Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Zacząć podobać się samej sobie.

KaaSkaa92 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Częstochowa
    Wpisy na blogu
    3

Domyślnie Odp: Zacząć podobać się samej sobie.

2 dzień diety a ja ,,,, czuje się normalnie choć przez 2 dni trenowałam na kursie parę dobrych godzin - waga stoi w miejscu no ale w teście wyszło mi że mogę max przez te 4 dni schudnąć 1,4kg, wiec czekam :P Moja waga waha się o 1kg rano i wieczorem .. (na czczo i wieczorem po całym dniu). Czuję się dobrze, najadam się posiłkami, choć mam ochotę od czasu do czasu coś przegryźć :P idę zrobić mus kawowy

Ja od kilku lat nie miałam takiego intensywnego treningu jak tam ( na kursie instruktorskim). Gdy go skończę i będę "lżejsza" biorę się za akrobatykę powietrzna- na szarfach, albo za taka na ziemi - oczywiście chodzi mi o poziom amatorski :P

I FAZA : 19:01.2012- 22.01.2012

joasia27 jest nieaktywny Znany na forum

Hej. Mam podobna wage do Twojej. Dzis kupilam wage elektorniczna, wybilo 63kg. Chce szybko zrzucic 4-5 kg. Zapisuje sie na silownie w poniedzialek i robie co drugi dzien aerobik. Potrzebuje jednak wsparcia innych osob. Mam nadzieje, ze popiszemy troche. Co jesz? Ile kalorii dziennie? Pozdrawiam.

Awatar ciastek_usuniety
    ciastek_usuniety jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    2

Akrobatyka powietrzna jest magiczna
    Hmm...tę zrzuconą wodę zawsze możesz zastąpić mięśniami tym bardziej, że jesz dużo białka, a ćwiczyć nadwyraz wiele
    Więc pewnie trochę mięśni też się odłoży.

Powodzenia
    "To, co dają za d a r m o, na ogół nic nie jest warte. "
    - Małgorzata Musierowicz

Mieszka w
    Częstochowa
    Wpisy na blogu
    3

Cytat Zamieszczone przez joasia27 Zobacz posta
    Hej. Mam podobna wage do Twojej. Dzis kupilam wage elektorniczna, wybilo 63kg. Chce szybko zrzucic 4-5 kg. Zapisuje sie na silownie w poniedzialek i robie co drugi dzien aerobik. Potrzebuje jednak wsparcia innych osob. Mam nadzieje, ze popiszemy troche. Co jesz? Ile kalorii dziennie? Pozdrawiam.
    Witam Tez potrzebuję pogadać z kimś- tzn. powiedzieć o moich osiągnięciach i upadkach :P... Widzę że także nie masz " nadwagi" , ale lepiej było by zrzucić trochę ciałka :P. Ja wzrostu mam 164- wiec BMI jest dobre- ale również gdy pozbędę się tych kilku kg - też będzie ok .

Ja ćwiczę 2x w tygodniu , bo także robię dietę - DUKANA - więc nie mogę się przemęczać ( jestem słabsza). Zgodnie z dietą dukana mogę jeść tyle ile chcę- zgodnie z tym co mogę jeść w danej fazie. Więc nie liczę kalorii .. i z tym Ci nie pomogę niestety. jestem już 3 dzień w 1 Fazie więc mogę jeść :

1 CHUDE MIĘSA wołowina (z wyjątkiem antrykotu i rozbratla, ze względu na dużą zawartość tłuszczu), cielęcina (można przygotować kotlety z kością po wcześniejszym usunięciu tłuszczu), konina (z wyjątkiem łaty). Nie wolno natomiast spożywać jagnięciny i wieprzowiny.

2 PODROBY wątroby: drobiowe, wołowe, cielęce, ozory cielęce lub wołowe (czubek), cynadry.

3 RYBY wszystkie ryby, niezależnie od tego, czy są to ryby tłuste, chude, białe. Mogą być podawane w dowolnej postaci: surowe, pieczone, wędzone lub gotowane (sardynka, makrela, tuńczyk, łosoś, sola, dorsz, dorada, okoń, merlan, reja, pstrąg, miętus). Można również spożywać ryby w konserwach, ważne jednak, aby były to ryby w sosie własnym, a nie np. oleju.

4 OWOCE MORZA Skorupiaki i mięczaki takie jak: krewetki, gambasy, kraby, homary, ostrygi.

5 DRÓB Nie należy spożywać ptaków o płaskich dziobach, czyli kaczek i gęsi. Można za to jeść pozostały drób, jednak należy spożywać go bez skóry (pod skórą znajduje się najwięcej tłuszczu).

6 CHUDE WĘDLINY z zawartością tłuszczu do 4%, czyli prawdziwa chuda szynka, golonka, wędliny z indyka lub wieprzowe, oczywiście chude. Nie należy spożywać wędzonej szynki.

7 JAJA dozwolone są w każdej postaci.

8 CHUDY NABIAŁ odtłuszczone twarożki, serki homogenizowane, jogurty, najlepiej naturalne (choć można spożywać też owocowe, ale należy się ograniczyć do ilości dwóch takich jogurtów dziennie).

9 PŁYNY Dla uzyskania prawidłowego efektu diety, należy spożywać co najmniej 1,5 litra płynów dziennie. Najlepiej, jeśli będzie to nisko mineralizowana woda nie gazowana, jednak kawa, herbata, napoje i herbatki owocowe również są dozwolone.

10 ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE do słodzenia kawy czy herbaty można użyć słodziku, do przyprawy potraw octu, tymianku, ziół, pietruszki, cebuli, szczypiorku, czosnku oraz innych przypraw, wspomagających trawienie (musztarda, sól – nie za dużo, cytryna – jako sok z owocu, ogórki korniszony). Przyprawy dodatkowo wpływają na odczucie sytości.

---------- Wiadomość dodana o 14:27 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 14:16 ----------

A co do mięśni, mam nadziej, że się pojawią Choć chciałabym uniknąć zamienienia wagi tymczasowej = Ja + tłuszczyk=63kg , na =Ja +mięśnie=63kg :P Chciałabym mieć więcej siły, żeby umieć "zawisnąć" na tych szarfach w przyszłości:P

Awatar ciastek_usuniety
    Wpisy na blogu
    2

Ale ty+mięśnie, chociaż 63kg wyglądałabyś dużo szczuplej
    Jak wiemy one ważą dużo więcej, a tymbardziej że Ty będziesz musiała mieć mnóstwo siły by zawisać, zwisać itp

Jak przeczytałam, co możesz to zwątpiłam.... monotonne jak pierniki z marmoladą : P
    Miłej nocy
    - Małgorzata Musierowicz

Awatar bellis88
    bellis88 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

3mam za Ciebie kciuki, aczkolwiek kiedyś stosowałam dietę dukana i niestety nie polece jej nikomu...
    ale będe wspierać w walce

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
    Tutaj jestem
    Stokrota zamienia się w stokrotkę

Mieszka w
    Częstochowa
    Wpisy na blogu
    3

Cytat Zamieszczone przez bellis88 Zobacz posta
    3mam za Ciebie kciuki, aczkolwiek kiedyś stosowałam dietę dukana i niestety nie polece jej nikomu...
    ale będe wspierać w walce
    Co było u Ciebie z tą dietą nie tak ? - Jeśli mogę spytać Chętnie przeczytam twoją historię z dietą dukana
    Dzięki za wsparcie

---------- Wiadomość dodana o 12:56 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:47 ----------

Cytat Zamieszczone przez ciastek Zobacz posta
    Jak przeczytałam, co możesz to zwątpiłam.... monotonne jak pierniki z marmoladą : P
    - na szczęście dzisiaj ostatni dzień tej fazy i do tego co pisałam dodaję warzywa wszelakie ( schudłam 1,2kg )
    Samopoczucie : b. dobre , tylko woda to jest u mnie zmora :P .. pije ją na siłę ... czasami nie mogę już jej wcisnąć:P

Dzisiaj deser :P bezy czekoladowe, albo lody ( oczywiście wszystko dukana).

Motywacja nadal jest. Dodatkowo wasze wsparcie i to że mogę tu pisać a wy to czytacie i się wypowiadacie jest bardzo pomocne Nie zapominam też o moim chłopaku, który je zapiekanki "po cichu" zjada również niektóre potrawy ze mną i stara się mi pomóc, czasami trochę nieudolnie (mówiąc: kochanie pupa ci zmalała- już widać jak chudniesz" a nic cm nie ubyło :P), ale zawsze to wsparcie ukochanej osoby pomaga
    Pozdrawiam

Awatar ciastek_usuniety
    Wpisy na blogu
    2

Z warzywami to już o niebo lepiej
    Woda, woda... podobno woda hamuje negatywne skutki tej diety, więć PIJ ILE WLEZIE!

Miło nam, że tak uważasz Faktycznie chłopcy potrafią mobilizować bardzo, aczkolwiek mój ostatnio stwierdził, że za dużo schudłam rok temu wraz z nim (10kg- wróciło 3 z tego) i aktualnie chętniej by mnie tuczył Ale grzecznie mnie pilnuje ...

Miłego dnia
    - Małgorzata Musierowicz

Mieszka w
    Częstochowa
    Wpisy na blogu
    3

"Kochanego ciałka nigdy za dużo "-tak mówi mój chłopak :P choć lubi zgrabne kobiety Ja będę nadal mieć duża pupę itd.( kości biodrowe niestety nie da się odchudzić :P)

Pije pije Ale wróciły mi kg .. co prawda ważę teraz 62,1 a nie 61,8 ale piszą, że waga może się wahać., gdy zaczyna się jeść warzywa. Mam nadzieję, że w końcu powoli i bez zawahań będzie spadać w dół

Awatar ciastek_usuniety
    Wpisy na blogu
    2

Ja też doszłam do tego momentu. Kości i ani rusz dalej
    Chociaż wiesz medycyna idzie dalej, ale co to za przyjemność dla chłopaka łapać kobietę za kości?

Jak mogą się wahać to nie ma się co przejmować
    Powodzenia
    Warzywa!!! Eden przy tamtej monotonii
    - Małgorzata Musierowicz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów