Strona 1886 z 1949 PierwszyPierwszy ... 886 1386 1786 1836 1876 1884 1885 1886 1887 1888 1896 1936 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18,851 do 18,860 z 19484
Like Tree385Lubią to

Wątek: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Moje 20 sekund też. I też nic więcej. Tak jakoś dzień się rozpłynął - sama nie wiem na co.
    Bo przecież nie na ten mizerny toporeczek...
    Mania ! Ty mnie tu nie obwiniaj ! Ale fakt, tyle już specjalistycznych sprzęciorów człowiek nakupował - a i tak niewiele z nich korzysta...
    Yoanka - nagłe zastępstwo wypadło ? Oby tylko na jeden dzień !
    Anulko - szkoda takich pięknych doniczek na cmentarzysko wywalać !!!! Taka piękna pora roku - że jakieś szczypiorki czy rukole można w nich posiać i do kanapek szamać.
    Ja bardzo się martwię, że już coraz mniej listków do skubania na sałacie, rukola już też niewiele zielonego ma. Po koperku śladu nie ma, tylko pietruszki duuużo, naciowej, bo ta z korzeniem to u mnie nie chce rosnąć, szkoda.
    I nie mów, że nic nie pomoże. Gdybyś w to wierzyła - to byś tych sześciu kilosów nie robiła.

Awatar yoanna1964
    yoanna1964 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Mania, bombki - trąbki, Ty mi pisz, czy 20 sekund było ! I na jaki to gadżet miałaś ochotę ?

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

Mania super, popatrzymy jakie nowe wzory badziewek będziesz produkować. Bo że coś nowego to na pewno.
    Opty 6km robie głownie dla futrzaka bo jak to to trzymać cały dzien w domu? Tu zewnętrznie to mam chyba mniejszy metraż niż było patio w Babajagowie. Zadna atrakcja dla Misi. No i ja tez nie chce całego dnia siedzieć w domu.
    Dziś nie siedziałam. Dziś miałam fajny dzien, z pysznym lunchem. Jak wylazłam z domu o 9 rano tak wrociłam 16.45

A jeszcze co do grzybobrania... ja tylko tak moge

grzyby.jpg

20221026_105239.jpg

.

Awatar yoanna1964
    Mieszka w
    Warszawa

Anoolka, chodzeniem to się pochwaliłaś, napisz jeszcze, czy poświęciłaś 20 SEKUND dla mięśni brzucha i pleców. Lunch to pewnie mięśnie TRAWIENNE rozwinął
    A ja dziś wzięłam się z pojemniczki z przyprawami i z większymi, na strączki i ziarenka. Kurzy się u mnie niemożebnie, na szafki nie mam miejsca w kuchni, to i od czasu do czasu taka głupiego robota mnie dopada. Bo to się człowiek nadrepcze, a efekt tylko ja widzę. I jeszcze odkamienienie czajnika i ekspresu. Na pocieszenie obejrzałam sobie Erynie, trzy odcinki. Książki mi się podobały, film też. Mimo, ze dużo skrótów.
    Dzisiejsze 20 sekund zrobiłam, znowqu na podłodze, bo maty to mężowidło strategicznie wyniosło do piwnicy. Często myślę o szczęściu, które kazało mi go poślubić . . .

Awatar yoanna1964
    Mieszka w
    Warszawa

W nocy ugotował się bigos, cała chuda karkówka i kapusta. Bez kiełbasy, bo w bigosie nie lubię. Wyszedł trochę za suchy, to sobie odłożyłam a do reszty dodałam duuużo masła. Mężowidło ma z kopytkami, a ja sam. W końcu się odchudzam.

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

A u mnie jak nie urok to sraczka i do deski nawet nie podchodziłam dziś bo wogle chodzić nie mogę tak boli mnie stopa.
    Yoanka no wlazłam w te gary i je oglądałam ale tak jak Optus mówi ja zdecydowanie nie lubię kucharzenia i zaden sprzet mnie nie zmieni.wolę nie jeść niż gotować.
    A bombki trza robić bo taki szurak to ma tempo Twego żółwia 0 tym że żółw jest jeszcze szybszy niż ja.
    Anoola no trza coś nowego robić żeby się nie nudziło A tym razem wersja na bogato leci i wali kolorami po oczach żadnych subtelności i wyrafinowanej elegancji.
    Optus i jak wyprawa do miasta, zaszalałaś,

Awatar yoanna1964
    Mieszka w
    Warszawa

Maniu, to Ty w kwestii garów zasięgasz opinii NAJCHUDSZEJ CHUDZINKI ? To przeca tej najgrubszej i najbardziej leniwej trzeba słuchać ! Wolnowar jest dla osób, które nie lubią kucharzenia ! Wkładasz ( bez wody ) przepołowione marchewki, pietruszkę, seler, kalarepę, co tam chcesz, na to kładziesz posypane przyprawą kawałki kurczaka/indyka, idziesz lepić trolle, wracasz i masz duszone mięso z warzywami ! Bez tłuszczu, bez pilnowania i roboty ! No, już prościej się nie da !
    Jutro robię to : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Czy można prościej ?

Awatar yoanna1964
    Mieszka w
    Warszawa

Nawet mój tato potrafi mrożoną mieszankę warzywną do wolnowaru wrzucić, na to położyć przyprawioną ćwiartkę kurczaka i zapomnieć, jak sobie przypomni, to ma obiad Bo wolnowar, jak już minie czas, to przechodzi w funkcję podgrzewania. Prądu pali tyle co żarówka.

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Ja w kwestii 20 sekund...
    Czarno widzę dni, w których trzeba wytrwać więcej niż minutę. Chyba to będzie wszystko, na co mnie stać.
    I nie wierzę, że z czasem się rozćwiczę...
    Maniu - obiecałaś fotki swojej owej produkcji. Ale pewnie jeszcze schną ?
    Oj Yoanka - mylisz się, to Bońci należy się ten tytuł !
    A z Manią rozmawiałyśmy bardziej o frytkownicy beztłuszczowej, niż o wolnowarze. Nie mam go - to jak mogę się wypowiadać i odradzać.
    Anulko - szkoda, że grzybki tylko na fotkach...
    A jakbyś tak w odwrotną stronę pojechała któregoś dnia, nie nad ocean - to może i jakiś las na horyzoncie by zamajaczył ?
    A jak las - to i grzyby ?
    Może warto przemyśleć taką opcję ?
    Maniu - nie byłam na żadnych zakupach, jeszcze mam co jeść...
    Ja - i "poszalałaś"...
    Jutro wybieram się na spotkanie autorskie do biblioteki - to po drodze zakupy zrobię. Nie chciało mi się dzisiaj NIC !!!

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez yoanna1964 Zobacz posta
    Wkładasz ( bez wody ) przepołowione marchewki, pietruszkę, seler, kalarepę, co tam chcesz, na to kładziesz posypane przyprawą kawałki kurczaka/indyka i masz duszone mięso z warzywami ! Bez tłuszczu, bez pilnowania i roboty !
    Przekonałaś mnie, jade kupić slowcooker!!!!
    Z kuleżanką plany zmieniłyśmy i jadymy!
    Pewnie padnie pytanie - gdzie jemy....

Uprawnienia umieszczania postów