Strona 2 z 47 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 470
Like Tree53Lubią to

Wątek: Pokonując swoje ograniczenia - od chudnięcia poczynając ;)

Awatar alessana
    alessana jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Domyślnie Odp: Pokonując swoje ograniczenia - od chudnięcia poczynając ;)

wróbelku
    dieta ketogeniczna, nie kategoryczna! Ahah
    "Dieta ketogeniczna polega na wyeliminowanie z diety praktycznie wszystkich (do 20-30 g) węglowodanów. Głównym źródłem energii staja się tłuszcze, także tłuszcze zapasowe naszego organizmu. Nasze dzienne posiłki składają się jedynie z białek i tłuszczy, należy więc baczną uwagę przykładać do tego by nie jeść nic co zawiera chociażby umiarkowane ilości węglowodanów.
    Naszym celem jest wejście w ketozę czyli stan w którym organizm używał będzie własnych tłuszczy zapasowych jako źródła energii. To czy udało nam się w nią wejść możemy sprawdzić za pomocą specjalnych pasków dla cukrzyków które dostaniemy w aptece. Sprawdzają one zawartość ketonów w moczu co wskazuje właśnie na stan ketozy."
    Do ketozy dochodzi również przy stosowaniu diety Dukana np
    To właśnie ketoza daje tak szybkie efekty
    Ostatnio edytowane przez alessana ; 19-08-2013 o 16:17

Awatar dzastice
    dzastice jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin

Nawet nie zauważyłam tej "kategorycznej"
    Efekty są bardzo szybkie i często duże - jak widać u mnie. A to wszystko dlatego, że pozbywamy się z organizmu dużo większej ilości wody niż przy większości diet. No ale nic nie może być idealne, ja już wyszłam z fazy szybkiego tracenia i raczej nie spodziewam się zobaczyć jakiejkolwiek utraty przez jakiś tydzień, może dwa tygodnie. Później to już z górki

Awatar MalyWrobelek
    MalyWrobelek jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Tak to jest, że co nie dowidzę to zmyślę :P

A jak tak dużo wody tracisz, to kiedy zaczniesz gubić tłuszczyk?

Awatar dzastice
    Mieszka w
    Lublin

Doświadczenia użytkowników tej diety wskazują na to, że w początkowej fazie dieta ma trzy "części", 1. "miodowy miesiąc" - czyli okres, w którym większość (bo nie wszyscy) obserwuje spory spadek wagi (glikogeny są związane z wodą, a skoro je tracimy, to tracimy także wodę), trwa około 1 tygodnia, 2. przestój - moment w którym woda i glikogeny znajdują równowagę, co powoduje przestój, albo nawet lekkie podniesienie wagi, trwa 1-2 tygodni, oraz 3. pełna adaptacja - następuje po jakichś 3-4 tygodniach od rozpoczęcia diety, ciało nastawia się na spalanie tłuszczy jako głównego źródła energii, oraz zaczyna pracować na ketonach. I w tym momencie waga zaczyna spadać. Oczywiście, można się spodziewać, że waga raz będzie opadała, raz stała, a czasem będzie wzrastała, jednakże trend będzie spadkowy, także nie ma się co obawiać W końcu do swojego celu się dobije.

Awatar MalyWrobelek
    Mieszka w
    Poznań

Trochę to zbyt skomplikowane jak na moją małą głowę Podoba mi się nazwa "Miodowy miesiąc"

Awatar dzastice
    Mieszka w
    Lublin

A no skomplikowane, ja żeby się dobrze wdrożyć potrzebowałam jakiegoś tygodnia
    Mi się nie tylko nazwa podoba, ale też to, że co nie stanęłam na wagę, to było mnie mniej

Awatar dzastice
    Mieszka w
    Lublin

Jejciu, jaki miałam pyszny obiadek Przesadziłam. Nie powinnam robić takiego pysznego
    Zapiekanka ze szpinaku, kurczaka i sera feta. Podzieliłam na dość małe porcje, około ~150g (150kcal, 19g białka, 8g tłuszczu i tylko 2g węgli), zjadłam jedną i była taaaka dobra, że zjadłabym jeszcze jedną. Ale nie zrobię tego, najadłam się

trzynastka08 jest nieaktywny Nowy na forum

Potwierdzam, że ta dieta jest skuteczna , choć rygorystyczna ... nie każdy ma siłę trwać dłużej na diecie całkowicie
    pozbawionej węglowodanów. Ja dziś na przykład mam chwilę zwątpienia, a do miesiąca miodowego jeszcze mi daleko ;-)

Awatar dzastice
    Mieszka w
    Lublin

No może i rygorystyczna, bo nie mogę jeść naprawdę wielu rzeczy, które zżerałam tonami wcześniej, chociażby bułek, chleba, MLEKA (to chyba jedyne czego mi brakuje, ale mam zamiar spróbować zrobić migdałowe ), makaronu, ziemniaków czy nawet ryżu. Zdarzają mi się czasami problemy, jak na przykład ostatnio na ognisku, kiedy obok mnie stał mój ulubiony sok pomarańczowy... Ale daję radę! Wolę być szczupła niż pić soczek

Awatar MalyWrobelek
    Mieszka w
    Poznań

To co Ty jesz, Dzastice? Ziemiaczków nie, ryżu nie, mleczka nie (jak to mleczka nie? ja bym nie dała rady, za bardzo je lubię), pieczywa nie... To same warzywa Ci zostają tak? Ale w sumie ziemniak to też warzywo

Strona 2 z 47 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów