Nie wiem, ale w mojej pamieci Wilanow zawsze jest i byl piekny. Oczywiscie inne jest piekno odbudowane a inne nigdy nie zrujnowane. A ze duzo zlota? Widac takie byly czasy. Teraz sa inne czasy a na przyklad Lichen kapie od zlota...
Golub Dobrzyn znam bardzo dobrze a raczej powinnam napisac ze znalam bo przeciez przez te 37 lat kiedy tu mieszkam to z pewnoscia strasznie sie rozrosl. Pamietam jak na zamku w Sylwestra "straszyla" ta dziewczyna z dwa plus jeden![]()
Widzisz Grazka, moj tesc dostal w latach siedemdziesiatych sluzbowe przeniesienie (z mieszkaniem) wlasnie w Golubiu Dobrzyniu. Moj syn mial problemy z cholera wie z czym bo jak usuneli trzeci migdal to chlop ozdrowial ale w przedszkolu czasto swinstwa lapal i trzeba mu bylo zmieniac klimat wiec srrruuu do babbci
A Torun to tez od dawien dawna byl jest i bedzie moim ukochanym miastem mimo ze tam nigdy nie mieszkalam. Moja blizniaczka tam mieszka.
A u mnie takie ciemne, ciezkie chmury. Jak nic w gorach pada snieg wiec i mi doopencja zmarznie.
Byle do wiosnybedzie mozna narzekac na upaly
![]()