Strona 1911 z 2242 PierwszyPierwszy ... 911 1411 1811 1861 1901 1909 1910 1911 1912 1913 1921 1961 2011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,101 do 19,110 z 22419
Like Tree2Lubią to

Wątek: MASZKULECZKA na Dukanie

Awatar Kaa888
    Kaa888 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    14

Domyślnie Odp: MASZKULECZKA na Dukanie

Cytat Zamieszczone przez Barbarelus Zobacz posta
    jakie szanse na schudniecie ma osoba z hashimoto i niedoczynnoscią tarczycy.
    Zetknęłam się z takim przypadkiem u siebie w pracy - kobieta lat 60 choruje na tarczycę, właśnie na chorobę Hasimoto [zresztą ma prawie wszystko chore bo i wątrobę, i ma też cukrzycę...].
    O diecie dowiedziała się ode mnie, tuż przed odejściem na emeryturę i przeszła na nią po przeczytaniu książki. Na uderzeniówce schudła 2 kg, a potem, w ciągu 2 miesięcy łącznie 9kg. To może nie jest dużo, ale przy tylu chorobach i tym wieku chyba jednak sporo. Piszę o tym dlatego, że ona przeszła na tę dietę właściwie bez wiary, że to coś da, bo właśnie z powodu tarczycy i cukrzycy nie miała żadnej nadziei na schudnięcie - podobno latami całymi próbowała schudnąć i udawało się max 1-2kg. Po tych 9kg kobieta dostała prawie skrzydeł i była zachwycona.
    Pod kontrolą lekarza zmniejszyła dawki insuliny. Teraz nie mam z nią kontaktu, bo już nie pracuje, więc nie wiem jak jej idzie, ale miała zamiar utrwalić te 9 kg i pozostać jakiś czas na III fazie.

Awatar maszkuleczka
    maszkuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Wysuszona skóra

Na niektórych czatach były osoby uskarżające się na przesuszenie skóry. Fakt, że na diecie proteinowej nie wolno uzywać oleju nie sprzyja niektórym osobom, które czują dyskonfort zbyt suchej skóry.

Rada Dukana: Zażywać kapsułki oleju z ogórecznika lub wiesiołka, które oprócz natłuszczenia skóry gwarantują również jej nawilżenie. Chciałam tylko dodać, że sam przetestowałam olej z ogórecznika, bodaj 9 zł za opakowanie, a efekty rewelacyjne !!!! duzo lepsze niż w przypadku drogich i reklamowanych środków w TV

---------- Wiadomość dodana o 21:53 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:49 ----------

Cytat Zamieszczone przez Psocislawa Zobacz posta
    Witam
    Droga maszkuleczko baaaaardzo dziękuję Ci za to co dla nas robisz
    Jesteś babeczką z wielkim sercem i chociaż nie znam Cię osobiście to i tak Cię lubię
    Proszę o podpowiedź czy dobrze robię. Ponieważ należę go grupy dietooprnych nie chudnę w tempie wyznaczonym przez Doktorka. Nie osiągnęłam jeszcze wagi z suwaczka (co widać) ale w sierpniu wybieram się na urlop i nie będzie wielkiej szansy na przestrzeganie diety. Postanowiłam przejść na 3F żeby przed wyjazdem móc jeść normalnie. Boję się tego jak diabli... z bólem pozbyłam sie tych 7 kg i teraz panikuję okropnie... boje sie przytyć śmieszne to i straszne
    PSOTKO .... TEZ cIE LUBIĘ I TAK DLATEGO POZWOLIŁAM SOBIE SIĘ ZWRÓCIĆ . W moich opracowaniach na 1-ej stronie znajdziesz temat Zmęczenie dietą. Dukan wyjasnia co mozna jeść przechodząc na 2-3 tygodnie na fazę 3-ą. Sama to zastosowałam w ubiegłym roku i mozna powiedzieć, że się sprawdziło. Mogłam jeść bardziej zróżnicowanie, a potem wróciłam na 2-ą fazę.
    Śmieszne jest wyłącznie dla tych, co nie mieli nigdy problemów z nadwagą. My Cię rozumiemy doskonale
    A urlop niech będzie okazją do spacerów, pływania lub innego sportu. Wszystko wtedy będzie OK
    Ostatnio edytowane przez maszkuleczka ; 30-05-2010 o 21:05
    MASZKULECZKA
    Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg

Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
    Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum

Awatar mrowkaa06
    mrowkaa06 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez maszkuleczka Zobacz posta
    Nie ma nic gorszego niż oszukiwanie samego siebie. Dziś oszukasz organizm i kawałek ciasta nie spowoduje stagnacji, a nawet więcej, odnotujesz spadek wagi, ale rozzuhwaleni spadkiem wagi czynimy kolejne odstępstwo, a potem kolejne, aż w końcu organizm odpowie nawet wielotygodniowym zastojem.
    Świete slowa, podejrzewam ze ja to teraz przezywam... Moj organizm nigdy nie reagowal dlugimi zastojami lub wzwyzkami po grzechach...

Kolejne podejście-30.09.10

Awatar Szwaga
    Szwaga jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

anniehall, lekarstwa na "spuszczenie" wody z organizmu są niestety na receptę. Sama byłam badana pod kątem puchnięcia. Niestety taka moja uroda.

Pomaga natomiast herbatka ziołowa urosan. Ale pamiętaj, że jak z każdym lekiem/ziołem trzeba ostrożnie się obchodzić

maszkuleczka, czytając Twój komentarz aż się zaczerwieniłam

I Faza - 10-15.04=-2,3kg
    II Faza - 16.04-?
    Powrót: 18.09

Awatar Psocislawa
    Psocislawa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kociszew

PSOTKO .... TEZ cIE LUBIĘ I TAK DLATEGO POZWOLIŁAM SOBIE SIĘ ZWRÓCIĆ . W moich opracowaniach na 1-ej stronie znajdziesz temat Zmęczenie dietą. Dukan wyjasnia co mozna jeść przechodząc na 2-3 tygodnie na fazę 3-ą. Sama to zastosowałam w ubiegłym roku i mozna powiedzieć, że się sprawdziło. Mogłam jeść bardziej zróżnicowanie, a potem wróciłam na 2-ą fazę.
    Śmieszne jest wyłącznie dla tych, co nie mieli nigdy problemów z nadwagą. My Cię rozumiemy doskonale
    A urlop niech będzie okazją do spacerów, pływania lub innego sportu. Wszystko wtedy będzie OK
    Dziękuję Ci Zaraz lecę czytać... bo czytałam prawie wszystko a ten temat potraktowałam troszke po macoszemu... Wielkie i słodziutkie buziaczki
    z Dukanem od 22.02.2010

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez anniehall Zobacz posta
    Dziękuję Maszkuleczko. Orientujesz się może jakie są objawy trzymania wody w ciele ? czy leki na odwodnienie są tylko na receptę ? Oczywiście rozumiem, że nie jesteś lekarzem i nie musisz znać odpowiedzi na te pytania ale szukam przyczyn moich zerowych sukcesów na Dunkanie
    Generalnie rzecz biorąc zatrzymanie wody objawia się obrzękami, najczęściej rąk i nóg. W aptece można dostać bez recepty pewne środki ziołowe. Farmaceuta w razie czego doradzi. Przy zatrzymywaniu wody w organiźmie zbawienny jest okres czystych protein. Proteiny wysuszają bowiem komórki organizmu z wody. Dlatego z reguły po wprowadzeniu warzyw ważymy ciut więcej, bo wysuszone komórki wchłaniają wodę z warzyw.
    MASZKULECZKA

anniehall jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Konin

Szwaga, dziękuję.....Ale jakie są objawy trzymania wody w ciele ? sorry za pytania, ale lekko głupia się już robię ?

Dzięki Maszkuleczko, raczej nie trzymam wody, bo ręce i nogi mam ok. No, dobra. Nie zawracam Wam już głowy. Powalczę jeszcze z panem Dukanem
    Ostatnio edytowane przez anniehall ; 30-05-2010 o 21:06

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

SURIMI - ile można zjeść dziennie?

Dla amatorów paluszków surimi wieści pewnie nie najlepsze. Na forum ostrzega się, ze nie powinno sie ich zjadać więcej jak 8 sztuk w ciągu dnia z uwagi na dużą zawartość węglowodanów
    MASZKULECZKA

Awatar Barbarelus
    Barbarelus jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    2

Post Odp: MASZKULECZKA na Dukanie

Wysuszona skóra

Na niektórych czatach były osoby uskarżające się na przesuszenie skóry. Fakt, że na diecie proteinowej nie wolno uzywać oleju nie sprzyja niektórym osobom, które czują dyskonfort zbyt suchej skóry.

Rada Dukana: Zażywać kapsułki oleju z ogórecznika lub wiesiołka
    Przepraszam, ale ja jestem CKM (ciężko kapująca mózgownica) Czy to przesuszenie skóry to ma być tam gdzie myślę?
    Znajomość z Dukanem od 15. 03.2010.

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez anniehall Zobacz posta
    Dzięki Maszkuleczko, raczej nie trzymam wody, bo ręce i nogi mam ok. No, dobra. Nie zawracam Wam już głowy. Powalczę jeszcze z panem Dukanem
    Nie zawracasz.... przyczyn może być wiele:
    gospodarka hormonalna, zaparcia, pewne błędy w jedzeniu. Ja staram się np tak organizować posiłki, aby każdy z 5 posiłków dziennie dostarczał białka z innych potraw: jajka, biały ser+kefir, mięso, ryba, wędlina. Mnie taki zestaw najlepiej słuzy, ale znam osoby, które więcej chudną przy większej ilości nabiału. Trzeba ciut poeksperymentować.
    Ja zauwazyłam też że mniej chudnę, jak mniej piję. Ponieważ piję olbrzymie ilości herbaty, to wydawało mi się że jest ok, a tu sie niedawno dowiedziałam, że herbata wysusza organizm. Jak piję więcej wody, to wraca wszystko do normy.
    Jesli lubisz ryby wędzone, to broń Boże zjadać je na wieczór, bo sól zatrzymuje wodę w organixmie i rano zawsze będziesz mieć mniejszą różnicę na wadze póki tej soli nie wydalisz.

---------- Wiadomość dodana o 22:18 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 22:15 ----------

Cytat Zamieszczone przez Barbarelus Zobacz posta
    Przepraszam, ale ja jestem CKM (ciężko kapująca mózgownica) Czy to przesuszenie skóry to ma być tam gdzie myślę?
    Hihihihii.... nie wiem, gdzie myslisz , ale ja myslę o rękach, nogach, przodzie i tyle. Jeśli bardzo dużo balsamu lub kremu potrzeba, żeby sie nie sypać.... hihihiihi..... to jest kłopot z przesuszającą się skórą...... lalalalalla
    MASZKULECZKA