Dziewczynki, prosba - ma ktoras to jako ebook czy w innej formie nadajacej sie do przeslania mailem????
PLEASE!
Bo jak widzicie moja starsza sklerotyczna blizniaczka znalesc nie moze, balaganiara!
54452.jpg
Dziewczynki, prosba - ma ktoras to jako ebook czy w innej formie nadajacej sie do przeslania mailem????
PLEASE!
Bo jak widzicie moja starsza sklerotyczna blizniaczka znalesc nie moze, balaganiara!
54452.jpg
Dziekuje za podpowiedz bo znowu skleroza zapomniałam a wstawiam informacje ktora mi sie wyjatkowo podoba bo jak sie okazuje trzeba ja ostro ciąc zeby było duzo kwiecia wiec jakby sie zabezpieczyło korzenie to podobnie do budlei powinna rosnąc z nowych badyli
, Lagerstoemie są zazwyczaj w większości szkółek dość konkretnie przycinane. A po co? Własnie po to, żeby piękniej i okazalej kwitły, ponieważ kwiaty pojawiają się na tegorocznych pędach. Jeżeli nie byłyby cięte – to może i miałyby duże i majestatyczne korony, ale na pewno kwiatów byłoby na nich niewiele. Poniższe zdjęcie przedstawia sadzonki Lagerstroemi jakie wczesną wiosną są dostępne w szkółkach- mogło by się wydawać, że to jakieś suche badyle. Roślina ta potrafi wyglądać tak nawet jeszcze w maju. Niestety to, że w maju podczas dnia w naszym klimacie temperatura może wynieść nawet ponad 25 °C, to jednak noce z reguły są zimne- takie skoki nie pozwalają jej rozwijać się szybko. Nie ma jednak się co martwić jej wyglądem. W przeciągu kilku tygodni z takiej "marnie prezentującej się sadzonki" zrobi się całkiem pokaźny krzew, który jeszcze zaskoczy nas kwiatami !
Optusiu pan senior dożył ładnego wieku i do tego w miarę sprawny był...tak wielu by chciało...
U nas Optusiu stale..tzn.codziennie pada..paskudnie!
Maniu to nie kombinuj z dietami..trzymaj tak jak na początku to może waga zacznie znowu spadać.
Gratulacje dla T ..zdolny chłopak..wiadomo,że duma Cię rozpiera!
No Yoanko wiem,że na pocieszenie i poprawę humorku poszłaś po batonik..ale to pamiętaj,że wciąga.
Chyba dobrze,że jeszcze nie potrzebna jest operacja..niech wi,ęc stawiają Cię do pionu...żebyś żyła bez bólu.
Anoolka śliczne są Twoje kwiatuszki...zapiszę sobie też ich nazwę..może u nas znajdę jak Mania pisze,że u nas mogą rosnąć.
Nutko jak udało Ci się załatwić z wizytą lekarza...?
Anoolka - Mówisz i masz .
Bońcia, nawet gdyby operacja była potrzebna, to i tak bym się nie zgodziła.
Batoniki wciągają ? To niech wciągają
Mania, mówisz i masz
Duża buzka
Goda???? Czytasz nas czasmi???
Sto lat i duzo zdrowka!!!!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
gf-cNxU-H7px-43Kw_bukiet-664x0-nocrop.jpg