Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal
Alba ! Trzymam za słowo ! Jak tyko będzie WOLNOŚĆ podróżowania, to się na cieplutki budyń stawię !
No też wymyśliłaś - jaka za mnie znawczyni. Mm ogród ileś lat, to i kwiatków się rożnych nasadziłam. Jak wiem to się pochwalę, ale na pewno nie będę nikogo strofować.
Bonusiu - co się odwlecze...
U mnie rano było nawet ładnie, a potem jakieś huragany, ozdoby mi w ogrodzie pozwalało i potłukło... Potem jakaś mżawka, zimnisko przenikliwe. A teraz słyszę jakby konkretniej padało. Ale to może ten wiatr tak szumi. Mam rolety spuszczone, a wychodzić mi się nie chce.
Może obie się zadrażniły a my obrywamy:cry:
https://media.teleman.pl/photos/470x...yspie2017.jpeg
Mont Saint-Michel - sanktuarium na wyspie
(Mont Saint-Michel, Scanning The Wonder)
FILM DOKUMENTALNY Francja 2017 od 12 lat
Reżyseria: |
Marc Jampolsky |
W skrócie: |
Na skalistej wyspie Mont Saint-Michel, położonej nad kanałem La Manche, wybudowano w VIII wieku pierwsze sanktuarium św. Michała Archanioła. Współcześnie wysepka jest celem podróży turystów. |
będzie o 22-giej w PLANETE+, kiedyś planowałyśmy tam pojechać....
ja na pewno obejrzę !
No właśnie gdzie bliżniaczki?????Ja to się martwię .
U nas wieje i trochę pada.I się bardzo ochłodziło.Mam nadzieję,że mi nie zerwało włókniny z ogórków i pomidorów.
Mam nadzieję,że jutro będą jakieś wiadomości od koleżanek.
Aatko wygląda na to,że przez jakiś czas niewiele nas tu popisze...buuuu
Ja lecę do pracy....
Do wieczorka..może coś ciekawego się wydarzy...a może nudy będą...okaże się..
Opty masz ogródek to chociażby z tego znasz różne roślinki chyba żebyś tylko trawę miała więc nie być taka nieskromna.Jak byłam dzieckiem moja mama miała grządkę na niej parę kwiatków i to tyle co miałam do czynienia z ogrodem.W domu czasami coś w doniczce i to potrafię uśmiercić, chociaż raz jak się zaparłam to synowej wyhodowałam fikusa beniaminka pleciony z 3 .A co do bliżniaczek to nie ładnie z ich strony , jak jedna z nich wołała to się ujawniłam.To ja teraz wołam odezwijcie bo bez was tu pusto i smutno. W nocy padało a dzień zimny ale słoneczko świeci ,przejrzałam lodówkę i sklep mam w nosie morze jutro. Bliżniaczki tęsknimy.
Zgłasza sie padlina,o rany do teraz nie mam sił sie ruszac ,złapała mnie jakas zaraza no i na dwie strony mnie czyściło,a ze dostep do lekarzy jest zaden wiec przemeczyłam sie sama , dzis juz zaczełam sie nawet ruszac ,Optus dzieki za rade chyba cos ku lepszemu poszło,moze jutro juz wyjde na działke bo ciagnie mnie na nią okrutnie .
A ja padlina to jeszcze zakwił mi kwiatek ktory cuchnie padliną wiec wsio pasuje ,slubny szukał miesa ze musi gdzies cos w kacie smierdziec ,nazywaja to smoczą lilią.
Bonusiu ta roslinka to juz CI OPtusia podała nazwe , w tym roku nawet sobie ją kupiłam bo miałam kiedys i nie przetwała bardzo mi sie podoba to podobana roslinka do żurawek nawet są jej krzyzowki z żurawkami
Anoola wiadomo ze Misia by chciała towarzystwo ale jak masz w planach te przeprowadzkę to zawsze z jednym pieskiem latwiej bo nawet podrzucic komus mozna a dwa juz wiekszy problem.
Alba jak wołasz to sie melduję :Dale przez te dni to nawet do kompa nie podeszłam.
Nie poklikam za duzo bo cały czas słaba jeszcze jestem ale juz chyba idzie ku lepszemu.
Maniu zdrówka Ci życzę pogoń tą padline w cholere ,nie tą co zakwitła tylko tą co Cię męczy i wracaj do nas jak najszybciej pełna sił l zdrowia.
No to paskudztwo Cię Maniu dopadło...oby poszło szybko w diabły i nie wracało....
Jak pójdziesz na działeczkę to szybko wrócisz do formy..
Maniu dlaczego trzymasz w domu taką śmierdzącą rośline...może ładna jest...zaraz zobaczę w necie..
Te białe kwiatki to wstawiła Optusia szukając tych co ja szukam nazwy ale to nie takie...wstawię zdjęcie...
Dziś pogoda dopisała to poszłam i zrobiłam fotkę...zaraz będę szukać dalej co to za kwiatki..
No to jeszcze Anoolki brak..odezwiesz się?
Alba jak cokolwiek jest w lodówce to zawsze coś do zjedzenia można wyczarować..
Aatko wszędzie się ochłodziło...nie wspomnę co w niekórych rejonach Polski katastrofalnie ..
1 załącznik(ów)