ja miałam fazę, że w niedzielę sprzątałam , a raczej szorowałam całą kuchnie ( oprócz okien). Mnie to relaksowało i kto mi zabroni??
A mi zabrania MOJE LENISTWO !
Mam dzis smutny dzien i jak to sie mowi - prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie.
Najpierw Mania nie chciala ze mna gadac bo padnieta a pozniej...
kazdy swiety ma swoje wykrety.
Musze sie zrobic bardziej wredna. Ze co? Bardziej nie mozna?
MOZNA!
NIKT nawet 5 minut ze mna nie pogadal
Cytat:
Zamieszczone przez
AnekSadek
Mam dzis smutny dzien i jak to sie mowi - prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie.
Najpierw Mania nie chciala ze mna gadac bo padnieta a pozniej...
kazdy swiety ma swoje wykrety.
Musze sie zrobic bardziej wredna. Ze co? Bardziej nie mozna?
MOZNA!
NIKT nawet 5 minut ze mna nie pogadal
Ja z Tobą pogadam!!!