Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal
A ja sobie znalazlam fajne buciki na necie. Pewnie, moge kupic "on line" ale ja jestem stara szkola.
Musze pomacac, przymierzyc.
Poza tym co emerytka ma lepszego do roboty?
Klikac i wymyslac czy sie przejechac.
I to i to praca siedzaca :rofl::rofl:
https://www.uggexpress.com.au/produc...4LPD_BwE&ls=en
Mania ja to od zawsze mam przechlapane z rodzina. Co jeden "czlonek" to gorszy mi sie trafia. :cry:
Jako nagrode juz nigdy nie powiem ani slowa na temat urody Twoich badziewek :mad:.
I kfffioty tez przestane hodowac :winktongue:
Opty musze sobie jakos zapelniac czs. Moze kiedys przez przypadek odkryje cos co zadzaila jak Twoje seniorkowo.
Malo piszacych to nie ma z czego czytanki robic...
Masakra taka blizniaczka miec i jak ja muszę cierpiec oj bidna ja bidna hihi ale dostalam kasiore za list co zamiast do kangurowa trafil do Lizbony i teraz jestem bogata
Ale przesuniecie czasu bo u mnie 23.30
Cytat:
Zamieszczone przez
Mania48
dostalam kasiore za list co zamiast do kangurowa trafil do Lizbony i teraz jestem bogata
no to postaw wódke
Anoola to Twoje wkladki byly takie drogie to sa.a stawiaj wodke
Dobra, dobra.
Wartosc wkladek kilkakrotnie zwrocona, stawiaj!!!!!
Ale Wy jesteście kochane!!! Super określenie na moją pisaninę. Wczoraj byłam zdegustowana , zmęczona i w wyjątkowym kiepskim humorze. Więc nic nie pisałam. Ale oczywiście czytałam. Pilnowałam wnusie swoje, ale wczoraj na 17 miałam zajęcia w Bielskim domu kultury i nie mogłam nie przyjechać i syn bardzo się śpieszył aby odebrać dzieci swoje ode mnie. Ja przyjeżdżam a tu kurcze niespodzianka... zamknięte drzwi. I kiepsko to wszystko wyszło. Zrobiłam zakupy i wróciłam do domu położyłam się i czytałam nowe czasopismo ogrodnicze. Gardensers`World. i żarłam z rozpaczy. Dziś już lepiej Żólwiu od godziny robi porządki u siebie, dostał już śniadanie ale ma kiepski humor także. Moje wnusie śpią w pokoiku gdzie mieszka on właśnie . Ostatnio bardzo był zły. Dziewczynki nie mogły zasnąć, bo on hałasował , a on hałasował bo Benek obok niego spał i strasznie chrapał. A Benek zawsze musi spać przy mnie , bo może jakbym zwiała od niego to by mu serce pękło. On taki cudak przybłęda niby labrador to bardzo uczuciowy jest. Musiałam pozbyć się jego ,żeby żółw się uspokoił i dziewczynki zasnęły. A szedł bardzo , bardzo nieszczęśliwy... .
Aniu kochana ja ten styl mam raczej z przypadku i uporu. Tak wyszło , bo urządzić dom dobrze przy braku pieniędzy to trzeba było dobrze kombinować. Mnie nic się nie podobało i spałam na materacu ponad rok, bo nie mogłam na nic się zdecydować. W końcu jak się ruszyło to okazało sięże pieniądze się rozeszły. Ale ja mam więcej szczęścia niż rozumu i poszłam własnymi ścieżkami. Kiedyś se wymyśliłam ,że muszę mieć w kuchni wielkie dębowe drzwi dwuskrzydłowe i oszklone koniecznie. Więc jak budowaliśmy dom to zostawiłam wielkie przejście między kuchnią a salonem żeby mieć otwartą kuchnię, Po wielu latach. znalazłam na necie drzwi, które akurat były takie jak se wymyśliłam. To nic ,że w Sosnowcu, ale musiałam je mieć i tyle. Potem dokupiłam jeszcze u tego samego pana stół i krzesła do renowacji. Nigdy nie zajmowałam się renowacją mebli, ale może akurat bym umiała , a kto mi zabroni??? Potem wynikł problem, jak to ma wszystko dojechać do damy przez całą Polskę. Ale i na to znalazłam metodę !!! Znalazłam stronę furgonetka i wszystko dojechało do mnie włącznie ze wniesieniem do domu za 150 zł. Okazało się, że drzwi jedynie trzeba było ściąć nieco na dole około 5 cm. I następny problem kto j zamontuje, bo o ile drzwi jednoskrzydłowe to bajka , to dwuskrzydłowe nikt nie chciał i to za żadne pieniądze. Ale i tak se poradziłam. I dwóch dzielnych chłopa znalazłam co poradzili sobie błyskawicznie. Ale się śmieli, że tak udało mi się drzwi dokupić ,że na milimetry się zgadzały z wnęką na szerokość. A drzwi są piękne dębowe i moje. A stół i krzesła??? Przerobiłam prawie sama. Miałam od razu plana na tapicerkę i kolory drewna. Wyszło po mojemu i teraz mam stół w kuchni ponad 2 metry długi i ponad metr szeroki. A jak wyciągnę do salonu i rozłożę to prawie 4 metry długi po rozłożeniu. A wszystko za 800 zł . nie licząc mojej pracy . i tak cały dom porobiony. Kiedyś za to że kupiłam tapetę na necie , to miałam wakacje nad morzem na Helu w pięknym apartamencie przez tydzień czasu. Obok mnie była teściowa właściciela firmy z tymi tapetami. Bo wygrałam konkurs na aranżacje z tapetami. Bo ja uwielbiam tapetować!!!! Ostatnio tapetowałam sama fototapetę, to nic, że napisali wyrażnie tapetować w dwie osoby, przecież ja wiem najlepiej jak tapetować. A ta cholera się rozciągała niemiłosiernie i bałam się że się porwie. A że jeszcze se dama wymyśliła, że będzie na 3 ściany to mało nie padła!!! Ale zrobione jest!!
Aniu ja wiem co to znaczy smród na zewnątrz. U nas pełno świniarni jest i jak ten gnój na pola wywalają, to żywym gównem daje że głowę prawie urywa. Ciągle czekamy na odpowiednie ustawy i nic … A jak ktoś ma ponad 5 tys świń to sobie pomyśl. Także rozumiem ciebie doskonale. U mnie są jeszcze naokoło Orli cholerne wiatraki!!! A ja ich bardzo, bardzo nie lubię!!!
Maniu a co z Twoim synem. Ludzie w Polsce i cały nasz organizm Polski jest przeciwko całym rodzinom z dziecmi ułomnymi. Ja ukończyłam Szkołę Pracowników Służb Społecznych. I nawet tam uczono ,że rodzina z dzieckiem kalekim to rodzina z dysfunkcjami, czyli po prostu wręcz degeneraci, na równi z patologią społeczną, i teraz wszystko wiadomo!!!! Takie rodziny to tylko czyhają, aby kasy się nałapać i nic nie robić. tak widzą nas sąsiedzi , lekarze i na komisjach lekarskich. To podłe i nikczemne. Mnie mają za złe, że tak się poświęcam dziecku a przecież po nim nic nie widać, że jest niepełnosprawne!!! I weź tłumacz dla debili, że właśnie dzięki moje determinacji są takie efekty. Ale czasami nerwy i mnie puszczają. Bo jestem czasami bardzo tym zmęczona i mało mam pomocy w rodzinie nawet i zrozumienia, to co mówić o obcych ludziach?? Obcy szybciej pomogą jednak. Ale ja i z tym mam szczęście, że często spotykam cudownych ludzi na swojej drodze. I tym akcentem zakończę teraz. Może w końcu uda mi się wrzucić zdjęcia przy pomocy Kubusia mego synka??
Ja sobie latam po necie zadowolona. a tu Kubuś do mnie pokoju zagląda i mówi że do szkoły idzie, Jak co???? Dobrze ,że się dowiedziałam . Nawet nie pomyślałam spytać czy idzie do szkoły?? Tylko sobie znalazłam sklep w likwidacji w Garwolinie i patrzę jak tam dojechać z Orli To tak jeszcze sąsiedzka awantura za oknem. Nie ludzie, tylko skrzydlate się rwą, czyli szpaki i wróble. Zawsze awantury, najgorsze to wyrzucanie jajek. a czasami i piskląt!!! Już spokój na całe szczęście!!! Kiedyś ja patrzę a mój Rysiek ma małego ptaszka w gębie i nie wiem co z nim zrobić. to ja po cichutku, po cichutku podeszłam i kopnęłam go w dupę to mu ptaszek wyskoczył z pyska i poleciał. A Rysio już nie brał nic do pyska swego, bałam się tylko że się na mnie obrazi, a on nic cieszy się że mnie zobaczył i tyle. Taki dziwny ten mój kot Rysiu.
Dziś mam z Manią podwójną okazje zeby sie nachlać jak szpak. Prosze nam nie przeszkadzać.
Prawda szpak?
:):)
Ale niech ta wredna bliźnieczka sie spowiada haha ha
Poczty są poyebane! Tyle tytułem podpowiedzi