Witam wszystkich- tych znajomych i nieznajomych.
W końcu zdecydowałam się założyć nowy wątek.
Dla tych którzy mnie nie znają podaję linka do wcześniejszego wąteczku Schudnąć na zawsze!!! - Grupy Wsparcia Dieta.pl,
bo jakieś 2 lata temu już tu gościłam. No właśnie i nieźle wtedy udało mi się zrzucić zbędny balast.
Ale potem przyszły stresy i wszystko co do kg wróciło.
No niestety, żeby utrzymać to co się wypracowało potrzeba dużej siły. Mnie jej zabrakło.
Ale świetnie mi się z Wami dietkowało.
A to forum jest rewelacyjnym motywatorem.
Tak wiec zamierzam znowu wrócić do mojej upragnionej wagi ze wzgledów estetycznych i zdrowotnych. Mój organizm nieźle mi daje ostatnio popalić, dlatego muszę zrobić wszystko by znów wrócić do zdrowia.
Ale koniec żalów.
Czas na konkrety.
Nie zamierzam stosować jakiś cudacznych diet.
Najlepszym rozwiązaniem jest dla mnie jest jeść mniej.
Posiłki maja być zdrowe, wnosić coś cennego do mojego organizmu, a nie tylko go zaśmiecać. Tak więc duuuużo warzyw, owoców (z własnego sadu), mało tłuszczy. I nie zamierzam rezygnować z węgli, bo to wcale nie jest sposób na schudniecie- no chyba że tymczasowe.
No i ruch.
Przyznam się, że dietkę stosuje już 2 miesiące sama w domowym zaciszu. A teraz zamierzam do Was dołączyć.
---------- Wiadomość dodana o 21:23 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:45 ----------
No to wstawiam moje pierwsze raporciki.
Raporciki
Jedzeniowy:
- płatki owsiane na mleku 1,5 % z otrębami porzeczkowymi, łyżeczką słonecznika, porzeczkami, kawa z mlekiem 1,5%
- twaróg chudy wymieszany z jogurtem naturalnym i cynamonem, pół granata
- zupa pomidorowa z zieloną soczewicą, cukinią,marchewką i piersią z kurczaka
- kawa z mlekiem 1,5%
- kromka chleba pełnoziarnistego z pastą z tuńczyka, jajka i zielonki, pomidor
Razem: 1470 kcal
Ruchowy:
- rozgrzewka + 30 min ćwiczenia siłowe + 30 min rowerek stacjonarny