385Lubią to
-
Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal
Optus no gadałam z jezami ale wczesnie wracałam bo deszcz szedł i doszedł No chyba są jeze bo i jedzenie w tej nowej kombinowanej stołowce zjedzone a na dodatek z sasiadką robiłysmy z a tropicieli sladow bomiałam pograbiony piach na sciezkach i po wczorajszym deszczu wsio piknie widac .
Pieknie podlane bo i w nocy padało i teraz pod wieczor piekny deszcz był.No musisz cos wykombinowac bo z durnej ranki jeszcze jakies paskudztwo sie zacznie .
Anoola ale mnie zawsze zastanawia to przepowiadanie pogody przez to ustojstwo z Czantorii bo to tyle lat a stale działa i na dodatek dobrze .Podrap Ajske od piernikowcow .
Bonusiu teraz w Biedronce sa fajne cebulki , ja wyjatkowo lubie u nich kupowac bo sa naprawde pewne i pieknie kwitną .
Yoanka miałas szukac roslinki na zaribę .
-
Byłam dziś w Biedronce ale cebulek nie widziałam..
-
Optusia, myslisz ze konwalijki wszystko zalatwia? Jakby co to z Mania pogadalam, to moge juz nic nie pisac i byc czytajaca. Ale nie, Mania wyzywa ze Konopnicka ma pisac!
Slonca nie widac. Wczoraj mialam zrobic porzadek z wlosami.Tak tego nie lubie ze nawet cala chate posprzatalam a siersc dalej nie zrobiona. Chyba dzis bede musiala.
He he czekalas na Manie bo pewnie z jezami gada?? A ona z wiewiora gadala
No powinnas isc ze swoim do weta bo go tam pewnie swedzi. Dadza cos na swedzenie i dojdziesz do ladu.
i to juz koniec czytanki bo z pustego to i Salomon nie naleje
-
Tu mowi Konopnicka lub Nalkowska czy inny Tuwim.
Opierniczalam sie ale cos sie stalo ze stronka puzzli i rada nie rada poszlam sie farbowac.
Obcinac nie mialam ochoty bo nabralam ochote na fachowe obciecie, za bardzo zaroslam.
No i pojechalam gdzies gdzie mnie dawno nie bylo a po drodze!!! Lo Jezusicku!!!!
Tam gdzie pomidory i inne ogorki, kalafiory rosly wszystko pustoszeje.
Wyrazne przygtowania do sprzedania gruntu i lezenia wentylem do gory.
Plastyki na opuszczonych tunelach poszarpal wiatr... tak smutno to wygladalo.
A kawalek dalej jak grzyby po deszczu... domy domy domy.
Dzialki kroja coraz mniejsze jeszcze troche a skaczac z dachu na dach bedzie mozna przeskokoc cala dzielnice.
I po co to Sydneyowo tak rozwlekaja, tak zaludniaja jak o drogach nie mysla?
Jest tyle innych miejsc gdzie mogliby rozwijac ale co tam, kazdy emigrant chce do Sydney!
A ja, stary emigrant chce z Sydneyowa uciekac.
W drodze powrotnej chcialam cos kupic do jedzenia. I wjechalam na dawno nie odwiedzany shopping.
W sumie blisko stodoly, dawniej tam lubilam robic zakupy.
Jakiem niezdecydowana osoba nic nie kupilam bo doszlam do wniosku ze zatrzymam sie w swojej wsi.
Gralam na zwloke bo jak skas wracam to Ajsa zaraz chce jesc a jeszcze bylo za wczesnie.
No i tam ze trzy lub cztery salony fryzjerskie. Trzy to taki eleganckie jak to dawniej mnie na wariata obcinali. A jeden taki ze zadne kalafiury ino strzyzenie, golenie. I taki pryszczaty facet mi sie spodobal. Wlasnie kasowal jakiegos ludzika, inna fryzjerka omatala dookola fotela obciete wlosy. Tylko jedna starsza pani siedziala w oczekiwaniu. No to pryszczatemu na migi czy moge poczekac. Kiwnal ze tak i za chwile o moj numer komorki zapytal.
Ho ho mowie sobie.. bedzie randka bo przeca telefonem obcinac mnie nie bedzie... Jaja se robie bo to a wypadek jakbym miala poczekac i polazic po sklepach. Ale ja mu od razu z grubej rury ze wole zeby to on lub ten drugi koles mnie obskoczyl bo na stosunki z babami nie mam ochoty. No i powiedzialam mu ze moze ciac ino z tylu, tam gdzie ja nie widze i jak sie dobrze spisze to wroce i cala mu sie oddam!
Pokazalam mu jedna fotke o jaki tyl mi chodzi, wytlumaczylam ze ma tak obciac zebym za tydzien wrocila a nie zebym pol roku jak Jacek i Agatka wygladala. Zakumal!
Mialam sama sobie przod i gore obciac ale nie bede psula sobie przyjemnosci bo chyba mam fryzjera na dluzej!
Ide wygniatac kanapke...
Jakby ktoras miala ochote naklupac to niech klupie, nie trza sie wstydzic
-
Witam .
Bonusia ,nie ma co się narabiać ,siac, sadzić .Mnie się podoba tak jak ma moja najstarsza corka ,Tunel z folii nie duży ,obok ze cztery metry kw.na warzywa i to wystarcza.
Poszukam fotki wyślę na pocztę .
Aniu ,no i fajnie ,masz upatrzonego fryzjera ,odpowiada Ci i o to chodzi .Ja ciągle zmieniałam fryzjerki .Teraz mam wreszcie taką co potrafi obciac włosy i ułożyc fryzurę ,nie tylko z bujnych włosów,ale z moich też
Nareszcie się ochłodziło .....Jestem zajęta pakowaniem ,jedne rzeczy wkładam inne wyjmuję....Jakas nie zdecydowana jestem....
Jeszcze jedene tabletki dokupic .
Jak się kosmetyczka zapelnia lekami ,nie kosmetykami ,to ponoć juz starośc .
Optus ,nie bylam w lesie ,tak wyszło ,odłożę do powrotu z wczsow
Zostawiam pozdrowienia wszystkim Kruszynkom ,spokojnego wieczoru .Ani udanego dnia
-
Wróciłam - i już pędzę
nie poparz się !
Spokojnego poniedziałku !
-
Konopnicka czy Nałkowska ja powiem<że nasza Anoolka,współczesna najfajniejsza do czytania!
Nutko ja też nie mam zamiaru mieć dużego ogródka akurat nie za duży kawałek jest ogrodzony i tam mam zaplanowane a i niewielka jest szklarenka w sam raz dla nas i coś dla dzieci i mamy pewnie urośnie
Dziś pojechaliśmy do Szczecina i trochę fajnych rzeczy upatrzonych mamy..i pojedziemy na drugą pracująca niedzielę bo akurat potrzebne będzie większe autko do przewozu a też byliśmy w Polsacie popytać co zrobić żeby internet nam szybciej działał bo tutaj na wsi nie zawsze jest dobry zasięg..i dostaliśmy na próbę na 14 dni nową antenkę na wypróbowanie i DZIAŁA więc za tydzień podpiszemy w Szczecinie umowę.
Nałaziliśmy się po kilku super marketach..nogi w tyłek nam weszły...ale owocne to łażenie.
W Merlin Leroy widziałam sadzonki tulipanów...dorodne ...jedna cebulka 1,10 zł..chyba to drogo by wyszło...a jak pisałam wyżej w Biedronce nie widziałam jeszcze.
To fajnie Maniu,ze jeżyki się zadomowiły...
U mnie też zrobiło się deszczowo i bardzo się ochłodziło...już tęsknie za gorącym latem...zresztą tak bardzo na nie nie narzekałam...tylko szkoda ze całe lato spędziłam w pracy..
-
Anulka - jeśli Ty przestaniesz pisać, to ja nawet kawy nie będę miała komu postawić....
A tak przynajmniej mam jakiś codzienny obowiązek.
Dożynki - no cóż, stara i zgryźliwa się robię. Nastrój mam dzisiaj taki, że tylko komuś przywalić !
Tak że niewiele mnie zachwyciło.
Ale uczciwie - przygotowane było wszystko cacy, ludkowie zostali dłużej, bo zabawa trwa w najlepsze, prosiak się jeszcze nie skończył, inne zakąski i zapitki też są. Jedne za darmochę, inne za pieniądze, muzyka na żywo - za darmo. Plac duży - można poskakać, temperatura też nie zabija.
Maniu - o morderstwach pamiętałam.
Anulko - fajnie przygodę z fryzjerem opisałaś !
Tez nie lubię nowych - bo wiecznie trzeba tłumaczyć, jak ma obcinać. A do mojej fryzjerki mam daleko - i nie zawsze mi się chce tam jechać.
Nutko - w mojej kosmetyczce zawsze było mało kosmetyków...czyli ja od młodości stara....
Jeszcze masz dużo czasu na spakowanie ! I nie bierz za dużo !
Bonusiu - u mnie też nie ma cebulek. Nie wiem, gdzie Mania je wypatrzyła.
Jutro jeszcze dokładniej się porozglądam.
-
W piernikowie w kazdej biedronce sa a dzis jeszcze czosnki przyuwazylam ale troche drogie wiec odpuscilam ale narcyzow i tulipanow kilka torebek zakupilam.
Optus a co Tobie tak humor zepsulo a u nas tez chlodno i nawet dzis kubraczek ubralam.
Tez siedze teraz i ogladam morderstwa.a i zaliczam ostatnio Panne Marple bo tez krajobrazy angielskie.
Anoola no to moze wreszcie bedziesz miala elegancje francje na glowie.hehe tez uwazam ze lepiej mi sie Ciebie czyta niz Konopnicka.
Bonusia ja to juz zadnych warzyw nie uprawiam bo na takich dzialkach to bez chemii juz nic nie wyrasta wiec ja tylko kwiatki.
Nutko no pakowanie na taki wyjazd to powazna sprawa bo nie chce sie za duzo ciagnac bagazy.
-
Nutka no wiesz, to byla dopiero pierwsza wizyta. Zobaczymy jak mu na tacy cala glowe podam, co z tym zrobi.
Bonusia, dzieki.
Noooo bez internetu to teraz nie da sie zyc, co za czasy!
Opty u mnie sie troche pogoda zmienila, chlodniej, wilgotniej wiec goraca kawa mniam mniam! Dzieki.
No to nie mam wyjscia, zawsze musze cosik naklupac zebys miala dla kogo kawe stawiac. Ja bym tez z checia postawila kawe ale mojej nikt nie lubi pojawiacie sie jak juz jest tak zimna ze nawet Mania nie ruszy!!!
No to co Ci sie na tych dozynkach nie podobalo? Moze za stary towarzysz zabaw? Wymien na mlodszy model!
A do fryzjera wroce! Dzis rano umylam, wstrzasnelam lbem jak pies i ladnie sie ulozyly! Tylko musze sie go zapytac co za plyn uzywal. Bo wczoraj czyms mnie przy suszeniu spryskal i zrobily sie bardziej puszyste, wiecej jakby a jak ja rano od spodu spryskalam lakierem to tego efectu nie uzyskalam. Mam nadzieje ze bede mogla ten produkt u niego kupic.
Mania, dobra dobra, nie podlizuj sie tylko sama zacznij wiecej pisac co by INNI mogli poczytac.
No co Ty? Nutka na oboz wedrowny nie jedzie ino do hotelu z wypasem wiec czemadanow az tak sie nie natarga! Moze zabrac zeby sie przebierac hihihi
Uprawnienia umieszczania postów