Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91
Like Tree21Lubią to

Wątek: Nauczyć się normalnie jeść

Awatar Meeeg85
    Meeeg85 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Lightbulb Nauczyć się normalnie jeść

Oto mój nowy domek i nienowa ja

Krótkie przypomnienie o sobie - odchudzam się od zawsze. Potrafię w pół roku schudnąć 17 kg do ślubu, a potrafię też przytyć 16 kg w 3 miesiące. Gubią mnie słodyczy i zamiłowanie do węglowodanów.

Plan na teraz jest taki - nie odchudzam się, zmieniam sposób odżywiania. Jeśli przy tym schudnę i UTRZYMAM WAGĘ, to cudnie. Trafiłam tu z wagą 74 kg i tyle bym teraz chciała ważyć....obecnie na liczniku ok. 81 kg. Na razie nie mam suwaka, może się pojawi. Nie będę się często ważyć. Nie daję sobie terminów. Wystarczą mi małe kroczki. Nic mnie już nie goni, nie mam dealine'u. Już tyle razy chudłam i tyłam, że ostatnio przestałam wierzyć, że mi sie uda. Ale ostatnio pojawił mi się cień nadziei, że może jednak...

...pomożecie?
    waszka, juemka, marta0312 and 1 others like this.

cattibrie jest nieaktywny Sławny na forum

Domyślnie Odp: Nauczyć się normalnie jeść

no to wiesz ja bede tu zaglądac

MEEEG a moze za moim przykładem rzucisz pieczywo a słodycze no ja sobie pozwalam na nie od czasu do czasu albo czasem przesadze ( jak wczoraj ) i jem ciasteczka belvita

Awatar alessana
    alessana jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Uda się na pewno W poprzednim Twoim domku Cię obserwowałam i tu mogę szczerze dopingować
    Do boju

Awatar Meeeg85
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez cattibrie Zobacz posta
    MEEEG a moze za moim przykładem rzucisz pieczywo
    rzuciłam pieczywo pszeniczne, jem w 100% żytnie.

A patrząc na to, że musiałam rzucić pszenicę, mleko i jego produkty no i jajka, niewiele mi już pozostaje....

Alessana, witam u mnie
    Ostatnio edytowane przez Meeeg85 ; 13-11-2013 o 19:14
    waszka lubi to.

Awatar Victoria30
    Victoria30 jest nieaktywny Znany na forum

Madziulka,,,, ile my to sie juz znamy? i ciagle a piac od nowa
    bedzie dobrze

cattibrie jest nieaktywny Sławny na forum

a czemu musiałas wywalic jajka, mleko i jego przetwory przeciez to dobre rzeczy w naszej diecie ???

Awatar Meeeg85
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez cattibrie Zobacz posta
    a czemu musiałas wywalic jajka, mleko i jego przetwory przeciez to dobre rzeczy w naszej diecie ???
    Pisałam przecież o tym - wyszło mi w badaniach, że mam nietolerancję na te rzeczy. I cos w tym jest - odkąd nie jem przetworów mlecznych (a w zasadzie znacznie je ograniczyłam, tak zupełnie wyeliminować jest trudno), nie boli mnie żołądek. Od 7 lat dzień zaczynałam od leku zobojętniającego kwasy żołądkowe. Każda próba odstawienia go kończył się bólem żołądka na drugi dzień. W tej chwili biorę ten lek tylko w przypadku ostrego bólu (raz miałam, po bożole nuvo własnej roboty).

Cytat Zamieszczone przez Victoria30 Zobacz posta
    Madziulka,,,, ile my to sie juz znamy? i ciagle a piac od nowa
    Liczę i liczę, i wychodzi mi, że...dlugo a ja wcale nie jestem mądrzejsza tylko grubsza

Awatar alessana
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Myślałam nad zrobieniem testów na tolerancję produktów, ale kiedy zobaczyłam cenę...
    DO teraz mi ciepło się robi na samą myśl

Tak właśnie myślałam, ze pewnie nietolerancja, kiedy napisałaś o PRZYMUSIE wyrzucenia ich z jadłospisu.
    Jak się bez nich czujesz? Da się funkcjonować? Mi byłoby ciężko. Pożeram nabiału na pęczki.

Awatar Meeeg85
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez alessana Zobacz posta
    Jak się bez nich czujesz? Da się funkcjonować? Mi byłoby ciężko. Pożeram nabiału na pęczki.
    Ja o testach słyszałam juz parę lat temu. Ba, nawet już się chciałam na nie umówić, usłyszałam cenę i zrezygnowałam. Teraz zrobiłam z iście kobiecej próżności - otóż od 15 lat mam trądzik, przeszłam już wszelkie możliwe kuracje, dwa razy byłam na retinoidach i lipa - zawsze wracało. Kosmetyczka zasugerowała zrobienie testów. Jako że na dermatologów, kremy i kosmetyczkę wydałam już fortunę, to te testy naprawdę przy tym wyszły niedrogo

Pierwsza moja reakcja - byłam nieszczęśliwa. Wyszły mi rzeczy, które uwielbiam. Jajka jadłam prawie codziennie. Chleb - od czasu do czasu, ale wyłącznie pszenny, bo tylko taki mi smakuje. A prawie cała reszta to było mleko i jego przetwory....nie wiedziałam, jak będę żyć bez Danio, jogurtu i mleka do kawy! Aha, chodzi o mleko krowie. Mogę pić sojowe, kozie itd. Próbowałyście kiedyś kawy z mlekiem kozim? Śmierdzi kozą z mlekiem sojowym? Fuuuuuuj. A widziałyście ceny sera owczego? Normalny kosztuje ok. 25 zł za kg, a owczy - 85.....

Powoli przyzwyczajam się, że kawę mogę pić z mlekiem ryżowym, owsianka na kozim mleku jest niezła, deserki sojowe są całkiem smaczne, a jogurt kozi da się przełknąć. Planuję dostać od teściowe pod choinkę maszynkę do chleba Najgorsze w tym wszystkim są ceny.... Małe mleko kozie - 5 zł; mleko ryzowe 1 litr - 12 zł, 2 małe deserki sojowe - 7 zł, 4 kromeczki chleba żytniego - 2,5 zł itd.

Produkty, które mi szkodzą, mogę jeść raz na 4 dni. I obserwować reakcję organizmu. Co do trądziku, na razi mam straszny wysyp. Mam nadzieję, że organizm się oczyszcza, a potem będzie lepiej...że gra jest warta świeczki...

Awatar alessana
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

A no to taka dieta trochę z przymusu. Mam na myśli, że te wszystkie mleczne desery właśnie i sery żółte u Ciebie odpadają.
    Jak długo już tak jesz?

Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów