Strona 1 z 8 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79
Like Tree1Lubią to

Wątek: Zrzucam brzuszysko, raz a dobrze :-) - 30kg

Awatar wolfinka
    wolfinka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Zrzucam brzuszysko, raz a dobrze :-) - 30kg

Witam.

Nie bede pisala o tym, ze odchudzalam sie juz miliony razy, bo chyba kazda z nas od tego zaczyna. Napisze, ze dzisiaj jestem mega pozytywnie nastawiona i, ze pierwszy raz od dawien dawna czuje, ze mi sie uda

Zaczelam wczoraj diete Weight Watchers (Straznikow Wagi), bo mnie strasznie Jennifer Hudson zainspirowala. Przeczytalam od deski do deski jej ksiazke i do dziela. Jak ona potrafila tak schudnac to czemu ja mam nie potrafic??Sami spojrzcie??

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Poza tym zakochalam sie w blogu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a tam podaja wartosci punktow WW wiec dla mnie bajka

Nic tylko chudnac
    Ostatnio edytowane przez wolfinka ; 23-01-2012 o 20:23

Na sportowo w marcu: rowerek, bieganie i zumba
    Cel 1-> 88kg do 1 marca 2012 || Cel 2-> 80kg do 1 maja || Cel 3-> 72kg do 1 lipca ||Cel 4-> 65kg do 18 sierpnia 2012
    Zrzucam brzuszysko, raz a dobrze :-) - 30kg

Awatar wolfinka

Domyślnie Odp: Zrzucam brzuszysko, raz a dobrze :-) - 30kg

Nikt nie zajrzal... no coz.

Dzisiaj prawie -1kg na wadze z jakiegos niewyjasnionego powodu. Musze przyznac, ze rok temu o tej porze zegnalam sie z balwankiem i sobie przysiegalam, ze juz nigdy sie do takiego stanu nie doprowadze a tu klops. Nigdy nie mow nigdy.

Musze wsiasc na rowerek ale jakos zawsze znajduje sobie wymowke. Raz glowa boli, raz zmeczenie dopada. Najgorzej to chyba jest zaczac.

No coz koncze swoj wieczorny monolog. Wpadne jutro :*

Cel 1-> 88kg do 1 marca 2012 || Cel 2-> 80kg do 1 maja || Cel 3-> 72kg do 1 lipca ||Cel 4-> 65kg do 18 sierpnia 2012

Awatar wolfinka

Dzisiaj znowu kilo w dol. Pewnie woda. Kurcze gdyby ta waga tak szybko leciala przez cale 30kg to bylaby bajka

Awatar annaholengama
    annaholengama jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódz
    Wpisy na blogu
    7

GRATULUJE!!! Oby tak dalejJa bede zagladac i trzymac kciuki
    Zaraz zagladne sobie do tych straznikow Moze i mnie cos zainspiruje, bo poki co mam diete Mniej Zrec
    pozdrowionka

Awatar sheetal
    sheetal jest nieaktywny Znany na forum

2 dni - 2 kg !?!?!?!
    BOSKO nie mysl zbyt wiele tylko sie ciesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS. napisz jakis przykladowy jadlospis, bo ja szukam inspiracji

Awatar wolfinka

O jak fajnie, ze jestescie

W tamtym roku Weight Watchers wprowadzil nowa zasade- pro-punktow (RroPoints). Dziennie powinno sie jesc nie mniej niz 29 punktow ale aby dokladnie obliczyc dzienne zapotrzebowanie (u osob wiecej trzeba zjesc wiecej, tak jak u mnie ) trzeba albo sie zapisac do klubu co mnie nie robi, albo kupic za £10 kalkulator do czego sie przymierzam. Pamietac trzeba o tym, ze nie mozna zjesc mniej niz zakladane, bo po prostu nie bedzie to wszystko dzialac. Poza tym gratis do codziennej puli dostaje sie cotygodniowe 49pktow, ktore a mozna ale nie trzeba wykorzystac i nie wplywa to na wage np. urodziny cioci czy winko i kebab z kumpelami. Ponadto cwiczac mozna zarobic dodakowe punkty np 40 min na rowerku to 2.5 punkta czyli jak danego dnia wydaje nam sie, ze zjadlysmy za duzo to wystarczy to spalic. Przewidywany tygodniowy spadek na tej diecie to 0.9kg.

Po wielu latach badan naukowcy stwierdzili, ze lepiej jesc jedzenie, ktore latwiej przyswoic i potem spalic anizeli wsadzac wszystkie produkty dojednego worka i nazywac je zlymi albo dobrymi.

Ponadto wiele produktow ma wartosc zerowa np.

Owoce- swieze, pomijajac suszone czy z puszki
    jablko, morele, banan, jagody, borowki, karambola, wisnie, czeresnie, klementynki, agrest, grejfrut, winogrona, Guava, kiwi, cytryna, limonka, liczi, mandarynka, mango, melon, nektarynka, pomarancza, papaja, brzoskwinia, gruszka, ananas, sliwki, granat, maliny, porzeczki, rabarbar,
    truskawki czy arbuz.

Warzywka
    karczochy, szparagi, baklazan, fasolka szparagowa, burak, brokul, brukselka, dynia pizmowa, kapusta, marchewka, marchew, kalafior, seler, seler naciowy, kapusta pekinska, cukinia, ogorek, koper wloski, por, pieczarki, kabaczek, cebula papryka, szpinak, szczypior, groszek zielony, kukurydza.

Dodatki i przyprawy
    proszek do pieczenia, slodzik, kapary, papryczki chili, sos chili do 2 lyzeczek, sok cytrynowy, musztarda jedna lyzeczka, sol i pieprz, sos sojowy do 1 lyzki, sos rybny do 1 lyzki, przecier pomidorowy do 1 lyzki, ocet, drozdze do 1 lyzki

Produkty 0 mozna jesc w dowolnych ilosciach (oczywiscie bez przesady). Zalozmy zatem, ze jemy rybke smazona na patelni telfonowej z 150g ziemniakow i surowka z marchewki i jablka + brokul.

Uzywamy kalkulatora [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (UK bo Amerykanie maja troszeczke inny system)
    i wychodzi nam

6+3+0+0= 9 punktow

Wiem, ze wydaje sie to skomplikowane ale uwazam, ze system jest swietny. Z racji tego, iz mieszkam za granica mam latwiejszy dostep do gotowych produktow WW poczynajac od pizzy czy gotowych posilkow na ciasteczkach konczac.

Ponadto na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest wiele rewelacyjnych przepisow a zdjecia wygladaja przecudownie.

W razie napadow glodu mozna sobie pomoc zupa 0pp, na ktora podam przepis jutro badz zapchac sie warzywkami i owocami.

No i najwazniejsze- niskotluszczowy nie znaczy dobry. Dla przykladu, makaron po chinsku z budki ma taka sama ilosc punktow co jogurt grecki i kilka migdalow.

Mam nadzieje, ze was zachece do tej diety. Nie jest to dieta cud ale nowy styl zycia, ktory przewiduje nasze wpadki i pomaga nam cieszyc sie zyciem tak samo, jak gdy diety nie bylo.
    haniapl lubi to.

Awatar annaholengama
    Mieszka w
    łódz
    Wpisy na blogu
    7

Ja jestem za Zainspirowalas mnie i od 01.02 zaczynam
    A Ciebie zapraszam do Fat burning Link przy suwaku z waga

Awatar wolfinka

A szczerze to ja juz bylam u ciebie z tydzien temu ale jakos pomyslalam, ze nie wytrwam, bo pracuje caly dzien a potem szkole wieczorowo robie i gdzie ja tak bede tym brzuszyskiem machala

Postaram sie pododawac troche przepisow, bo na polskim necie ogolnie malo straznikow, zwlaszcza tych ulepszonych (PP) :*

Awatar annaholengama
    Mieszka w
    łódz
    Wpisy na blogu
    7

Mi wyszlo w tym normalnym kalkulatorze, ze powinnam jesc 20pkt dziennie...
    A mozna produkty dowolnie mieszac??? Czy np. tluszczy z bialkami nie???

---------- Wiadomość dodana o 22:43 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 22:35 ----------

I gdybym miala pytania odnosnie punktacji produktow to moge smialo pisac?
    Bo znalazlam kilka tabelek ale nie mam tam wszystkich produktow...

Awatar wolfinka

Pisz kochana. Znalazlas pewnie stary kalkulator. To jest inna metoda na punkty, ja uzywam propunktow (propoints). Jak kupie kalkulator to ci policze dokladnie ile masz jesc, poki co nie schodz ponizej 29... i mieszaj jak chcesz :*

Strona 1 z 8 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów