Strona 3 z 47 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 467
Like Tree2Lubią to

Wątek: CHRONODIETA dr Alain Delabos, czli jak odżywiać się zgodnie z zegarem biologicznym

Awatar maszkuleczka
    maszkuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CHRONODIETA dr Alain Delabos, czli jak odżywiać się zgodnie z zegarem biologiczn

Cytat Zamieszczone przez stillnox Zobacz posta
    Witajcie dziewczyny

no więc tak wczoraj też myślałam żeby nie ogłupiac organizmu....i przejsc na III ale.... musze trochę jednak pobyć na II bo ciut mi przybyło poprzez różne rodzinne zawirowania( ale nie duzo-ufff ) i wtedy myknę na III bo chce iść podzieloną a póżniej pomyślę dalej...co nie oznacza że was opuszczę hihihih....o nieeeee

i już wiem że jestem : MORFOTYP MAYA

Teresko...skąd Ty masz na to wszystko siły żeby wracając do domu po dniu pełnym pewnie zajęc usiąść i jeszcze napisac nam wszystko? ....JESTEŚ WIELKA
    (...)
    Cześć JOLU... bardzo dobrą decyzję podjęłaś. Lepiej jest zdecydowanie przejść przez 3-ą fazę Dukana i przyzwyczaić organizm do włączanego tłuszczu. Po odżywianiu się "light" można niezłe kuku zrobić swojej wątrobie. Poza tym te 3 fazy stanowią logiczną całość, co napewno wagowo zaprocentuje.
    4-a faza, to zupełnie inna bajka. Tu można się skusić na chronodietę, bo ona też bazuje na proteinach zwierzęcych i na tym etapie nie ma specjalnych różnic.... oczywiście z wyjątkiem przetworów mlecznych. Tyle tylko ze Delabos dla uzaleznionych od mleka i jego pochodnych wprowadził 3-go jokera, tylko na te produkty, więc jakoś nie odczuwałam ich braku.

Co do sił..... hihihii.... to robie to trochę i z egoizmu, bo od 09 chcę zaatakować chronodietę, tym razem na dłużej, a publikując te info dla Was sama się dużo uczę . Zresztą identyczna sytuacja była z Dukanem z tym, że w przypadku Dr Delabos jest duuuzo trudniej, bo nie jest on tak otwarty w swoich książkach, jak Dukan.
    Dzięki w kazdym bądź razie za miłe słowa, które połechtały moją maszkuleczkowo-rubensowska duszę....

PS. Jesteś MAYA z wyliczeń u Delabos, czy z opisu..... hihihii??????
    Ostatnio edytowane przez maszkuleczka ; 15-07-2011 o 21:48
    MASZKULECZKA
    Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg

Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
    Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum

Ola2010 jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: CHRONODIETA dr Alain Delabos, czli jak odżywiać się zgodnie z zegarem biologiczn

Cytat Zamieszczone przez maszkuleczka Zobacz posta
    hi, hi, no właśnie, bo dałabym się zabić, ze opis do mnie nie pasuje...
    Ale ta czekolada Maszkuleczko i mi pozwoliła się pogodzić z "moim drzewkiem"

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez kania79 Zobacz posta
    Dzień dobry...
    ......zaciekawiłam się;jesli nawet nie skorzystam (teraz) to chętnie poznakomię się z całkiem logicznie wyglądającą dietą...
    (śniadanie zjedz sam,obiadem podziel z przyjacielem,kolację oddaj wrogowi)
    podziwiam Teresko za pracowitość i chcenie ...
    ...na Dukanie również bardzo,bardzo wiele skorzystałam z Twojego wątku...fajNIE,ze są tacy ludzie jak Ty
    ...mi również III dukanowa faza zupełnie nie wyszła;właściwie utrwalam ciut więcej niż połowę straconych kilogramów...
    Serdecznie pozdrawiam
    ANIU.... kolację mogę chętnie oddać, ale podwieczorku za nic na świecie , bo daje on mi mozliwość jedzenia czekolady w ilościach prawie hurtowych (1/3 tabliczki..... hihihiii) i wszelkiej maści orzechów. Wprawdzie albo czekolada, albo orzechy, ale dzieki temu mozna mieć urozmaicenie.

Nie namawiam do korzystania z diety, ale wydała mi się ona na tyle ciekawa, że dobrze wiedzieć, że takowa jest.

Aniu.... nawet jak do końca nie wyszło z Dukanem, tak jak chciałaś, to i tak jesteś wygrana. ... Czasem lepiej przystopować.... bo może organizm daje znać, żeby nie przesadzać????? Tak sobie myslę, ze te nasze organizmy czase są mądre
    MASZKULECZKA

Awatar stillnox
    stillnox jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Teresko oczywiscie ze z opisu co do 3 jokera to czytałam o tym bonusie i zagladam na Twoja stronke i podczytuje.... co rusz

a tak z innej beczki?..... mozna zapytać w jakiej dzielnicy/okolicy....pomieszkujesz?jesli nie to wiesz....pytania nie bylo

DUKAMY od 3.01.2013

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Teresko oczywiscie ze z opisu co do 3 jokera to czytałam o tym bonusie i zagladam na Twoja stronke i podczytuje.... co rusz

a tak z innej beczki?..... mozna zapytać w jakiej dzielnicy/okolicy....pomieszkujesz?jesli nie to wiesz....pytania nie bylo
    Śródmieście... 1 przystanek za mną zaczyna się Lumumbowo ....
    Prawda, że Ty również jesteś z Łodzi..... superrrrrr
    MASZKULECZKA

Awatar stillnox
    stillnox jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Śródmieście... 1 przystanek za mną zaczyna się Lumumbowo ....
    Prawda, że Ty również jesteś z Łodzi..... superrrrrr
    a ja do LUMUMBOWA mam rzut beretem okol. ,,dołów"

a jeszcze jedna rzecz....prosze
    ja nie znam francuskiego wiec gdzie i jak mozna porobic pomiary zeby zaklasyfikowac sie pod konkretny typ??wiem że trzeba znać : Waga (w kg)
    · Szerokość nadgarstka (w cm)
    · Obwód w biuście (w cm)
    · Obwód talii (w cm)
    · Obwód w biodrach (w cm)
    · Wzrost (w cm)
    ale co dalej ??
    to tak na przyszłosc
    Ostatnio edytowane przez stillnox ; 15-07-2011 o 22:18

DUKAMY od 3.01.2013

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Ola2010 Zobacz posta
    hi, hi, no właśnie, bo dałabym się zabić, ze opis do mnie nie pasuje...
    Ale ta czekolada Maszkuleczko i mi pozwoliła się pogodzić z "moim drzewkiem"
    OLUŚ.... spróbuj wejść na stronę Delabos i tam zrób sobie morfotyp. Mnie tam wychodzi, że jestem ATLETYCZNA, ale wg CloClo, która współpracuje z doktorkiem, jestem jednak RUBENS.
    Fakt, że CloClo musiałam podać sporo dodatkowych informacji, więc wydaje mi się, że ten Rubens jest bliższy prawdy.
    MASZKULECZKA

Ola2010 jest nieaktywny Nowy na forum

OLUŚ.... spróbuj wejść na stronę Delabos i tam zrób sobie morfotyp. Mnie tam wychodzi, że jestem ATLETYCZNA, ale wg CloClo, która współpracuje z doktorkiem, jestem jednak RUBENS.
    Fakt, że CloClo musiałam podać sporo dodatkowych informacji, więc wydaje mi się, że ten Rubens jest bliższy prawdy.
    czy ona mnie będzie pytała po francusku? eee to odpada
    może lepiej zostanę przy swoim drzewku (bo mi ograniczą czekoladę)
    Ostatnio edytowane przez Ola2010 ; 15-07-2011 o 22:32

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

a ja do LUMUMBOWA mam rzut beretem okol. ,,dołów"

a jeszcze jedna rzecz....prosze
    ja nie znam francuskiego wiec gdzie i jak mozna porobic pomiary zeby zaklasyfikowac sie pod konkretny typ??wiem że trzeba znać : Waga (w kg)
    · Szerokość nadgarstka (w cm)
    · Obwód w biuście (w cm)
    · Obwód talii (w cm)
    · Obwód w biodrach (w cm)
    · Wzrost (w cm)
    ale co dalej ??
    to tak na przyszłosc
    No proszę, jaki świat jest mały ..... doły... doły.... nie chce byc inaczej.

Podaj mi na maila te dane, to sprawdzę na swoim programie, który dostałam z Francji.
    U Delabos możecie sami sprawdzić.... już tlumaczę jak:

NA STRONIE DELABOS, po prawej stronie jest niebieskie okno: "Mon morphotype gratuitement en moins d'une minute", czyli Mój morfotyp, bezpłatnie, w mniej niż 1-a minuta.

Potem musicie podać dane:
    Nom = nazwisko
    Prenom = Imię
    email - bez komentarza
    tour de poitrine = obwód biustu (w cm)
    tour de taille = obwód w pasie (w cm)
    tour de hanche = obwód bioder (w cm)
    largeur poignet = szerokość nadgarstka (w cm) -jeśli jest z ułamkiem to cyfra z kropką np 5.5
    taille (en cm) = wzrost (w cm)
    poids (en kg) = waga (w kg)

Następnie zaznaczcie płeć: Homme = mężczyzna, Femme = kobieta

Teraz pozostaje kliknąć na samym dole w MON MORPHOTYPE MAINTENANT, czyli TERAZ MÓJ MORFOTYP i wyskakuje nazwa + bla bla ogólne tłumaczące jak interpretować schemat. Nie ma ani słowa opisu morfotypu.
    Zapiszcie nazwę i albo ją tu przetlumaczę, albo skorzystajcie ze słownika internetowego.... i voila
    Ostatnio edytowane przez maszkuleczka ; 15-07-2011 o 22:40
    MASZKULECZKA

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam pieknie!

Tereniu wydrukowalam sobie twoje stronki i tak je czytam i czytam i czytam...

Ogarnal mnie lek, ze jednak nie dam rady i chyba zniechecenie troche tez! Dlaczego? Naleze do ludzi, ktorzy trudna znosza zakazy. To tak troche jakby zakaz powodowal we mnie przekore i chec jego przekroczenia! (mozecie sobie wyobrazic jak mi sie zyje w Niemczech-panstwie opartym na zakazach, ktore obywatele jednak respektuja bo: przepis to przepis!)

Dukan mi sie spodobal bo wydal mi sie ze swoimi zasadami dla mnie na tyle elastyczny, ze nie budzacy we mnie tego oporu. Pogubilam sie troche jednak na IV bo spowolnilam sobie prawdopodobnie jedzac malo moj metabolzm i tyje zaraz jesli tylko spuszcze sie ze smyczy.

Zniecheca mnie rowniez to, ze produkty w jednej diecie uwazane za "dobre" w innej sa "be".

Podobaja mi sie jednak zasady chronodiety jak ta z 4 posilkami i duzym odstepem miedzy nimi, wlasciwe wydaje mi sie tez podejscie do sniadania, jako glownego, najwazniejszego posilku, mily jest ten obligatoryjny podwieczorek i ciekawa fakultatywna kolacja.
    Postanowilam sprobowac wprowadzic te zmiany do mojego stylu odzywiania -glownym moim grzechem jest np podjadanie miedzy posilkami.
    Maszkuleczko- czy mozna wpisywac sie tu na tym forum jesliby sie nie stosowalo chronodiety w 100% a bralo z niej tylko niektore elementy?

Stillnox- pamietam jak zaczynalam stosowac system 2/5 szukalam na forum ludzi, ktorzy mogliby cos na ten temat powiedziec. Nie znalazlam wtedy jednak nikogo wiec troche z dusza na ramieniu (czy to w ogole dziala) dwa dni robilam PW a piec dni jadlam "normalnie" czyli troche jak na III. Chudlam sobie powolutku-na miesiac duzo mniej niz moja kolezanka ktora szla 5/5. Teraz z dystansu widze, ze robilam jednak blad bo jadlam zdecydowanie mniej niz ta moja wspoodchudzajaca sie kolezanka, ktora jednak nie przytyla nic na IV. ja na dzien dzisiejszy, mimo ze kolo lutego obie wazylysmy okolo 66kg mam 69,5 a ona dalej 65-66! Jesli chodzi o proporcje ciala to sie one zbytnio nie zmienily-dalej naleze chyba do typu Mayi- gora szczupla, brzuch, biodra i uda pelniejsze.
    Pozdrawiam serdecznie-Kasiaogrodniczka

Strona 3 z 47 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów