Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal
Witam .
Anek ,przecież znajduję dla Was czas ,a jak nie klikam to i tak o każdej pomyśle .No tak .....faktycznie- jak masz o tym wiedzieć?
Zaręczam ze tak jest!:)
Opty ,Maniu oto tytuly ksiażek''Pocalunki piasku"'autor Reyes Monforte .Ksiażka opisuje prawdziwa historię dziewczyny pochodzącej z wydm Sahary .Czytałam jednym tchem...
''Plebejka''autor John Burnham Schwartz.
Opisuje zycie na cesarskim dworze w Japonii .Dziewczyna z plebsu poślubiła cesarza Japonii .
Tak sie zlozyło ze w telewizji w tym czasie lecial film ''Cesarz''
Akurat zbiegło sie to w temacie ksażka i film ,milo było ze choć troche jestem w temacie oglądając film .
To dotyczyło czasów po drugiej wojnie światowej ,czyli az nie tak odległych.
''Slodka morska bryza'' autor Barbara Delinski.
Opisuje przyjaźn dwóch kobiet .
Przeczytalam ale zeby była porywająca ?.....Raczej umiarkowanie.
Obecnie czytam ''Paryska nieznajoma''autor Santa Montefiore.
Zapowiada sie bardzo ciekawie ,kazda chwile chetnie z nia spedze.
Yoana ,myślę że będzie w swieta spokojnie w pracy ,tego Ci zycze .
Boncia:D
Sagus powrotu do zdrowia ,oszczedzaj się ,praca poczeka,rodzinka wybaczy jak cos nie zrobisz ,tak w zyciu bywa...
Udanego dnia wszystkim Kruszynkom:love:
Anoolka, nie marudź, jaka tam nowa sukienka . . . :rofl:
Nutka, nic mi nie pozostaje, tylko taka właśnie nadzieja :cry:
Dla potrzebującej - kwa na dzień dobry
http://2.bp.blogspot.com/-3nQh1wZ5jr...0/DSC08847.JPG
ale chyba nie możesz łyknąć - skoro do wampirów się wybierasz.
Miłego dnia !
I to już piątek - weekend na horyzoncie.
Nutko ja to najbardziej lubie ksiazki sensacyjne ,a obyczajowe jakos mnie nie ciągną .Ostatnio jakos nie ciagnie mnie do c zytania , nie wiem dlaczego .Ale tę Pocałunki piasku chyba bym przeczytała , zapisze slubnemu na kartce to jak bedzie z małym w bibliotece to mi moze wypozyczyc
Optus czyzbys chciałą zmieniac firanki w chacie .A teraz taki twarog ze ja juz nawet boje sie robic ten moj sernik gotowany bo jak zlapie troche temperatury to w misce wiecej wody niz tego gestszego ktore zresztą wyglada jak guma a nie jak twarog .
Anoola no ja wiadomo ze marudze bo ja wyjatkowo nie lubię upałow , az mi strach myslec jak znowu bede zdychac w cieple ale moze wreszcie basenik w tym roku zamontuję .A ja musze jeszcze polatac i kupic lampki na choinke bo se przypomniałam ze miała w tym roku zakupic bo sie zepsuły stare .Pokaz te swoje dekoracje jak juz pozałowałas kasiorki na nowa choinka a ja tak chciałam Ci nowych bombeczek dosac a Ty olałas bbuu.No ta kulezanka to młoda i bystra to wsio potrafi a my stare glopy guzik umiemy.
Jak sie wstawia fotki z telefonu na forum ????
Yoanka no Sylwestra to miałyscie super hihi dobrze ze Opty ta woda zniosła .
Białe paskudztwo nie pozwoliło mi dzisiaj na rowerkowanie na gimnastykę. Nawet musiałam łopata pomachać - bo sporo na podjeździe leżało, a przygniecione kołami - jeszcze dłużej leży.
W mieście śniegu niewiele, ale z to chlapa okrutna - mocno trzeba było się starać, żeby w kałużę nie wleźć.
Nutko - dzięki za tytuły, zaraz sobie spiszę i może jutro podskoczę do biblioteki. Tym bardziej - że niektóre chwalisz.
Maniu - wyjazd wychodzi mi jak tej sójce... ale bądźmy dobrej myśli.
Też u Ciebie biało było rano ?
Najlepiej byłoby na antypody trochę tego białego wysłać, może o kilkanaście kresek temperatura by spadła ?
Anulko - nie przewidziałam nagrzewania się Twojej chaty w ciągu dnia. Masz rację - klima jest potrzebna.
Widziałam ten znaczek o akceptację - ale już nie pamiętam, gdzie to się robiło. Może potem będę rozczajać.
Aaa, byłam dzisiaj w sklepie z mocnym postanowieniem nabycia tego smartfona - ale młody chłopak po dłuższym opowiadaniu o tym telefonie powiedział, że wybrałam najsłabszy model... że raczej go nie poleca. Serię "A" tak, ale "J" nie.
No i w efekcie - wycofałam się z pomysłu kupna. Chyba na rozmowę do młodego od szwagra się zgłoszę, bo już całkiem zgłupiałam.
Yoanka - dzięki za firanki. Schowam sobie na przyszłość. Te co kupiłam - podobają mi się, na zimę są super.
Maniu - sama się sobie dziwię, że przeżyłam tę podróż Titanikiem. Przedtem szłam w zaparte - że zostaję w domu i w tv oglądam. Ale one sie uarły, że same nie jada - to jak miałam psuć taka przyjemność ?!
I widzisz - Yoanka pisze - "Jak mi jest ciężko i źle, to sobie przypominam TEN SYLWESTER, raz w życiu tylko taki się zdarza" - czyli do końca życia by mi wypominała...
Dobrze że nie stchórzyłam. Gacie tez były suche. A nawet jak nie - to można było na rozpryskujące fale zrzucić...
Optus no dobrze ze nie stchorzyłas bo prawda ze by Ci do konca zycia wypominały hehhe
No sojka za morze tez sie tak wybiera
Eeee tam, wypominały. . . SAMA bym wróciła. A Opty usypałybyśmy gustowny, cieszący oko kurhanik . . .
Cześć Kruszynkowo !
U mnie ciut lepiej. Dziś dopiero się troszkę zakręciłam koło roboty. Ale naprawdę niewiele. Mamy "chłopak" umył mi okna....Myślałam, że zagotuję w środku ale jakoś to przeżyłam. Ślubas miał robotę , więc pomóc nie mógł , zresztą jak miałabym mu coś tłumaczyć to ze skóry bym wylazła.
No i grzebałam w świecidełkach. I byłam na pazurach. A w niedzielę chcę w góry ...chociaż na 1 dzień.Może się uda.
Maniu - ja też się zastanawiałam nad tym serem ....- wiesz do sernika gotowanego ..ale nie zawsze mam dostawę dobrego sera. Bo musi być dobry. Ale taki sernik jest obłędny. U znika najszybciej. Lubię go robić , bo piekarnik mam cioolowy .
Wyglądam poniedziałku....:clown::clown: D przylatuje sama ...oj pozarywamy noce. W święta się wyśpimy :clown:
Ja przez ten horror z okiem - teraz sobie chwalę wczesny wieczór...bo najgorzej jest rano i jak słonko świeci. Nawet mocno ciemne szkła nie pomagają ...wszystko razi:( Miałam opad szczeny - bo wyobraźcie sobie , że jednak przychodnia MUSI przyjąć pacjenta po zabiegu - jeśli ma takie zalecenie w karcie szpitalnej. I pani telefonicznie mnie zarejestrowała na 9.0. 2018 , tylko NIE ROZUMIEM po co mam mieć skierowanie od rodzinnej. No na grzyba mnożyć tyle tych papierów i łażenia...Ano trzeba mieć i koniec. :mad:
Poczytałam bym co...ale nie dam rady :(
Idę coś pokimać .Pozdrówka dla Wsiech :)
Saguś, snów od osiemnastu lat życzę :) Ktoś nie śpi , aby spać mógł ktoś ....