385Lubią to
-
Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal
Zrobiłam pyszną sałatkę gyros..nie zbyt dietetyczna..na dodatek zawsze robiłam warstwową a dziś wszystko wymieszałam!
Zabiorę ją ze sobą do Kamienia.
Trochę dla mamy odłożyłam i dla mojej pracownicy...jutro jadę do wnuków na imprezkę to pod drodze podrzucę.
Dziś Optusiu i u mnie było cudnie..długo świeciło słoneczko tak mocno,że żaluzję musiałam opuścić bo okna mam wielkie i mocno grzało..a nawet drzwi w pracy otworzyliśmy..no wiosna.
Maniu to dobrze,że nie cały czas gadała ta babuleńka...ale przeżyłaś to i ok...widzę,że ostro wzięłaś do siebie postanowienia zrzucenia wagi!
U Ciebie na działeczce najprawdziwsza wiosna..a ta kalendarzowa to chyba z półtora miesiąca brakuje?
Nutko ja od zegarka się od dawna odzwyczaiłam...ostatni jaki miałam to był prezent od córki za pomoc w przygotowaniu komunii wnusi...ale został w dawnym domu.Trudno!
Korzystam z komórki i w aucie jak jadę albo budzik w domu.
Z budzikiem to jest tak..jak jestem sama to stoi na komodzie ale jak nocuje u mnie Basia albo wnusia..ląduje w łazience bo nie daje Im pospać..za głośno ponoć chodzi!!
Anoolka to widzę,że coraz bardziej bierzesz się za trening...super!
Będziesz też nas motywować..
-
Jak zwykle w piatek – meat pie na sniadanie. Tam gdzie zawsze kupuje facio mial dwa tygodnie urlopu. Raz kupilam w innym miejscu i ani ja ani Tam nie lubilismy i wolelismy jeden piatek nic nie zjesc… ale dzis juz wrocilam do rutyny. Przy okazji sprawdzilam stare lotto kupony, kupilam nowe. Mialam wygrane $30.30 Kurcze, kiedy w koncu zalapie sie na porzadna cyferke?
He he Optusiu, Ty rowerkiem na gimnastyke a dla mnIe 15 minut to cala gimnastyka. Ale jak juz mowilam – lepiej tyle niz nic. Moja pogoda tez przyjazdna. Na caly nastepny tydzien zapowiedzieli ze w nocy bedzie ponizej 20. Dobrze, mury sie wychlodza. Idzie zyc!
No poatrz, nie moge! J A? JA kogos do czegos zachecilam? Tego sie po sobie nie spodziewalam 
Z ta siarka na zapalce masz calkowicie racje. Tez tak mam.
U nas tez by kazali chudy twarog z oliwka. Bo niby jak najmniej tluszczu zwierzecego, podobno nie dobry na cholesterol.
Zaraz ogrodniczka… kiepsko cos mi na tym patio idzie…
Mania no wiesz, niby sie nudzisz, jakies badziewki robisz to i knige przepisywac mozesz hihihi. Dobra, dobra. Skanowac tyz mozesz. W zasadzie to racja, zrobia urozmaicone rozpiski, mnie to wkurza bo duzo przy tym roboy. Kapusniak czy ogorkowa prostsze. Moze tylko pokaz mi jeden dzien jak rozpisany wyglada. Bo znajac siebie – to nie dla mnie.
A niby po czym Ty taka slabiutka? Po kilkudniowym szpitalnym lenistwie? Nic nie robilas i slabiutka??? No moja droga, konec pieszczot! A z ta wiosna to tak nie gon! Luty obuj cieple buty
!
Bonusia nawet nie wiem z czego ta salatka gyros, pewnie zaraz zajrze w google ale na pewno nie zrobie. Ladna, kolorowa i latwa. Moze jednak kiedys zrobie.
O nie, od motywowania to ta od dyzurow…
Dyzurna psia mac! Gdzies sie zgubila, zreszta ona ciagle sie gubi! Teraz pewnie polegla POD emerytem 

!
-
Maniu ,zawsze mówie ze nadmiar religii jest szkodliwy....
Ważne ze już jesteś w domu .Powodzenia w stosowaniu diety .
Ja dziś będe gotowac zupę z ciecierzycy ,mam już wszystkie składniki zakupione .
W Lidlu zaopatrzyłam sie w mleko kokosowe jest w promocji ,kielki z fasoli do sałatek też kupiłam,chiński makaron.
W ogóle zmieniłam całe menu ....i co ? jak i tak skusimy się na coś co zakazane
Bonusia ,kibicuje Ci ,życzę udanego zakupu domu ,to jest wyzwanie! powodzenia.
Aniu ja jakos do rowerka nie moge się zmobilizowac ,wole spacery .
Za chwile wybywamy .
Optus pisałas -że pogoda ładna słoneczna u nas ,pochmurno i od czasu do czasu pokropi.
Rower kazałam zieciowi sprzedać ,nie bede jeździc -szkoda ...Po prostu nie czuje sie juz pewnie....
Wniosek na grupe inwalidzką już zlożony -czekam na wezwanie na komisję .
Saguś
Yoana
Megi
Udanego weekendu wszystkim Kruszynkom
-
Kawa na weekend

i nie mów - że nie będziesz mogła spać - bo i tak nie możesz.
Spokojnego weekendowania !
-
Nutko - ja opisywałam wczorajsza pogodę. Dzisiaj już tak ładnie nie było. Rano duża mgła i zimno, dopiero w południe ciut się przejaśniło. Pognałam na cmentarz rozebrać świąteczne dekoracje. Przy okazji zakupy dla pluszaka - jutro będę gotować. Dla siebie nic ciekawego nie wybrałam, jeszcze jakieś zapasy w lodówce są. No, przecież się odchudzam, nie ?
Dobrze - że lubisz spacery - ruch jest potrzebny.
Anulko - zdecydowanie lotuś Cie nie lubi... mogło być chociaż zero na końcu...
No pewnie, że mnie zachęciłaś, nie wiem na jak długo, ale jak będziesz mnie codziennie motywować - to na pewno nie spasuję !
Maniu - jak tam na diecie ? Pierwszy dzień ? Pewnie więcej zjadłaś - niż na swoich poprzednich ?
No i pamiętaj - lista leci !
Bonusiu - też miałam taki zegar - że jak goście nocowali - to musiałam daleko wynosić. Ja się do niego przyzwyczaiłam, był odgłosem domu. Dla innych - brzmiał jak walenie w bęben.
A taka sałatka wymieszana - to może nawet lepsza, przynajmniej w każdej porcji znajdziesz to samo. A tak - kto głębiej sięgnie - to lepsze kąski wyłowi.
-
Optus juz dwa dni diety i nic nie robie jeno latam po kuchni bo jak 5 razy dziennie jedzenie to trza działac no i tak kombinuje zeby obiad i chłopom był bo jak gotowac takie małe porcje .NO i racja jedzenia tyle ze nawet chłopu cos tam wtykam jak nie moge zjesc Napewno głodna na tej diecie chodzic nie bede bo posiłki sa mniej wiecej podobne kalorycznie i tak co 3 godziny wpycham zarełko .U nas dzis piekne slonce było i jak poszlismy na działke bo mały miał wolne wiec oczywiscie kawa na działce musiała byc to mnie zadziwił przebisnieg legalnie rozkwitniety .No juz wsio wyszło z ziemi,
Nutko no tez jestem tego zdania i zwyczajnie boje sie fanatykow .
NO ja tyz zmieniłam diete i to tak ze nawet soli nie daje , ciekawe jak d ługo tak wytrzymam ale jak dzis do sałatki dałam oliwe z chilli to i sol nie była potrzebna bo tak paliło .
Anoola no i jak Ci sie spodobał dzien diety , napewno nie jest za bardzo pracowity jeno mnie wnerwia ze cały czas mysle o jedzeniu .
Ale Ty wredna jestes zeby nawet nie pozwolic człowiekowi dojsc do s iebie po szpitalu, jeny jak mnie gnaty bolą , slubny smaruje mnie przeciwbolowymi a i tak pokrecona chodze .Hehe podobnie krece jak i Ty narazie krotko ale mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie wiecej , jak juz mam diete to trza wspomoc chudniecie .
Bonusiu no wziełam sie bo miły doktor konkretnie mi powiedział o co biega a w koncu mam jeszcze dla kogo zyc .Ta wiosna mnie troche przeraza bo wsio tak ruszyło ze szok ale dzdzownice łazą po powierzchni a one mundre jak zima ostra to w głąb ziemi idą .
Yoanka wyłaż spod EMERYTA
-
Mania, gupia fizda jesteś
-
Nie odzywam się, bom zła. ODCHUDZAM się i głodna jezdem. I obrażona na cały świat. I NIKOGO nie lubię
-
Yoanka mozesz nie lubic ale klikaj i nas kopaj w grube d..... Ja tam nawet przezarta bo te porcje wychodzą duze i trza łychą sie namachać .I jak wczoraj oszukiwałam i łyzki czubate byly to dzis juz plaskie wziełam .
-
Ja wzięłam czubate i głodna jezdem
Uprawnienia umieszczania postów