Strona 1134 z 1949 PierwszyPierwszy ... 134 634 1034 1084 1124 1132 1133 1134 1135 1136 1144 1184 1234 1634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11,331 do 11,340 z 19484
Like Tree385Lubią to

Wątek: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Awatar laugaselbis
    laugaselbis jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Wy dziewczyny o świętach, a ja nawet rzeżuchy i owsa nie posiałam... .Jedynie kupiłam piekną formę do bab na Kiermuzach. Jak widać jeszcze palce nie chodza jak trzeba, ale jest już lepiej. Zapach specyficzny na razie opanowany. Być może , że to właśnie były toksyny z mego organizmu. Wczoraj byłam na spotkaniu i wróciłam dość późno w nocy. Lubię doprowadzać rzeczy do końca, a że podłości i nikczemności nienawidzę więc walczę z nią. To taka moja prywatna wojna. Ale nie ja ją zaczęłam. Równo rok temu padłam ofiarą spisku, a żeby było śmieszniej ja nigdy nie stanowiłam zagrożenia dla nikogo. Szkoda ,że ludzi nie stać na szczerość tylko posuwają się do takich obmierzłych rzeczy. Piszę tym , bo to był powód także mojego tycia. Bo że mamy więcej kilogramów , to nie wynika jedynie z samego apetytu. Czynniki są i z zewnątrz i z wewnątrz i nie na wszystkie mamy wpływ. Ja na swoją sprawiedliwość czekałam równo rok czasu. Teraz te osoby niech się martwią, ale sprawiedliwość ważna rzecz.

Macie podobne problemy ze swoimi chłopami co ja. Ja mam na to jedno określenie " Chad, ale swój."

Powiedzcie jak sobie radzicie z jedną kwestią. Ja bym chciała pisać ustosunkowując się do tego co piszecie. ale potem mylą mi się i treści i osoby, które to piszą i w sumie piszę często jedynie o sobie. A to niekoniecznie ładnie z mojej strony. Pozdrawiam wszystkie piszące i czytające.uśmiech i kawa.jpg

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Dziewczyny wróciliśmy cało i zdrowo i do tego szybko bo za dnia!
    To tylko dlatego,że pieniążków mniej i dokupowałam braki albo powtórki tego co zabrakło.
    A W Warszawie sypał śnieg i to tak poważnie..u Ciebie też Yoanko?
    Zimno było jak diabli..a wcześniej okrutnie wymarzłam na pogrzebie...zimnica straszna...no i mam efekty zimno na ustach a nie miałam tego świństwa kilka lat!
    Biorę duże ilości witaminy C...bo wczoraj wieczorem mnie tak telepało,że z Z poszliśmy spać 21 -ej!!
    Yoanko też kiedy robiłam gotowaną babkę i dobra była...ale od lat tego nie robiłam.
    U nas wiosna a ja też w rozsypce ze sprzątaniem a trzeba by było poodświeżać pokoje..no i okna do umycia.. Z pomocny więc ten tydzień ma być ciepły to po pracy się weźmiemy.
    Optusiu parę lat temu jak byłam w Niemczech u B to zabrała mnie w dzień urodzin moich na taki wypad do restauracji..za kilkanaście(chyba 16 )euro bierze się co i ile się chce.
    No musiałam co niektórych potraw popróbować i deserków co nie znałam i choć brałam po odrobince to rewolucja żołądka była!
    Nutko cieszy mnie ,że wszystko w porządku ze zdrówkiem...a może kiedyż znajdziesz czas,żeby wyjechać na święta ze swoim tylko J.
    U mnie to mam opiekę nad mamą i dzieci...choć myślę,że teraz ta opieką podzielimy się z siostrą.
    Nie dokończę teraz pisania bo Z zabiera mnie na zakupy...później napisze..

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Już zażywam poobiedniej sjesty.
    Za oknami słoneczko i już 12 st.
    W nocy coś tam troszeczkę popadało ale to za mało na te wszystkie nowo posadzone roślinki , drzewka i żywopłot.
    Anoolka to super,że mogłaś wyjechać ze znajomymi nad wielką wodę ..w dodatku tyle mają wiadomości i Twoim poprzednim kraju.
    Oj Maniu wyobrażam sobie jak ślubny chory to wnerwiający..kiedyś to przeżywałam..dziś jest inaczej.
    Może dlatego,że to już nie ślubny?/hi.hi.hi
    Maniu dziś widziałam w biedronce rododendrony i hortensje..ale kasy miałam mało na zakupy bo wczoraj zaszalałam..oj zaszalałam...
    Mam pytanie co do hortensji..te biedronkowe to można wsadzić do ogródka czy te są doniczkowe i do domu?
    Nie schyliłam się poczytać i nie wiem czy to były te ogrodowe czy bukietowe ale myśl,,że ogrodowe.
    Grażynko przypomniałaś mi,że kupiłam owies i jak rano przeczytałam co pisałaś to zaraz po powrocie z zakupów posiałam do doniczki zakryłam folią,żeby szybciej wzeszły nasionka.
    Wiesz..nie od razu Kraków zbudowano więc tak samo nie odrazu nas tu zapamiętasz co która pisze...ale jest to do ogarnięcia...bo ja tu i Nutka jesteśmy dużo później niż pozostałe dziewczyny i też z początku się myliłam.

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

A ja dzis dałam plame bo zostawiłam karte na czytniku i dopiero w drugim sklepie mnie oswieciło ze nie mam karty a byłam blisko domu to pognałąm i zablokowałam karte i wtedy pojechałam tam gdzie myslałąm ze zostawiłam no i miałąm wiecej szczescia jak rozumu bo karte miał kasjer , ale co nerwow zjadłam to zjadłam /Ot wredny sks.
    Bonusiu te horternsje z Biedronki to mocno pędzone sa bo teraz kwitną wiec najlepiej jak postoją w chacie i pocieszą oczy kwiatami a potem jak przekwitną można wsadzić do gruntu ,tylko w zaciszne miejsce bo to odmiany kwitnace na drugorocznych pedach wiec nie mogą zmarznąc bo jak zmarzna to trza przyciac i wtedy juz paka kwiatowego nie ma , mozna tez nakrywac na zimę włokniną ale i tak najgorsze to wiosenne mroziki .A rododendrony z Biedronki to mozna było od r azu do gruntu a zareklamowałą mi je iles lat temu Yoanka i super hiper sie hodują /
    Grazynko ja mam w kompie otwarte dwie strony i na jednej klikam a na drugiej podczytuję i odpowiadam i dlatego najwygodniej mi z kompa klikac bo na tablecie i telefonie nie bardzo to potrafię.Hihi a jak sprawiedliwości stało sie zadość to jeno sie cieszyć no a najlepiej miec granat w swiatecznym ubraniu
    Optus no sama nie wiem skad to u slubnego sie bierze , ale teraz to juz sama go nie ruszam niech mu to troche minie bo lepiej nie ryzykowac .U nas w południe i dzis pieknie było i nawet podlewałam troche działke bo mały miał ochote pospacerowac wkoło i z sasiadami pogadac a ja choc troche pomoczyłam bo sucho wrednie .
    Ja po knajapach mało chodze wiec nie kumata jestem ale te talerze to zajadałam w Hamburgu no i mi bardzo smakowało .
    Anoola no własnie zeby mi tak kwiatki smierdziały to zupełna herezja .No a swieta beda z planem minimum , nawet chyba kupie kawałeczek ciasta z eby nie kusiło cholernego cukrzyka bo jak upieke blache to wiadomo ze zje wiecej .
    Yoanka a kulega Jacek tym razem czegos nie rozwalił a z zal tej szklanej tuby i gdzie Ty teraz jaja bedziesz wkładać /
    Nutko mi ta woda to co chwila sie zatrzymuje a to od razu cisnienie mi skacze

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

Ajsa mnie przed 4 obudziła. Nie wiem co jej było. Godzine musiałam głaskac, uspakajać. Teraz śpi a ja już nie pośpie. Wredna bliźniaczka kawy nie postawi, jak sie domyślam...

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Dla przypomnienia - jakie święta się zbliżają

spokojnego poniedziałku !

Awatar AnekSadek

Dziękuje Opty, jesteś niezastąpiona.
    Na tą wredną to liczyć nie można, chyba sie z tej rodziny wypisze.
    Po co mi wredna rodzina....

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Co tam będziesz nowej rodziny szukać ! Lepszy znany wróg...
    A jak było na wspominkowym spotkaniu ? O spalone książki pytałaś ? Cieszą się, że mogli wrócić ?
    Jak słyszę teraz ten zastępczy temat - "euro" - to mi się niedobrze robi...
    Maniu - a po kiego licha kładziesz kartę na czytniku ? Wystarczy zbliżyć przecież ! Kod bez karty można potem wklepać - nie ma problemu z zapomnieniem.
    A przy okazji - jak się kartę zablokowuje ? Wytłumacz mi tu jak krowie na granicy !
    Bonusiu - życzę zdrowia ! Szkoda byłoby, żebyś miała zakichana na święta czekać !
    U mnie żadne deszcze nie spadły, ani małe, ani duże. Sucho jest bardzo. Byłam na spacerze w lesie - jest cudnie, biało od zawilców, no i żółto, bo tych się też sporo rozrosło, od przylaszczek niebiesko i głośno od śpiewów ptaków. Pięknie !
    Z hortensjami już Ci Mania wytłumaczyła. Ale bukietowe też w biedronce można kupić, sama widziałam. Ale one nie są kwitnące (teraz).

Awatar laugaselbis
    laugaselbis jest nieaktywny Znany na forum

Mania to miałaś adrenalinkę, dobrze ,że karta się znalazła. Z tymi wrednymi kartami to różne hostorie bywają, Ja kiedyś przyjechałam gościnnie do nnego miasteczka i do Biedronki i naładowałam cały wózek i kolejka za mną, A tu gwiada sobie przypomniała, że nie ma ani kasy ani karty, ale zakupy muszę kupić bom uparta!!! Zostawiłam koszyk przed kasami i dalej szukać bankomatu i szybko znalazłam. W Bielskim banku nie trzeba karty aby pobrać kasę, bo bankomat sprawdza zgodność dłoni. Zaraz wróciłam po zakupy , a kasjerka tak jakoś na mnie dziwnie patrzyła. No cóż?? A kto mi zabroni!!!
    Ania z tymi ogoniastymi to tak bywa niestety. Najgorsze to koty, jak poczują się w mocy samotni i spanie słabe, bo im się przecież nudzi!!!

Bonusiu
    może i ja w końcu to lepiej ogarnę.

Ja dziś podlewałam swoje roślinki. Bo mi ich szkoda. Lilie już wyłażą, ja zrobiłam rabatę w której wsadzam co raz nowe lilie i takie inne dziwadła. Te kwaśnolubne zostawię na później, teraz mam na tapecie. Ogródek w kształcie litery L. Będę tam miała... żurawiny także. Ja co rok robię nową rabatę zazwyczaj tematyczną.A ponieważ w moim ogrodzie dużo słońca, to ja najbardziej kocham... tę w cieniu. A kto mi zabroni? Tam mam różne rodzaje paproci, i inne rośliny cieniolubne , które mają najróżniejsze liście i są tam i moje ukochane konwalie.

Jedna z Was chciała kanny i dalie to niech napisze na priwa swój adres. To wyślę jutro.

Awatar AnekSadek

Cytat Zamieszczone przez laugaselbis Zobacz posta
    Powiedzcie jak sobie radzicie z jedną kwestią. Ja bym chciała pisać ustosunkowując się do tego co piszecie. ale potem mylą mi się i treści i osoby, które to piszą i w sumie piszę często jedynie o sobie. A to niekoniecznie ładnie z mojej strony. Pozdrawiam wszystkie piszące i czytające.

Dla mnie najlepszym rozwiazanie przy pisaniu na komputerze jest pol na pol

Capture.JPG

Uprawnienia umieszczania postów