Strona 400 z 2242 PierwszyPierwszy ... 300 350 390 398 399 400 401 402 410 450 500 900 1400 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,991 do 4,000 z 22419
Like Tree2Lubią to

Wątek: MASZKULECZKA na Dukanie

Awatar Norin
    Norin jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Domyślnie Odp: MASZKULECZKA na Dukanie

Cytat Zamieszczone przez devil70 Zobacz posta
    he ja tez mieszkam we wrocku hehe pozdrawiam choc przebywam takze w sopocie ale wynajmuje mieszkanie we wroclawiu ijestem pol na pol to tu to tam a pzoa tym rozkrecam firme we wrocku bo zamierzam zupelnie sie przeprowadzic piekne miasto
    Devil witaj !
    Dopiero teraz zauważyłam Twój post... Daj znać kiedy bedziesz we Wrocku to może jakaś kawa nam się uda wychlać bo ja uzależniona jestem od niej okrutnie.W razie co wejdź w mój profil i tam napisz. może uda nam się spotkać .Pozdrawiam
    Aleksandra

flying_violet jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez maszkuleczka Zobacz posta
    W piątek zabrałam Mamę ze szpitala. Niestety wczoraj znowu upadła mi w kuchni. Niby wszystko co mogli złego wykluczyli, a zawroty głowy są, jak były. Pewnie jest to już niestety kwestia wieku, a tego niestety nie mozna już cofnąć.
    Maszkuleczko dużo zdrowia dla mamy życzę, a Tobie dużo chwil dla Siebie..
    Ściskam mocno..

Kiki220 jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez Ahetka23 Zobacz posta
    12 dni czystych protein?? to bardzo dlugo! chyba za dlugo! no chyba, ze to pod kontrola lekarza bylo, to ja sie nie wtracam...
    nie dziwne, ze tyle schudlas tak szybko... ale gratuluje determinacji

Kiki - mozna chleb dukana od drugiej fazy, w obu cyklach, i na P, i na P+W, ale trzeba sie trzymac dozwolonych porcji... chleb dukanowski pieczemy sobie z otrebow pszennych i owsianych w proporcji 1:2 (pszennewsiane), z serka homo itd.
    Przepis znajdziesz chyba na tym watku nawet, Maszkuleczka pieknie wszystkie cenne porady i wazne zalecenia u siebie zebrala - w spisie tresci na pierwszej stronie. Jesli nie tu, to na watku Blathin z przepisami Proteinek bedzie przepis na ten chlebek.
    Ograniczeniem ilosciowym chlebka jest rownowaznosc ilosciowa odpowiadajaca dziennej porcji otrab (otrebow?), czyli 3 lyzki w sumie dziennie i wtedy chlebek jesz zamiast codziennej porcji otrab. To taka forma dziennej dozwolonej/zalecanej dawki, sa tez inne, np. owsianka.

jesli upieczesz chlebek z 20 lyzek owsianych i 10 lyz. pszennych (lub 30 lyz. tylko owsianych - bo tak tez mozna), to chlebek powinnas podzielic na 10 porcji i dziennie mozna zjesc tylko jedna taka porcje (z 3 lyzek). I w innej formie otrab juz nie spozywamy tego dnia. Mam nadzieje, ze napisalam dosc jasno. Tereska pewnie zrobilaby to bardziej profesjonalnie.

Pozdrowienia dla wszystkich!
    Dziękuję bardzo. To dla mnie bardzo cenne wskazówki !!! Wszystko jasne jak słońce

Pozdrowionka

Awatar Mycha35
    Mycha35 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Świebodzin

witam CIę serdecznie widzę że jesteś istną skarbnicą wiedzy szapo ba <fonetycznie>

probowałam skorzystać ze spisu treści, ale ja prosta blondynka jestem i nie mogłam odnaleźć nowego tłumaczenia testu Dukana, w ogole warto to sobie zrobić?

pozdrawiam serdecznie

Mycha, Błyskawico wspaniała, Rakieto z turbo napędem nie możesz TEGO zrobić sobie i nam. To nie brzuszek woła o jedzenie, to głowa i dusza... Zepnij dupkę i walcz!!!!!

Smile Odp: MASZKULECZKA na Dukanie

Cytat Zamieszczone przez Mycha35 Zobacz posta
    witam CIę serdecznie widzę że jesteś istną skarbnicą wiedzy szapo ba <fonetycznie>

probowałam skorzystać ze spisu treści, ale ja prosta blondynka jestem i nie mogłam odnaleźć nowego tłumaczenia testu Dukana, w ogole warto to sobie zrobić?

pozdrawiam serdecznie
    Hej,

zrobiłam sobie test Dukana , ale mam inne wyniki niż wyszły w teście.Pewnie dlatego ,że Dukan zakładał ,że powinnam fazę uderzeniową robić 3 dni=1,5kg, a ja zrobiłam 7 dni i wyszło ponad 3 kg. Czytałam ,że uderzeniówka 5-7 dni , a dopiero potem "dotarłam" do testu i nie żałuję...
    Uważam ,że z ciekawości warto zrobić...
    Przesyłam link tłumaczenia maszkuleczki, ale trochę zaktualizowany przez inną osobę:

Test Dukana - tłumaczenie Maszkuleczki - dziękujemy! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Powodzenia

devil70 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    wroclaw

nie jestem pod kontrola lekarza sam sobie tak ustawilem dobrze sie czuje pije duzo plynow czyli kawka papieros teraz sie przymierzam do rzucenia fajek poki jestem na diecie w 2 fazie nawet jak bede jadl to bialka moge i zjesc 4000kcal i tak nie przytyje dieta protal to inaczej dieta na raka, sztuczne wywolywanie u siebie obiawow nowotworowych dlategop choc jesz orgaznizm chudnie aa trzymajcie kciuki zebym rzucil te wredne fajki pozdrawiam i zycze sukcesow rzucam od jutra bleeeeee
    Ostatnio edytowane przez devil70 ; 25-10-2009 o 15:02

Awatar Mycha35
    Mycha35 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Świebodzin

Kiki bardzo Ci dziękuję)

Mycha, Błyskawico wspaniała, Rakieto z turbo napędem nie możesz TEGO zrobić sobie i nam. To nie brzuszek woła o jedzenie, to głowa i dusza... Zepnij dupkę i walcz!!!!!

tanczacaZkaloriami jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

devil70, proszę, używaj znaków interpunkcyjnych, bo bardzo trudno zrozumieć to, co napisałeś.

Co do chlebka - ja nie piekłam nigdy, jakoś mi się nie chciało... Ale za to czesto roiłam placki, więc to na to samo wychodzi, a mniej roboty

Awatar Norin
    Norin jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez devil70 Zobacz posta
    nie jestem pod kontrola lekarza sam sobie tak ustawilem dobrze sie czuje pije duzo plynow czyli kawka papieros teraz sie przymierzam do rzucenia fajek poki jestem na diecie w 2 fazie nawet jak bede jadl to bialka moge i zjesc 4000kcal i tak nie przytyje dieta protal to inaczej dieta na raka, sztuczne wywolywanie u siebie obiawow nowotworowych dlategop choc jesz orgaznizm chudnie aa trzymajcie kciuki zebym rzucil te wredne fajki pozdrawiam i zycze sukcesow rzucam od jutra bleeeeee
    Oj Devil teraz zakumałam że Ty rodzynek jesteś... a ja myślałam żeś kobita z Twojego maila jakoś płeć nie wynikała jednoznacznie
    Ale jak będę organizować spotkanie kawowe we Wrocku to zapraszam, dam znać..
    Pozdrawiam

Smile Odp: MASZKULECZKA na Dukanie

Witam wszystkich!

Przeglądam przepisy na forum- są naprawdę świetne!!!- na pewno kilka wykorzystam jak tylko wejdę w P+W...
    Chciałabym zrobić protomajonez , ale zastanawiam się czy przypomina choć trochę smakiem zwykły majonez i szczerze mówiąc trochę obawiam się właściwości przeczyszczających parafiny... Dziewczyny jak to jest z tym majonezem? I jak długo może stać w lodówce?
    Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam cieplutko