dwa-dzie-scia?????? Yhy, ja po 3 wypluwam płuca. Szacun!
dwa-dzie-scia?????? Yhy, ja po 3 wypluwam płuca. Szacun!
śniadanie
polędwica drobiowa
ser biały
ogórki z zalewy
herbata czarna
i kopa w dupę na ochotę do pracy !
---------- Wiadomość dodana o 12:41 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:47 ----------
no co Ty !!! Powaga ? Hmmm ... może dlatego, że jeżdżę dość często a i ruszam się sporo. Ma zwalistość w tym nie przeszkadza ;o)))) I powiem szczerze, że zrobiłabym więcej, ale miałam słabe towarzystwo. Komary ich pocięły i spękali. Phi.
obiad
zupa pomidorowa na wodzie
maizena + jajko na zupę
kiełbaski malutkie w zupie gotowane
woda
kolacja
kiełbasa drobiowa
mizeria
dużo mizerii ;o))))))))
woda
herbata, kawa, woda
i waga póki co lekko w górę, ale na warzywach to standard.
---------- Wiadomość dodana 23-08-2011 o 09:29 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 22-08-2011 o 12:41 ----------
1/3 P
śniadanie
dwa jajka
polędwica drobiowa plaster
kiełbaski drobiowej pół
herbata czarna
wracam do pracy i do kawy
Ostatnio edytowane przez jamatrioszka ; 22-08-2011 o 20:19
matrioszka zaczyna z Dukanem - Strona 7 - Grupy Wsparcia Dieta.pl
"W środku każdej grubej baby chowa się szczupła kobieta. (...)"
I faza - od 01.-06.lipca 2011
II faza - od 07.lipca - ?
dodaj kochana w swoim profilu linka do Twojego pamiętnika, bo Cię ganiac trzeba po stronach
Ja się na tym Dukanie nie wyznaję - widzę tylko efekty wśród ludzi wokół. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje powodzenie!
obiad
pałeczka kurczakowa
wątróbki gotowane
woda
kawa, herbata, woda
kolacja
kiełbaski drobiowe
jog nat z otrębami
woda
herbata
---------- Wiadomość dodana o 22:13 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:59 ----------
nie mieści mi się to w linijce, ale obiecuję - poprawię !!! ;o)))))))))
---------- Wiadomość dodana 24-08-2011 o 10:54 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 23-08-2011 o 22:13 ----------
śniadanie
kiełbaski drobiowe
ser homo
herbata czarna
woda
kawa
---------- Wiadomość dodana o 16:36 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:54 ----------
obiad
pałeczka drobiowa
wątróbki z zieleniną
woda
kawa, herbata, cola
kolacja
jajka dwa
polędwica drobiowa
zielenina ziołowa ;o)
kawałek śledzia
herbata czarna
i wracam do robótek umysłowych ...
---------- Wiadomość dodana 25-08-2011 o 14:41 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 24-08-2011 o 16:36 ----------
śniadanie
kiełbaski drobiowe
herbata czarna
woda, kawa, herbata
obiad
łosoś
ser biały z ziołami
herbata
kawa, cola
---------- Wiadomość dodana 26-08-2011 o 08:39 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 25-08-2011 o 14:41 ----------
kolacja
kiełbaski drobiowe
herbata czarna
i przyzwoity spadek, choć balans w ciągu ostatnich dni był zatrważający.
Idę coś zjeść ;o)
Nananana ;o)
---------- Wiadomość dodana o 10:19 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:39 ----------
śniadanie
1/3 PW
jajka 2
szprotek kilka
pomidor
ogórek zielony
herbata czarna
---------- Wiadomość dodana o 13:26 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:19 ----------
obiad
wątróbki gotowane
marchewka z NIEDOZWOLONYM jabłuszkiem
jogurt nat + słodzik
woda
pycha było ;o)
---------- Wiadomość dodana o 17:46 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:26 ----------
kolacja
kawałek łososia
pałka kurczakowa
ogórek
marchewka gotowana mała
herbata czarna
---------- Wiadomość dodana 27-08-2011 o 13:03 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 26-08-2011 o 17:46 ----------
2/3 PW
śniadanie
kiełbaski drobiowe
ser biały
pomidor z cebulką czosnkową
herbata czarna
upał mocno daje się we znaki, trzeba będzie pomyśleć o klimatyzacji na przyszły rok.
obiad
skrzydło z indyka
ogórki z zalewy
woda z cytryną
kolacja
ser biały z ziołami i przyprawami
ogóreczki konserwowe drobno krojone
makrela wędzona
herbata czarna
i przeraźliwie źle mi z tym gorącem !!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!
---------- Wiadomość dodana 28-08-2011 o 10:09 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 27-08-2011 o 13:03 ----------
3/3 PW
śniadanie
kiełbaski cielęce
jajko
ser biały z ogórkiem
pomidor z cebulą
herbata czarna
teraz kawa i może rower ? ;o)
Ostatnio edytowane przez jamatrioszka ; 27-08-2011 o 18:19
pozdrawiam niedzielnie :-) i podziwiam wytrwałoś. Żadnych wpadek, brawo!
odzdrawiam znad kawy nr 2. Wiesz, jak to jest z tymi wpadkami ... Póki co trzymam się, ale stan mojego organizmu zawołał o pomstę do nieba. I zawziętość do potęgi entej na razie trzyma mi głowę nad powierzchnią. Inni też motywują, a jak !
Zakisiłam właśnie dwa słoiki kapusty, żeby mieć na szybko do surówek. Spróbuję też zrobić makaron z maizeny i jajek. Zdam relację. To są też rzeczy, które spokojnie można jeść pozadukanowo - że się tak wyrażę ;o)))))
Z uściskami !
---------- Wiadomość dodana o 17:55 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 14:24 ----------
kolacja
wędlina drobiowa
ogóreczki z zalewy
pomidor z cebulą
trzy łyżki makaronu (maizena + jajo)
herbata czarna
przeczytałam Twoją wypowiedz na temat diety Dukana, dieta dukana jest niebezpieczna dla zdrowia, Dukan przegrał proces sądowy - to nie jest kwestia pomówień, wiadomo, że jak ktoś ma problem z nerkami to dieta sie dobrze nie skończy etc. Można mimo tych faktów odchudzać się Dukanem bo ludzie jednal wola być chudzi za wszelka cene ale nie można nie akceptować faktu, że to jest niezdrowe, ryzykowne i niesie szereg zagrożeń. Jakby było inaczej Dukan proces by wygrał. Nie ma sie tu o co spierac.
1/3 P
śniadanie
miks sera białego z przyprawami, kefirem i jog nat
kiełbaski dwie
musztarda
herbata czarna
I do szału doprowadzają mnie internetowo rozsiewane "rewelacje" nt śmiertelnych ofiar diety dukana. Co prawda powinnam napisać REWELACJA w liczbie pojedynczej, bo trafiam na to po raz pierwszy, ale i tak mnie to nie wyciszy. Zdumiewa brak zdrowego rozsądku w kolportowaniu/wymyślaniu takich bzdur. Być może ktoś kto się odchudzał na dukanie umarł, ludzie umierają nawet w trakcie leczenia wrastającego paznokcia. Swoją drogą jestem ciekawa, kiedy Dukan zacznie pozywać takich ludzi do sądu.
Ja jestem na tej diecie z własnej i nieprzymuszonej woli, jestem osobnikiem zdrowym i samodzielnie myślącym, dieta mi ODPOWIADA. Czuję się dobrze, chudnę i zamierzam stosować się do zaleceń doktora Dukana do upragnionego skutku.
O !
Ostatnio edytowane przez kajka38 ; 29-08-2011 o 10:07
przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem pozew sądowy i wyrok - potem porozmawiamy. Pisząc takie rzeczy zakładasz, że rozmawiasz z człowiekiem głupim i za wszelka cenę chcącym się odchudzić. Obrażasz mnie. Jestem bardzo dobrze wykształcona, bywam w świecie, mam w rodzinie lekarzy i głęboko przemyślałam i przerobiłam informacje o diecie i doktorze Dukanie. Nie czerpię swojej wiedzy z forów, ani plotek u ciotek-klotek. Jeśli ktoś na poważnie chce podejść do odchudzania tą dietą MUSI znać podstawowe założenia i wymagania. Musi znać swój organizm i ograniczenia, w tym ewentualne problemy z nerkami.
Myślę, że warto podnieść kwestię problemów finansowych rónych grup finansowych, które ucierpiały z powodu przejścia na tę dietę ponad 20 milionów osób.
---------- Wiadomość dodana o 10:18 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:17 ----------
pozwał HAHAHAHA za zniesławienie HAHAHAHAHAHA a ja piszę OŚLA ŁĄCZKO o ZGONACH Z POWODU STOSOWANIA TEJ DIETY. Rozumiesz różnicę, czy Ci namalować ?! HAHAHAHA.