Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal
Poczytaj o takich osiedlach, to może być fajna sprawa.
Przecież wszystkiego nie mogą zakazywać. A na pewno jest to ukierunkowane a piekę nad seniorem, medyczną również.
U nas takich "osiedli" chyba nie ma.
Utknęłam od rana z nosem w książce, nawet pluszaka nie przegoniłam. Ale słoneczko za chmurami siedziało - to nie miałam ochoty na łażenie. Ale jutro już mu obiecałam... dzisiaj towarzystwo kota na działce musi mu wystarczyć.
Śnieg dalej leży, jest ładnie, czyściutko, przynajmniej u mnie na działce. Nie wiem jak w mieście - ale tam wybieram się dopiero w środę. Dzisiejszą gimnastykę nam odwołano, więc się nigdzie nie ruszałam.
Ale jednak na chwilę z domu wyszłam - zamontowałam karmik dla ptaków, przecież śnieg im naturalne żarełko przysypał. I o dziwo - od razu sikorki drogę do niego znalazły.
1 załącznik(ów)
U nas tez pieknie zimowo jeszcze a ze miałąm dzis troche spraw do zatwienia wiec na działkę skoro swit gnalismy i było cudnie bo lekki mrozik a ptaszorki niesamowicie ruchliwe i duzo ich .
Optus mnie chyba ptaszorki z torbami puszcza bo spust maja niesamowity i nasinka znikaja w oka mgnieniu .U mnie jutro ostatnia gimnastyka a przed południem mam wizyte u lekarki i małego nawiedzimy tam gdzie pracuje wiec tez duzo planow , a juz bym i choinkę chciała zdobic a nie ma kiedy .
Anoola dla mnie takie osiedla dla seniorow to sie widza bo napewno zakazy są po to zeby sobie wzajemnie zycia nie utruwac , tak jak to ma siostra z sasiadką ktora na pełny regulator oglada tv i nie ma na nią siły a sciany jeszcze z dawnych czasow wiec pokoj sąsiadujący jest nie do uzywania
No warto by pojechac zorientowac sie jak tam jest a moze byłoby niezle w koncu latka lecą .
Bonusiu no u nas to co urzad to droga krzyzowa sie robi .
Załącznik 43362.
Maniu - do darmowego jedzonka wszyscy się zbiegają, więc i ptaszki dają sobie znać o takiej stołówce.
A jak jeszcze codziennie sypiesz - to tym bardziej pewne.
Kiedyś - jak o podobnej godzinie swój karmik uzupełniałam, to doskonale wiedziały, że już ta pora i na oknach siadały i nawet do nich stukały. Mądre są zwierzątka !
Ja mam w środę ostatnią gimnastykę, a potem aż po feriach... długo.
Chcesz choinkę ubierać ? Też chyba pomyślę, gdzie i jakie stroki w tym roku powieszę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mania48
No warto by pojechac zorientowac sie jak tam jest a moze byłoby niezle w koncu latka lecą.
No jak nic! Paskuda chce ze mnie babuszke zrobic..... :cry:
nie rycz... z doświadczenia tak mówi !!!
Opty przejrzalam mase ofert z takimi miejscami. Te co juz od lat sa i ktos sprzedaje sa brzydkie. Pojawiaja sie nowe oferty ze z planu sie kupuje, czyli jeszcze nie wbudowane. Takim nie wierze bo mozna sie ladnie wpakowac. Chyba dopiero jak z jalmuzownia sie wszystko unormuje to zrobie nastepny krok czyli dam swoja chate na wycene i wtedy bede wiedziala jaka kasa bede mogla dysponowac i na jakiej polce umiescic swoje marzenia.
Mania gnaj snieg do mnie, byloby chlodniej…
Tak, latka leca ale jakbym trafila w gniazdo gdzie bylabym najmlodsza to raczej bym wyla jak pies do ksiezyca!!!!!
*
Malo nas do pieczenia chleba... pamietacie ta zabawe?
Tylko goscie... Yoana tez jak gosc a nie matka zalozycielka!!!!
kawa na środowy ranek
http://s3.flog.pl/media/foto/1080184...-filizanka.jpg
i chłodniejszego dnia, lżej się będzie oddychało.
Pewnie takie specjalne osiedla dla seniorów Cię nie zadowolą. Domki pewnie niewielkie - bo przewidziane tylko na spanie, ale za to ferują pewnie duże pomieszczenia na wspólne spędzanie czasu - co Tobie aż za bardzo nie odpowiada.
Też teraz tak myślę - że to nie to...
Lokalizacja przyszłego domu jest ważna, właśnie z bliskim dostępem nie tylko do wody, ale i wszelkimi usługami.
Ale to jeszcze "w perspektywie" u Ciebie. Musisz poznać, na czym stoisz.
Dwa kółka dzisiaj przewietrzyłam, lekki mrozik - ale jak wracałam, to aż mi za gorąco było. Ta moja górka nieźle daje w kość...
albo już kondycja do niczego.
Opty dziekuje za kawe.
Widzisz, troche nie masz racji.
Domki, te nowe sa ladne ale wiekszy wybor tam, w Port Macqarie, okolo 500 km w strone Queensland.
Tam mi sie podoba ale ostatnio troche zaczelam myslec na "nie" na wyprowadzke tak daleko.
Chyba znowu musze zmienic kierunek myslenia.
Wiem, jestem upierdliwa, niezdecydowana BABUSZKA
Zaraz popatrze i wstawie kilka linkow....
Na przyklad to...
Nie w "Babuszkowie" a dostepne dla kazdego. Podoba mi sie bo dwie lazienki, malo ziemi.
Troche daleko do oceanu, jakies 7 km
https://www.realestate.com.au/proper...arie-129468550