Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Odchudzanie z metformina (sofor 500) i tarczyca !

Awatar ossoria
    ossoria jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Legnica

Domyślnie Odchudzanie z metformina (sofor 500) i tarczyca !

Witam !

Moj lekarz przepisal mi siofor 500 ktory ma mi pomoc schudnac, bylam juz na wielu diatach nic z tego.... mam wielkie pytanie do osob ktore braly te leki...

Jaka dieta jest najlepsza? jak sie zywic ? dopóki nikt mi nie odpisze planuje jesc rzeczy o malej zawartosci weglowodanow.

Wiec kto mi poradzi ?

---------- Wiadomość dodana 14-03-2011 o 08:01 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 13-03-2011 o 16:03 ----------

Albo ja mam zawsze takiego pecha albo jestem nie lubiana na tym forum, bo zawsze kiedy potrzebuje pomocy, głucho w moim watku...ehh Więcej o problamch z tarczycą tutaj
    Ostatnio edytowane przez mahio ; 25-11-2016 o 18:20

Awatar ilajla
    ilajla jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Odp: Odchudzanie z metformina (sofor 500) i tarczyca !

To nie, że jesteś nie lubiana
    Pewnie nikt tego środka nie stosował i nie chce się wypowiadać przez to
    Ja też go nie stosowałam ale sądze, że obniżenie węgli dobrze zrobi bo czytałam gdzieś, że one nie są człowiekowi bardzo potrzebne do życia. Ogólnie to może ogranicz po prostu limit kalorii i pustych węgli(chipsy, paluszki i inne duperele)? Bo węgle są w owocach, produktach zbożowych (bułki, kasze, ryże itd) nawet w warzywach.
    Nie wiem jak to wszystko powinno wyglądać ze względu Twojej tarczycy
    Ciężko mi poradzić jakieś inne rzeczy bo nie miałam wcześniej styczności z osóbką która ma problemy z tarczycą a wiem, że ona potrafi nieźle spowolnićproces odchudzania.
    Ale jeśli nie masz innych przeciwskazań zdrowotnych to sądzę, że dieta 1200-1400 kcal powinna być ok i do tego ruch

3maj się! i napisz nam o sobie więcej: ile masz lat, ile wzrostu, waga (ale to chyba można odczytać ze strażnika - głupia ja )

Miłego dzionka

Marteee jest nieaktywny Znany na forum

Ja też takiego środka nie stosowałam więc ciężko mi doradzić myśle, że najlepiej będzie jak w googlach wpiszesz.... Dieta najlepsza zrównoważona, dużo owoców, warzyw, zdrowe węgle i tłuszcze. Najlepiej wiesz od czego tyjesz i to staraj się ograniczać. No i zero słodyczy i takich tam Powodzenia

Awatar ossoria
    Mieszka w
    Legnica

Jestem niska mam 150 cm w rok przez tarczyce przytylo mi sie 10 kg. ale mam kochanego lekarza ktory próbuje zbic ta wage .

Tabletki zaczelam brac tydzien temu , 2 kg poszly w dół od tego czasu, zrezygnowalam z jakiejs typowej diety, bo malo co mi dawały...jedynie co to dukan na ktorym schudlam 7 kg i szybko przytylam 6.

Mysle ze wlasnie ograniczenie tzn. zrezygnowanie calkowite ze slodyczy, bialego pieczywa, ogolnie maki i skrobi moze pomoc ? :>

A znacie moze makaron z maki durun czy jakos tak ? czy mozna go jesc normalnie bo slyszalam ze jest zdrowy i ma malo kalorii :>

cattibrie jest nieaktywny Sławny na forum

Cytat Zamieszczone przez ossoria Zobacz posta
    A znacie moze makaron z maki durun czy jakos tak ? czy mozna go jesc normalnie bo slyszalam ze jest zdrowy i ma malo kalorii :>
    to prawie każdy makaron jest z maki durum - wystarczy czytac na opakowaniu np ten z Lubelli albo włoskie makarony np Barilla, a i najważniejsze taki makaron jest ciut drozszy od makarony no name. Co do kaloryczności to go nie mozna rozgotowac i musi byc al dente czyli lekko twardy, a przez to nie jest w całosci trawiony i przez to organizm bierze z niego mniej kalorii, ale rozgotowanie go zabija te właściwości

Co do diety tarczycowej to no ja mam nadczynność i własnie ją leczę jodem radioaktywnym, bo leki sie nie sprawdziły. I mimo nadczynności nie schudłam ani grama, a szczerze powiedziawszy to woałabym juz mieć niedoczynność, bo to mnie niebezpieczne dla zdrowia i życia. Tak więc w Twoim wypadku wystarczy wyregulowac hormon tarczycy, lekka dieta i poleca zbędna kilogramy. Bez wyregulowania tarczycy nawet dieta nie pomoże

Marteee jest nieaktywny Znany na forum

Spaghetti jest zazwyczaj z durum - będzie napewno na opakowaniu. Żeby miał jak najniższe IG trzeba gotować 5-6 min, żeby był al dente

Awatar ossoria
    Mieszka w
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez cattibrie Zobacz posta

Tak więc w Twoim wypadku wystarczy wyregulowac hormon tarczycy, lekka dieta i poleca zbędna kilogramy. Bez wyregulowania tarczycy nawet dieta nie pomoże

Oj akurat w tym przypadku nie zgodze sie
    niedoczynnosc tarczycy - malo hormonow - wolny metabolizm
    nadczynnosc tarczycy - wiecej hormonow - szybki metabolizm

Kazyd lekaz Ci to powie, ze tym wlasnie charakteryzuja sie te 2 odmiany choroby tarczycy przy pierwszej ktos jest pulchny przy drugiej nie ma problemow z waga, chyba ze do tego tak jak mi dochodzi Ci choroba Hasimoto. Lecze sie juz 10 lat.... wiec nie wystarcza tabletki na tarczyce przy niedoczynnosci, poniewaz biore je najmocniejsze jakie sie da. A co do zdrowia, nie mozna mowic ktora jest lepsza ktora gorsza , ja tez mowie ze wole nadczynnosc bo moi znajomi sa jak patyki :P
    Ostatnio edytowane przez ossoria ; 17-03-2011 o 08:23

Awatar 123mr
    123mr jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mielec
    Wpisy na blogu
    4

Red face Odp: Odchudzanie z metformina (sofor 500) i tarczyca !

Postępy widzę, że są. Zrezygnowałaś z pisania?
    To naprawdę pomaga w utrzymaniu motywacji.
    Stare dzieje odchudzania
    Dzieje najnowsze
    Monika

...Jestem zbyt niska na idealne BMI...

Awatar ossoria
    Mieszka w
    Legnica

I zrezygnowalam i nie wlasnie tej cholernej motywacji mi brakuje !!!! Ale bede pisala a co :P
    Waga stoi !

Wiem dlaczego...szybkie kaloryczne przekąski .... tutaj ze znajomymi pizza...ale zabieram sie po raz tysieczny i zrobilam sobie cel - 5 kg do konca kwietnia ! Zachecil mnie znajomy ktory potrafił schudnac :P

Do boju Biorąc owe tabletki zaczelam liczyc kalorie i chyba przy tym zostane ! Kiedys fajnie mi sie chudlo to teraz tez bede potarfila :P

30 min zmywania naczyn i godzina rowerkiem juz za mna :P !

---------- Wiadomość dodana 01-04-2011 o 09:47 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 31-03-2011 o 15:52 ----------

Moja waga jest zepsuta i mnie denerwuje Trzeba 50 razy wchodzi i schodzic bo za kazdym razem pokazuje cos innego, ale jak 3 razy pod rzad pokaze dana wage to znaczy ze jest dobrze ;p

Sniadanko zmiescilo sie w granicach 370 kcal. Mam postanowienie do kwietnia - 5 kg. ! Tylko ten piekny okres grillowania na akademikach ktory sie zaczął (

Nie mam zielonego pojecia co mozna na obiad zjesc... moze pierś z kurczaka grillowana ?

Awatar suslak
    suslak jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Szczecin

nadrobię czytanie jak wrócę z kolokwium
    będę zaglądać!
    To ja
    Łork in progress pliz łejt

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów