Strona 336 z 1949 PierwszyPierwszy ... 236 286 326 334 335 336 337 338 346 386 436 836 1336 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,351 do 3,360 z 19484
Like Tree385Lubią to

Wątek: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Saguś jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Maniu - nie wiem jak u Was , ale u mnie w CIENIU teraz wybiło +36 ...nawet listeczek nie drgnie. Dziś już musiałam wiertaloty powyciągać bo spocona łaziłam.Ale rano pozałatwiałam wszystko i spierniczałam na chatę. Mury ju z się tak nie nagrzewają jak kiedyś - robili elewację z izolacją 3 lata temu, więc w chacie przyjemnie. Byłam na balkonie powiesić pranie typu koce ...myślałam, że padnę ...balkon od 10 w pełnym słońcu . Nie wiem ile tam może być stopni.

Dałoby się to wsio znieść , ale na grzyba mi tu tropiki ? Wole nasze polskie lato. Miałam w planach wypad na cmentarz ale dałam spox, pojadę jak się schłodzi. A i pilnie piątku już wyglądam ....oj w moim pokoiku w górach najwyżej jest 22 stopnie....

Zrobiłam gar chłodniku i lody są - nie odpalam kuchenki !!!

Wczoraj posiedziałam u Mamy i pobawiłam się z papryką . Mama poczarowała nad zalewą - i wyszło pysznych 25 niedużych słoików.Trafiłam mi się ta pomidorowa papryka, gruba, mięsista ....A ja muszę parę tylko słoików ogórasów na zimę zrobić , bo za diabła nie smakują mi te sklepowe. A później do rolad , czy sałatki potrzebne i nie ma swoich. Chociaż i tak przejechałam się na swoich ....w kosz poszły .Cholery z tymi ogórkami ale czasu szkoda było. Może z tego roku się utrzymają ? Zobaczymy!

Bońcia - ale masz w aucie klimę ? Mimo to współczuję Ci tego wyjazdu. Jakby nie było kawał drogi a upał coraz większy.

Nutko- obie fryzurki bardzo mi się podobają i sama Ty wyglądasz cudnie Dzięki za fotki!

Spadam z tego pokoju....Niby nie jest mi tak bardzo gorąco , ale wolę "tamtą" stronę chaty - to znaczy północną. Koce już suche, wrzucę jeszcze moje ukochane pledziki

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Yoanka potwierdzi upał tu okrutny ale za chwilę obiad i powrót do domu.
    Najwyższa pora bo 12 godzin na nogach.

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

U nas tez upał i na działce r atował mnie ustawiony prysznic i lałam se na łeb zimną wodę ale wyszlismy z małym w miare wczesnie wiec jako tako sie przejechało ale powrot teraz to masakra bo temperatura sie trzyma i nic wiatru wiec pot cieknie po d...
    Bonusiu no pewnie juz tez dojezdzasz do domu ,
    Sagus u nas przed południem troche chmurek było i powiewało wiec nawet przyciełam zywopłot ale po południu to juz tylko cien i woda ,Ja juz zupełnie nie mam ochoty na zadne zaprawy a przeciez tyle tego robiłam .
    Optus młody to młody ale dzis tez kilka razy lazł pod prysznic bo mu za ciepło było a chodził rozneglizowany .No ale miał tez sporo roboty bo te gałezie pociete rozdrabniał ale mu tez pomagałam ,aNo fajna taka zimna chata znaczy dobrze wyizolowana jest .A u nas piekło na ziemi , rolety zciagniete , wentylatory ganiają bo bym padła .
    Anoola kto sie przezywa ten sam sie tak nazywa hehe ale mozesz przezywac bo za wentylator masz odpuszczone .

Ostatnio edytowane przez Mania48 ; 01-08-2017 o 21:52

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Ale mi się takie spotkanie podoba ! Nie, nie było grilla, za gorąco na takie smakołyki, ale było mnóstwo zimnych napojów i owoców też sporo, z własnej działki i sadu. A siedzieliśmy pod takim ogromnym zadaszeniem oplecionym bluszczem (puszczony po siatce, to się fajnie piął, a ściany mimo to przewiewne. Całość od strony zachodniej - więc niezbyt nagrzane - siedziało się wygodnie na ławkach i innych siedziskach. To musi być wielka rodzina - bo przecież nikt dla garstki osób nie zabudowuje takiej przestrzeni. Ale nie bardzo ich znam - muszę kiedyś przy okazji "wywiad" zrobić.
    Dostałam kabaczka żółtego (czy to cukinia - bo się gubię w nazwach), ogórasy i pomidory - w koszyku na rowerku sobie przyjechały. Mniam !
    Maniu - masz racje, było gorąco... ale już jutro ma być ciut lżej.
    A powiedz mi... kupiłam hortensję bukietową... i dalej już nic nie ma napisane... A kupiłam dlatego, że ładnie rozrośnięta, kwiatki dwa, ale ogólnie ładnie zbudowana. Jak myślisz - na którą mogłam trafić ?
    Już ja ładnie do większej donicy przesadziłam, bo na polu - to muszę się zastanowić, gdzie jej stanowisko znaleźć.
    Bońcia - przetrwałaś jakoś tę długą drogę ? Pewnie nie było przyjemnie...
    Yoanka mam nadzieję że w klimatyzowanych pomieszczeniach przebywa w trakcie maratonów i nie musi cierpieć od upału.
    Saguś - czyli izolacja dobrze wykonana, jak w chacie upału nie czuć. Oby Ci na weekend dalej słoneczko świeciło.
    Anulka - chcesz na emeryturę - bo się nudzisz ? - czy wręcz odwrotnie ? Bo te niezaładowane taczki - to w dwie strony można rozumieć...
    Magazyny się opróżnią - to i nawał pracy minie. Ile jeszcze miesięcy zostało ?
    A już masz środek tygodnia, zaraz będzie weekend.
    Masz tu kubaski na wzmocnienie
    (_)O, (_)O, (_)O,
    Spokojnej pracy !

Awatar Bonusia
    Mieszka w
    Szczecin

Ledwo żyje..idę się myć i do spania..rano praca,praca,praca..oj ciężko było Opty ale szczęśliwie ja już w domku dzieci jeszcze ponad 100 km do swojego.

Awatar PsiaMac
    PsiaMac jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Sydney

Cytat Zamieszczone przez Mania48 Zobacz posta
    I w leb mi nie dala

Tydzien dobroci dla zwierzat!

Awatar PsiaMac
    Mieszka w
    Sydney

Wietnamczyka zona dzis ma operacje na biodro. Tam wzial 3 dni wolnego...
    Czy musze mowic ze taczka na pewno nie bedzie zaladowana?
    A po robocie nie bede miala sily WREDNOCIE dac w leb... zreszta tydzien dobroci....
    Nawet nie poczytam.......

Awatar PsiaMac
    Mieszka w
    Sydney

Cytat Zamieszczone przez opty55 Zobacz posta

Anulka - chcesz na emeryturę - bo się nudzisz ? - czy wręcz odwrotnie ? Bo te niezaładowane taczki - to w dwie strony można rozumieć...

Taczki niezaladowane bo nie mam czasu zaladowac
    Czyli na nude tez nie mam czasu a ze jestem STARA to chce na emeryture!
    I nie tylko ja jestem stara... moja panienka w domu tez stara i coraz...
    Ale nie chce i nie bede o tym mowic

cozadzien.pl.jpg

Awatar Bonusia
    Mieszka w
    Szczecin

Pogoda dziś lepsza bo ciut chłodniej ale duszno...w pracy chodziła klima i było gites!
    Zaraz lecę do łóżka odpoczywać ..jutro dalej pełno roboty.
    Fajne miałaś Opty to spotkanie co opisałaś...może u siebie taką miniaturkę w ogrodzie zrobisz??
    No takie warzywka z ogrodu to rarytaski..
    O hortensji słyszałam kiedyś,że zależnie od nawożenia zmienia się ich kolor...czy tak jest?
    Maniu jak przeżyłaś dzisiejszy dzień?
    Było i u Ciebie troszkę chłodniej?

Awatar yoanna1964
    yoanna1964 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Uprawnienia umieszczania postów