Strona 1 z 47 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 470
Like Tree53Lubią to

Wątek: Pokonując swoje ograniczenia - od chudnięcia poczynając ;)

Awatar dzastice
    dzastice jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin

Domyślnie Pokonując swoje ograniczenia - od chudnięcia poczynając ;)

Witam!

Jestem tutaj kompletnie nowa, mam nadzieję, że miło spędzę tutaj trochę czasu.

Nie odchudzałam się właściwie nigdy. Zawsze miałam trochę zbędnego tłuszczyku, ale jakoś nigdy nie było go na tyle, żebym stwierdziła, że pora się wziąć za siebie. Tak naprawdę przełomem były ostatnie dwa lata, kiedy moja waga zaczęła rosnąć w baaardzo szybkim tempie. A ja co? Ano, przestałam się ważyć. Stwierdziłam, że te cyferki mnie dołują i mam to gdzieś. Czasami miałam takie momenty, że patrzyłam na siebie z myślą: "Jak bardzo chciałabym schudnąć..." - szczególnie kiedy kupowałam jakieś ciuchy. Ale cóż zrobić... Kompletnie brakowało mi silnej woli i samozaparcia żeby wziąć się za odchudzanie na poważnie.

Przełomem okazał się być 27 lipca b.r. Wtedy to stanęłam na wadze po raz pierwszy od ponad dwóch lat. Wynik mnie osłabił. Spodziewałam się jakichś 80, może 85, a tam... 93 To był dla mnie mocny kop w tyłek. Oficjalnie z dniem 1 sierpnia przeszłam na dietę.

Zakładam ten wątek z nadzieją na wsparcie psychiczne, żebym wytrwała

Mój plan zakłada:
    1. dietę ketogeniczną (bardzo niskie spożycie węglowodanów, średnie białek i wysokie tłuszczów);
    2. w najbliższych dniach mam zamiar rozpocząć program c25k [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - założenie jest takie, że człowiek prowadzący siedzący tryb życia, może w 9 tygodni przygotować się do przebiegnięcia pięciu kilometrów;
    3. po zrzuceniu ~10kg włączenie do planu ćwiczeń (na razie rozważam Ewę Chodakowską, może macie jakieś inne godne polecenia )

Od rozpoczęcia diety schudłam 6kg. Może się wydawać, że to sporo, jednak najprawdopodobniej jest to sama woda. Od teraz waga będzie spadać wolniej. ()
    limka85 and malenq like this.

Awatar Alexia9120
    Alexia9120 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Domyślnie Odp: Pokonując swoje ograniczenia - od chudnięcia poczynając ;)

Hej. To ja wpadam ze wsparciem. Myślę, że założenia masz dobra, rozsądne. I przede wszystkim ruch ruh ruch. Zobaczysz, że nawet zwykły codzienny spacer ma wiele zalet
    Pozdrawiam!

Awatar dzastice
    Mieszka w
    Lublin

Dzięki dzięki! Na razie sobie trochę odpuściłam, myślę że dzisiaj zacznę bieganie, ewentualnie rower... Zaczęłabym w poniedziałek, ale nie mogło być tak łatwo. W weekend byłam w Warszawie, niestety miałam niewygodne buty i nabawiłam się pęcherzy... Ale spacerku zażyłam sporo

Waga nadal spada, myślałam, że do tej pory się ustabilizuje i zwolni (nie to żebym narzekała ). Dzisiaj rano miałam na liczniku 85,5kg. Teraz zrobię sobie chyba tygodniową przerwę od ważenia, a przynajmniej spróbuję .

Myślę też, że od dzisiaj będzie mi łatwiej dietować - zakupiłam wagę kuchenną. Prowadzę dziennik odżywiania żeby śledzić swoje wartości i do tej pory wagę określałam "na oko" (przy pomocy fajnej stronki ilewazy.pl). Teraz będzie łatwiej.

Dzięki za wsparcie

Awatar dzastice
    Mieszka w
    Lublin

Haha, dzisiaj jednak biegać nie zaczęłam, za to wsiadłam na rower Przejechałam ~15km, może trochę więcej. Jestem zadowolona, myślę że jutro zacznę w końcu to moje bieganie, nie można przecież odkładać w nieskończoność

Awatar dzastice
    Mieszka w
    Lublin

Nie jestem zadowolona z mojego jadłospisu wczoraj, dlatego nawet się nie przyznam :P Powiedzmy, że miałam swój "cheat day". Ale dzisiaj od rana już jak najbardziej dietowo Rano szklanka bulionu z masłem, a teraz czekam na jajka na twardo. Dodam trochę majonezu i myślę, że do kolacji będzie spoko. Na kolację coś z mięskiem by się przydało :P
    A wieczorkiem znowu rower. Coś sobie zrobiłam w stopę i chyba prędko tego biegania nie zacznę :/

trzynastka08 jest nieaktywny Nowy na forum

Koniec diety ? wracaj no tu szybciutko ;-) Przy diecie majonezu bym się raczej wyrzekła ...
    Życzę powodzenia !

Awatar dzastice
    Mieszka w
    Lublin

Nie koniec, nie koniec Cały czas się trzymam. Coraz trudniej jest się nie ważyć, zostało jeszcze dwa dni
    trzynastka - jestem na diecie ketogenicznej, majonez jest tu w miarę mile widziany Niedużo, ale jednak.
    Dzisiaj zapewne znowu pójdę na rower, w piątek przejechałam 20km

Awatar indii
    indii jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Witam.
    No widze że Wlaśnie podobne wagowo jesteśmy. Ta sama kategoria
    Gratuluję spadku do 85kg. Mam nadzieję ze we wrześniu Cię dogonię Pozdrawiam!
    Tutaj jestem: Zdecydowałam się, zaczynam walkę z kilogramami !! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Pierwszy suwaczek: Rok 2011. Drugi suwaczek: Obecna walka: Sierpień 2013r.

Awatar MalyWrobelek
    MalyWrobelek jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Bardzo ładnie schudłaś Brawo! Mogłabyś podać linka do diety kategorycznej, bo nie mogę nic o niej znaleźć na google. A jak Ci ciężko zmobilizować się do biegania to polecam kijki trekingowe lub do nordic wolking. Jak już je będziesz miała to zaczniesz chodzić, a jak zaczniesz chodzić do się od nich uzależnisz

Awatar dzastice
    Mieszka w
    Lublin

No niestety ciężko znaleźć cokolwiek na temat tej diety po polsku. Ja znalazłam ją na reddit.com. Mogę zarzucić kilka linków po angielsku [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .
    Jeśli czegoś nie zrozumiesz, to śmiało pytaj, ilość informacji może się okazać dość przytłaczająca :P
    Ale na pocieszenie zawsze są zdjęcia sprzed i po, głównie one mnie tam przyciągnęły.
    Np: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 85 funtów (czyli ~39kg) w rok
    albo: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 75 funtów (~34kg) w 6 miesięcy (o.O)
    Moje wyniki raczej aż tak spektakularne nie będą, ale zobaczymy. W każdym razie bardzo łatwo mi się tej diety trzymać, a trzeba wspomnieć, że nigdy w życiu na diecie nie byłam, bo myślałam, że mam słabą wolę :P

Strona 1 z 47 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów