Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal
Nie, nie oglądam telewizorni. Miałam długa rozmowę telefoniczną, a teraz nie wiem, czy za bardzo się nie wpuściłam w udzielanie rad. Zawsze jakąś nadgorliwością grzeszę...
Nie przeziębiłam się na szczęście, przy porannej kawie oczy mi się mocno "pociły" - wyglądało na początek kataru - ale jest dobrze.
Ciekawe te wywody o czerwonym winie, prawie jak lekarstwo trzeba je stosować. Szkoda, że mam zawsze zgagę po wypiciu...
Anulko - jęczysz że gorąco, to lody Ci podesłałam. Ale od jutra tylko mała czarna !
No popatrz Anulko jaka zgodność ! Czarna !!!
Yoana nie kcem ale muszem! O odchudzaniu mowie.
Krystyna zebym ja umiala poprzestac na dwoch lampkach. Niby dla zdrowotnosci by mozna ale zaraz po dwoch jakiegos malpiego rozumu sie dostaje i nie wiadomo kiedy “swiadek” do konca przesluchany! Staram sie juz nic nie kupowac do “biblioteki” (bo mam sie przeprowadzac) ale ona i tak zaoparzona na dlugie zimowe wieczory! Co ja gadam? U mnie lato! No tak, klima daje uczucie zimy!
Zartujesz sobie? Kolenda kolendą ale nie slyszalam ze trzeba gada nakarmic! Niech sobie kolacje zafunduje z uzbieranych kopert. Wiele ludzi pewnie bez kolacji poszlo spac zeby cos w ta koperte wlozyc. I tym oto sposobem nie musisz nic upiec i pokuszenia unikniesz a przeciez czarni o kuszeniu tez cos glosza. „ I nie wódź nas na pokuszenie” Czyz nie?
Opty :) tak, ino czarna!
Eeeee tam, chyba nikt sobie od ust nie odejmie, żeby księdzu do koperty dać.
Ja już po fizjoterapii, zobaczymy, jaki będzie efekt, na razie codziennie mam chodzić. A do CIACHA po południu. Ale będę zrehabilitowana. A jaki portfel pusty . . .
https://forum.jestemfit.pl/imgssl.ph...-seksualny.jpg
Jesteśmy już po kolędzie, księdza nakarmiliśmy pieniądze dajemy bez koperty, ale nie to jet najważniejsze. Mamy nowego księdza z którym sobie porozmawialiśmy. Chyba mi brakowało takiej kolędy. Zawsze tylko w padali i wypadali bo im się spieszy.
U nas dziś przeszła burza śnieżna, i oczywiście przez ponad godzinę nie było prądu.
Dziś nie miałam czasu ale jutro rano jadę na paznokcie a póżniej muszę poszukać okulisty bo mi pioruny w oku strzelają.
zgodnie z obietnicą - mała czarna, ładnie podana !
https://comps.canstockphoto.pl/fili%...sp36147923.jpg
miłego dnia !
Nastroj mam do d.. to co sie dzieje wkoło niestety zle na mnie działa , po południu jak padłam na glebe to niedawno sie ruszyłam.
U nas tez była burza sniezna ale taka dziwna bo snieg w kulkach walił ale teraz biało jest .
Krysiu no własnie u nas od lat to ksiadz wpada i wypada ale ten z tego roku to juz było mistrzostwo swiata w predkosci i olewactwa nas.Zbulwersowana i zniesmaczona jestem do teraz jego zachowaniem .
Yoanka hihi no to ja wreszcie wiem co mi tak w portfelu grzechocze :D
No ale jak Ciebie Ciacho postawi do pionu to bedziesz superowa laleczka , zgrabna i młoda :D hehe wymagania masz zeby po dobroci a moze dobre baty by sie przydały a jak Ciacho pyszczy to pewnie ma powody .
Anoola no ale jak kwiatki podlane znaczy najwazniejsza robota zaliczona a jak pojechałas jeszcze połazic nad oceanem to juz bardzo udany dzien miałas :D a ja jeno zarełka kociołek nagotowałam , ptaszki nakarmiłam i spałam poł dnia .
Optus no te zastawy coraz ładniejsze wyciagasz z szafy :D oj duzo ich masz :DA z radami mam podobnie ze jak za duzo nagadam to potem mysle ze trza było sie zamknąć i nie gadać :( juz zwyczajowo staram sie za duzo nie wpychac bo staroctwo to i tak juz za duzo mądrego nie powiem .
Yoanko - chyba te zabiegi po szpitalu masz refundowane ? Ale może się mylę, bo przecież normalnie - to się czeka w dłuugiej kolejce...
No to faktycznie - portfel się opróżni...
Też nie uważam, że aż z takim poświęceniem daje się "dolę" dla księdza. Ale tak jak pisze Krysia - to jeszcze nie próbowałam. Muszę popytać, może u mnie też już się tak przyjęło ?
Mój ksiądz - może dlatego, że widzimy się tylko raz w roku, właśnie z okazji kolędy - zawsze posiedzi i pogada. Kiedyś - to i na kawę go skusiłam i coś słodkiego. Teraz wymawia się sercem - wiec przestałam proponować.
Anulko - i jak pierwszy dzień z postanowieniami minął ? Pokusom się oparłaś ?
Ja miałam przygodę spacerową. Dość mocno wiało i przez okno nie zachęcało do spaceru. Dwa podejścia robiłam - i dwa razy się rozbierałam. Raz nawet od furtki się wracałam. W międzyczasie znalazłam zimowe buty, o których zapomniałam. Wreszcie po południu się uspokoiło, więc wystrojona w znalezione obuwie polazłam na ścieżkę. Po niedługim czasie zaczął się chwiać jeden obcas, potem drugi... wreszcie obydwa odpadły ! Jak wróciłam do domu - to łydki mnie tak bolały od stawiania dziwnych kroków - że musiałam je sobie rozmasować.
Gdybym dobrze się buciorom przyjrzała - to takiej przygody bym uniknęła !
No nic, gapowe kosztuje !
Taka niewielka odległość.... u mnie żadnej burzy, a tym bardziej śnieżnej ! Nie ma żadnego śniegu - poprzedni deszcz, który padał chyba całą noc - dokładnie spłukał...
Ale do południa wiało niemiłosiernie, na zmianę - świeciło słońce i było błękitne niebo, by za chwilę pokryć się chmurami i machać sosnami w lesie jak witkami.
Dziwna ta zima.
Cytat:
Zamieszczone przez
opty55
zgodnie z obietnicą - mała czarna, ładnie podana !
miłego dnia !
Slicznie dziekuje ale milo dzis nie bedzie. Wczoraj w telewizji radzili zeby stare babuszki (i dziaduszki tyz) najlepiej na 4 dni zamknely sie w chacie, oczywiscie jak maja klime.
Oj, co takie staruszki w chacie wymyslic moga??? Jak w parze to cos ;) wymysla ale jak solo???
Cytat:
Zamieszczone przez
Mania48
Anoola no ale jak kwiatki podlane znaczy najwazniejsza robota zaliczona a jak pojechałas jeszcze połazic nad oceanem to juz bardzo udany dzien miałas
Jak wiesz - nie gadam z Toba ale Ci powiem ze sie dowiedzialam ze chyba mam na piecie, od spodu ostrogi. Anka ponad 21 lat u lekarzy pracujaca chyba troche pojecia ma i jak marudzilam ze jak sie mocno nalaze to mnie tak osto boli. A zeby isc do specjalisty to kupa kasy, jak dla emerytki ktorej nie placa. Cala nadzieja ze niedlugo zaczna i w koncu dostane koncesje na roznosci w tym darmowe wizyty u specjalistow.