Mniam.... aż się głodna zrobiłam ! Pięknie wyglądają te przekąski.
Saguś ? Wylazłaś z szafy, żeby tylko życzenia złożyć ? Oj, nie bądź taka ! Do wiosny tylko kilka dni !
Imieniny miała w seniorkowie - baaardzo liczną "rodzinę miałam. A że była jeszcze Krystyna - więc było wesoło i do domu nie chciało się wracać.
No i takie smakołyki dla odchudzaczek stawiac to juz zupełna herezja .Moja kumpela zaczeła diete ustawiona przez dietetyka a ze dolegliwosci sporo wiec kupa ograniczen no i piskała mi ze takie to wsio suche , no napewno suche bo sosikow juz napewno nie znajdzie a rozpisce .
Ale Solenizantki pikne jedzonko wystawiły a i popitka tez mniamusna .
Nutko Ty nawet nie mysl ze mogabys nas zawieść bo wiadomo ze manto bys dostałą okrutne.
Anoola od kokietowania to młodsza siora jest bo ja starowina juz jeno prawde mowie .Ale sie wnerwiłam dzis bo dwa dni temu wytarłam parapet na balkonie a dzis szary zupełnie bo naprzeciwko budowa leci a ze sporo rozbiorki to ten biały pył lata po okolicy a jakby okno myc to zupełnie nie ma sensu .Popatrzylam na maszynkę ale znalazłam na 1,2 kg produktu a czy są wieksze /
Optus na ja dzis po gimnastyle ledwie dycham i tak jeno spogladam zeby w poziom isc a tu jeszcze kolacja nie zjedzona ,Na działce bylismy chwile ale mokro na trawnikach dalej w rednie a to naprawde mrozy zapowiadają .
No własnie staroswiecki gust bo tyle piknych serwetek w kwiatki i ptaszki mam a tu jakies kreski szaro bure sie podobają , ale wiadomo młodzi to młodzi my tez kiedys jakies paskudztwa lubiłysmy .
Maniu - a co by się stało, jak byś tej kolacji nie zjadła ?
Wiem, wiem, pilnie rozpiski przestrzegasz. Tak tylko pytam !
Grubasy są na TLC.
A z gustem - masz rację ! Jak sobie kupiłam zestaw obiadowy z ciemnobrązowej ceramiki - to tata zaniemówił... Nawet nie komentował, że to dla pa na miski się nie nadaje.
Anulko - myślałam, że skoro tyle różności po oczach bije, to coś sobie ściągniesz.
Ale skoro chcesz kawę - to proszę bardzo !
Żeby nie było, że ja tylko z gębą na żarcie, Bożenki moje Kochane
W Księdze Imion napisali :
Pochodzenie imienia Bożena
Bożena to imię pochodzenia starosłowiańskiego, oznacza: obdarowana przez Boga lub darowana od Boga.
Rodzina i miłość
Nie jest to kobieta rodzinna. Umiłowanie zmian, podróży i życia towarzyskiego nie dają jej możności odpowiedniego zajęcia się rodziną. Nie przykłada wagi do przyziemnych obowiązków, ale gdy zachodzi potrzeba potrafi zadziwić otoczenie zaradnością i wytrwałością. Lepiej pozwolić jej na zmiany niż patrzeć, jak robi się zgryźliwa. Jeśli trafi na pełnego inwencji partnera – zdecydowanie pomoże mu w interesach i przyczyni do sukcesu. Prawdziwa miłość jest w stanie zatrzymać ją w domu. Należy jednak zostawić jej możliwość odbywania wielu podróży, aby zaspokoić jej fascynację światem – ostatecznie mogą to być wspólne wypady. Imieniny Bożeny
Bożena imieniny obchodzi 13 marca.
Najbardziej popularną datą obchodzenia imienin Bożeny jest 13 marca.
Życie towarzyskie
Bożena jest wybuchowa i lubi dużo gadać – na pewno powtórzy każdą plotkę i podchwyci każdą sensację. Jej życie również jest pełne nieoczekiwanych zwrotów akcji. Należy przy tym pamiętać, iż jest nieugięta, pozbawiona litości i wszelkich skrupułów – lepiej nie wchodzić jej w drogę i nie przyczyniać się do jej porażek. Mimo to Bożena nie narzeka na brak przyjaciół, jest osobą szczerą, życzliwą i potrafi docenić każdego ze znajomych. Nikt nie czuje przy niej skrępowania, ponieważ jest bardzo komunikatywna. Bożena żyje z rozmachem i fantazją – co dodatkowo dodaje jej uroku. Praca i kariera zawodowa
Bożena to energiczna i zaradna kobieta. Potrafi zorganizować sobie czas, zwłaszcza gdy potrzebuje go na przejrzenie prasy, obejrzenie serialu w telewizji lub spotkanie z przyjaciółmi. Stawia na dobra materialne, ale swój sukces bardziej opiera na znajomościach i współpracy z wpływowymi ludźmi, niż własnym zaangażowaniu. Nie nadaje się do piastowania wysokich stanowisk, ponieważ nie potrafi długo przebywać w jednym miejscu. To jednak żaden problem i żadna przeszkoda – taki ma styl życia i tak jej pasuje. Jest za to wspaniałym współpracownikiem wszędzie tam, gdzie akurat się znajdzie. Predyspozycje zawodowe
Dla Bożeny najlepszymi zawodami są: nauczycielka, prawnik, bizneswoman i handlowiec.
Patroni Bożeny
Brak Odmiany i zdrobnienia imienia Bożena
Bożenka, Bożana, Bożechna, Bożna Formy obcojęzyczne
Bozena, Bozana, Bozina (ogólnie przyj. formy) Nazwiska pochodzące od imienia Bożena
Brak Znani imiennicy
Bożena Dykiel – aktorka Bożena Krzywobłocka – historyk sztuki Bożena Targosz – prezenterka telewizyjna Bożena Walter – dziennikarka
Pochodzenie imienia Bożena
Bożena to imię pochodzenia starosłowiańskiego, oznacza: obdarowana przez Boga lub darowana od Boga.
Rodzina i miłość
Nie jest to kobieta rodzinna. Umiłowanie zmian, podróży i życia towarzyskiego nie dają jej możności odpowiedniego zajęcia się rodziną. Nie przykłada wagi do przyziemnych obowiązków, ale gdy zachodzi potrzeba potrafi zadziwić otoczenie zaradnością i wytrwałością. Lepiej pozwolić jej na zmiany niż patrzeć, jak robi się zgryźliwa. Jeśli trafi na pełnego inwencji partnera – zdecydowanie pomoże mu w interesach i przyczyni do sukcesu. Prawdziwa miłość jest w stanie zatrzymać ją w domu. Należy jednak zostawić jej możliwość odbywania wielu podróży, aby zaspokoić jej fascynację światem – ostatecznie mogą to być wspólne wypady. Imieniny Bożeny
Bożena imieniny obchodzi 13 marca.
Najbardziej popularną datą obchodzenia imienin Bożeny jest 13 marca.
Życie towarzyskie
Bożena jest wybuchowa i lubi dużo gadać – na pewno powtórzy każdą plotkę i podchwyci każdą sensację. Jej życie również jest pełne nieoczekiwanych zwrotów akcji. Należy przy tym pamiętać, iż jest nieugięta, pozbawiona litości i wszelkich skrupułów – lepiej nie wchodzić jej w drogę i nie przyczyniać się do jej porażek. Mimo to Bożena nie narzeka na brak przyjaciół, jest osobą szczerą, życzliwą i potrafi docenić każdego ze znajomych. Nikt nie czuje przy niej skrępowania, ponieważ jest bardzo komunikatywna. Bożena żyje z rozmachem i fantazją – co dodatkowo dodaje jej uroku. Praca i kariera zawodowa
Bożena to energiczna i zaradna kobieta. Potrafi zorganizować sobie czas, zwłaszcza gdy potrzebuje go na przejrzenie prasy, obejrzenie serialu w telewizji lub spotkanie z przyjaciółmi. Stawia na dobra materialne, ale swój sukces bardziej opiera na znajomościach i współpracy z wpływowymi ludźmi, niż własnym zaangażowaniu. Nie nadaje się do piastowania wysokich stanowisk, ponieważ nie potrafi długo przebywać w jednym miejscu. To jednak żaden problem i żadna przeszkoda – taki ma styl życia i tak jej pasuje. Jest za to wspaniałym współpracownikiem wszędzie tam, gdzie akurat się znajdzie. Predyspozycje zawodowe
Dla Bożeny najlepszymi zawodami są: nauczycielka, prawnik, bizneswoman i handlowiec.
Patroni Bożeny
Brak Odmiany i zdrobnienia imienia Bożena
Bożenka, Bożana, Bożechna, Bożna Formy obcojęzyczne
Bozena, Bozana, Bozina (ogólnie przyj. formy) Nazwiska pochodzące od imienia Bożena
Brak Znani imiennicy
Bożena Dykiel – aktorka Bożena Krzywobłocka – historyk sztuki Bożena Targosz – prezenterka telewizyjna Bożena Walter – dziennikarka Przysłowia i powiedzonka