MASZKULECZKA
Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg
Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum
MASZKULECZKA
Faza 1 - uderzeniowa:
Chciałabym wytrzymać 7-10 dni
Waga wyjściowa 91,1 kg - rozpoczęcie diety 03/01/2009 r.
Po 1 dniu - -1,0 kg - bardzo brakowało mi warzyw i owoców
Po 2 dniu - -1,7 kg - lekki ból głowy, ale ochota na owoce już minęła
Po 3 dniu - -0,4 kg - lekki ból glowy, ale pełna energii
Po 4 dniu - -0,6 kg - zupełnie nie mam wrażenia bycia na diecie
Czyli w sumie -3,7 kg. Nie czuję w ogóle głodu. Wspaniałe jest to, że można jeść dowolne ilości, bez liczenia kalorii i o dowolnych porach. Zwłaszcza te pory są dla mnie szalenie ważne. Niestety po 2,5-letnim stresie została mi jeszcze ochota do przekąszenia czegoś późnym wieczorem, wprawdzie rzadko, ale się pojawia. A tu można to zrobić bez żadnych wyrzutów sumienia i dlatego dieta daje olbrzymie poczucie komfortu. A jak człowiek szczęśliwy, zadowolony z efektów i nie umartwia się, to i łatwiej się jakoś chudnie. Poza tym menu, które sobie można zaserwować jest naprawdę smaczne.
Pozdrawiam cieplutko
MASZKULECZKA
Maszkuleczka-super wniki....a ochote na jakies przekaseczki wieczorne mam takze...albo na kieliszek winka...ale bez pracy nie ma kolaczy!trzeba sie troche wysilic....:-)
Sadze ze spokojnie wytrzymasz 7 dni, a moze nawet te 10 dni...Zycze Cie wytrwalosci i trzymam kciuki.
Milego dnia
Inguś.... Podłamałam się dzisiaj totalnie. Kończą mi sie jutro serki 0%, kefirki i jogurciki bez tłuszczu, a w sklepach prawie puste półki. Przyjdzie mi na koniec same jajka i mięso??? No nie chcę tak :-(((
Pzdr
MASZKULECZKA
jakos brak marketingowego myslenia w tych polskich sklepach..przeciez po Swietach ludzie maja rozciagniete zoladki, wiec kupuja wiecej bo im sie jesc chce..a do tego te mrozy...nie rozumiem, czemu pustki! ?
a u mnie troche pusto bylo dzis w lodowce...a ja nie mialam czasu zrobic zakupow wiec mezowi karteczke na stoliku zostawilam z lista zakupow...:-) wiec zapas zrobiony, a od jutra warzywka...a i wazenie od rana!
Trzymaj sie Maszkuleczka, chocbys o samych jajkach i miechu musiala zyc! ;-)
Inguś.... daj znać o sukcesach i napisz jakie warzywka wprowadzasz jako pierwsze.... Będzie jak znalazł dla leniwej maszkuleczki.... hihihihi
Dziś pojadłam troszkę tatara i jestem taka syta, że nawet nie mogłam zjeść kolacji.... hihihi
Pzdr
MASZKULECZKA
Faza 1 - uderzeniowa:
Chciałabym wytrzymać 7-10 dni
Waga wyjściowa 91,1 kg - rozpoczęcie diety 03/01/2009 r.
Po 1 dniu - -1,0 kg - bardzo brakowało mi warzyw i owoców
Po 2 dniu - -1,7 kg - lekki ból głowy, ale ochota na owoce już minęła
Po 3 dniu - -0,4 kg - lekki ból glowy, ale pełna energii
Po 4 dniu - -0,6 kg - zupełnie nie mam wrażenia bycia na diecie
Po 5 dniu - -0,1 kg - super samopoczucie, spadek wagi nieduzy, ale obwody idą w dół
Po 5 dniach w sumie zgubiłam 3,8 kg.... hurra. Może było by i więcej, ale wczoraj pojadałam więcej mięska, bo skończyły mi się serki 0% i jogurty 0%.
Zaczynam kolejną 5-kę... ciutkę sie obawiam, bo Dunkan pisze, że od 7 dnia wydziela się aceton. Żeby go wypłukać z organizmu trzeba jeszcze więcej pić. Zobaczę, jak sie będę czuła, bo z piciem tez muszę ostrożnie, jako że mam tendencje do nadcisnienia.... eh...
Ale nie ma co się smucić na zapas. Życie jest piekne :-)
Pzdr
MASZKULECZKA
Dzien dobry,
dzis 6 dzien dietki proteinowej.
po 5 dniach waga wskazala dokladnie 2 kilo mniej!
Od dzis wprowadzam warzywka. Zobaczymy jak mi dalej bedzie szlo.
A Ty, MAszkuleczko-masz super wyniki..oby tak dalej!
Jesli bedziesz sie zle czulam dalej na fazie uderzeniowej to moze na poczatek tylko jeden posilek z warzywkami dodaj...zawsze to jakies witaminki dla organizmu.Mam jednak nadzieje, ze uda Ci sie kolejne 5 dni wytrzymac.
Milego dnia !
Inguś... gratuluję... wspaniały wynik... brawo!!! Oprócz tego wcześniej pisałaś, że i po ciuchach czujesz różnicę, a "obwody" są równie ważne, jak waga. Ciekawa jestem jak Ci z warzywkami pójdzie... jakim cyklem je wprowadzasz???? Trzymam kciuki Inguś :-))
Ja dziś 6-y dzień wytrzymałam na samych proteinach. Dziś wreszcie kupiłam serki 0% i jougurty, więc nie jest źle.
Pzdr
MASZKULECZKA