Strona 1577 z 1949 PierwszyPierwszy ... 577 1077 1477 1527 1567 1575 1576 1577 1578 1579 1587 1627 1677 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15,761 do 15,770 z 19484
Like Tree385Lubią to

Wątek: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

No proszę, jak sobie MAMY świętowały !
    Najlepszy sernik na świecie, no no, Bonusiu, niezła pochwała !
    Brama na pilota fajna sprawa, nie trzeba w deszczu moknąć, kiedy trzeba otworzyć.
    Irysy nie chcą kwitnąć ? A to takie mało wymagające kwiaty... może jeszcze się namyślą ?
    Piwonie, takie jak Mania pokazała, mam już wieeele lat - i skubane, dopiero w tym roku mają DWA pąki. Różowe są pod tym względem lepsze, kwitną co roku.
    Dzięki za dziobaka Yoanka !
    A Twoją reprymendę dla Anulki chyba sobie schowam i w swoim dołkowym dniu poczytam.
    Baaardzo mi się podoba zdanie o bałaganie - rym mi nawet wyszedł.
    Też jestem ciekawa, co tak Anulkę zmęczyło, jakie toboły przydźwigała ?
    Maniu - mówiąc, że duże hosty u mnie nie wyrosną - miałam na myśli moją lichą ziemię. No chyba że gdzieś się o glinę postaram i im w dołki trochę wsypię, to może dadzą radę.

Awatar opty55

Poczytałam o trójce. Tak jak myślałam, nowy dyrektor próbuje ściągnąć tych, którzy rzucili papierami. Może się uda.
    No i lista ma wrócić.

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

A to Optusiu hosty glinę lubią...ja też mam taką lichą ziemięi w kwiatach słońca mało...ale w zeszłym roku ładnie mi ogólnie kwiaty kwitły..
    A jeszcze Wam opowiem dziewczyny bo chyba nie pisałam///wymyśliłam sobie rabatki i tak w myśl swojego wyobrażenia tak sądziłam między-innymi dalie.Takie nie są duże ..czerwone od Grażynki je dostałam..pasowały mi w rzędzie koło trawnika..
    Chciałam wykopać dołki...włożyć obornika..a tam ziemi na pół szpadla i dalej....beton!!!
    Nie miałam gdzie tych dali w inne miejsce wsadzić..więc posadziłam na tym betonie...sadziłyście kiedyś w ten sposób?
    Zrobiłam nad bulwami kopczyki...i wiecie co...wychodzą młode listki...oby mi ślimaki nie zeżarły jak u Aatki.

Awatar opty55

Bonusiu - może się uda... chociaż pół szpadla - to za mało. Bedą się wywracać jak są wysokie.
    Dodanie gliny do piasku zawsze wzmocni ziemię, poprawi strukturę, zatrzyma wodę.
    Co do ślimaków - odkryłam, że doszczętnie zeżarły mi dzielżana... było pięć pędów, sterczy jeden goły pęd, bez listków. Pozostałe użarte przy ziemi, szok !
    Dobrze że sadząc podzieliłam na dwa mniejsze, ten drugi w innym miejscu się uchował.
    Oby mi dalii nie wpieprzyły, bo też już nad ziemią wystaje...

Awatar opty55

Przy pięknej pogodzie Kruszynki "wywiało" na spacerki ?
    No to poczekam, może która wróci i powie, czy się miło spacerowało ?

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Optusiu ja dziś bardzo zmęczona jestem...cały dzień sama w pracy...nocą marnie spałam...więc spacerku nie było..idę zaraz odespać..

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

Ale piekny działkowy dzien był i na dodatek pracowity i nastepne wory przydasi powedruje na smietnik ,oj nazbieralismy smieci na działce straszne ilosci .
    Bonusiu co do piwonii to one nie lubią przesadzania i lubią miec malo ziemi nad kłaczem bo jak za głeboko posadzone to nie kwitną , odgrzeb nadmiar ziemi , a co do irysow to kłącza muszą byc odkryte i najlepiej na słoneczku posadzone i bo tez nie będą kwitły.
    A kupiłam bluzeczke podobną do tej Twojej zóltej tylko w niebieskim kolorze .
    Optus no to miałas szczescie ze dzielzan w dwoch miejscach posadzony, szkoda by go było .
    A ja dzis posadziłąm łubiny bo Młody przyniosł mi sadzonek a i zamawiał rosliny i mi dwa agapantusy zamowił białego i niebieskiego wiec tez posadziłąm .
    Anoola i co d alej tak zle sie czujesz

Awatar opty55

Bonusiu, to odpocznij - i dobrej nocy !
    Maniu, no !!! Agacośtam będziesz miała ? A gdzie przechowasz przez zimę ?
    Też powoli do wyrka się zbliżam. Obudziłam się rano z bólem pod łopatką i praktycznie przez cały dzień mnie coś tam dźga. Może jak w nocy weszło, to i w nocy wyjdzie ?

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

Dziś nawet gorzej.
    Prawie wcale nie spalam.
    SKS! Wypije jakieś %%% nie śpię, nie wypije - tez nie śpię!
    Kolo północy miałam godzinę gdzie po prostu pot ze mnie płynął! A tu trzeba z futrzakiem wyjec.
    Później przeszło ale zasnąć już nie mogłam.
    A dziś ma być ładnie nad wielka woda i chciałam pojechać czuprynę przewietrzyć.
    Trochę się boje te 120 km zaliczać...
    Bo ja to ja, ale Mishi szkoda.

Awatar yoanna1964
    yoanna1964 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

A ja byłam w pracy, a później Bonda oglądałam. Teraz leci program dokumentalny o Barbarze S. Ale spać pora

Uprawnienia umieszczania postów