Strona 500 z 2242 PierwszyPierwszy ... 400 450 490 498 499 500 501 502 510 550 600 1000 1500 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,991 do 5,000 z 22419
Like Tree2Lubią to

Wątek: MASZKULECZKA na Dukanie

Awatar paulaestera
    paulaestera jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Smile Odp: MASZKULECZKA na Dukanie

Witam Nightlullaby
    Elma koniecznie opowiedz nam o chlebku. Ja znajde ten przepis z którego robiłam ze dwa tygodnie temu ale on nie wyrósł i był troszke twardawy bym powiedziała.
    Mnie skóra ( po za nowym nabytkiem - rozstępy)bardzo odżyła. Jestem posiadaczką odziedziczonej rodzinnie łuszczycy i musze Wam powiedzieć że ona zanika sama. A walczę z nią już nascie lat. Także moja radość jest ogromna.
    Elunia od kąd zaczęłaą ćwiczyć widzisz różnice na skórze?
    I moge być sie zmarzluchem jeżeli to oznacza że chudne.
    Porozdawałam Wam z Młodym punkty reputacyjne. Fajna zabawa. Ale na razie więcej nie moge już. I teraz co dalej się dzieje z uzbieranymi punktami?
    Kotinka gdzieś dzisiaj zaginęłą...
    Mikaska mi też nie wyszły ciastka...bywa
    Buziaki
    Agata

---------- Wiadomość dodana o 19:12 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:08 ----------

Zapomniałam..zrobiłam flaki.Szybkie i proste. Ugotowałam moim facetom zupe na nogach i cyckach od kury i te rozgotowaną (część bo reszta pójdzie na zimne nóżki) kure pokroiłam zalałam wodą i doprawiłam przyprawą do flaków.Koniec. Pycha. plus placek dukanowski Mam teraz samo P ale na mieszance warzywnej pewnie będzie można dodać marchewke i coś tam jeszcze.
    Dukan od 20.11.09

Awatar elka1975
    elka1975 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: MASZKULECZKA na Dukanie

Cytat Zamieszczone przez mikaska Zobacz posta
    Dzięki Elma za przepis na chleb, może jutro upiekę.Dziś robiłam piernik i wyszło mi paskudztwo, smakuje jak kasza, wzięłam przepis z nowej książki Dukana, wyszedł okropny.Było napisane paczka proszku do pieczenia, dałam naszą polską malutką, tam sa chyba 2 łyżeczki, ale to za dużo jak na te proporcje.
    Jutro zrobię rybke po grecku i może piersi takie de vevolaje z pieczarkami i serem w środku jak oczywiście znajdę w lidlu.
    Dobrze, że chociaż zupa paprykowa mi wyszła, też z nowej książki.
    Zupa naprawdę spoko-nawet jak z drogiej restauracji...
    No proszę, jak się realizujecie w kuchni. Brawo. Sprawdzajcie przepisy, ja chętnie skorzystam. Ja dzisiaj piekłam placek do przedszkola młodego (jutro maja dzień babci).Przy okazji zrobiłam serniczek. Zabrakło mi serka homogenizowanego (taki daję), to dałam serek zwykły 0%. Wyszło ok, mimo że słodziłam sussiną. Moje dzieciaki juz pochłonęły ze mną połowę, hihihi.
    Chleba jeszcze nie próbowałam, coś mnie nie ciągnie.
    Kingus zupka paprykowa, hmmmm- brzmi fajnie. Wrzuc jak możesz przepis

Teraz kolejne podejście...

Awatar ania_archeo
    ania_archeo jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

[QUOTE=paulaestera;908401]Witam Nightlullaby
    Mnie skóra ( po za nowym nabytkiem - rozstępy)bardzo odżyła. Jestem posiadaczką odziedziczonej rodzinnie łuszczycy i musze Wam powiedzieć że ona zanika sama. A walczę z nią już nascie lat. Także moja radość jest ogromna.

Agata, zwycięstwo nad łuszczycą jest naprawdę wielkim osiągnieciem. Wiem, bo w mojej rodzinie tez niektórzy mają.

Kochane, zauważyłyście może po czym spada Wam waga? U mnie po wołowinie.

Poza tym zrobiłam bezy z ksiązki Dukana, pyszne!

Awatar elka1975
    elka1975 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez paulaestera Zobacz posta
    Zapomniałam..zrobiłam flaki.Szybkie i proste. Ugotowałam moim facetom zupe na nogach i cyckach od kury i te rozgotowaną (część bo reszta pójdzie na zimne nóżki) kure pokroiłam zalałam wodą i doprawiłam przyprawą do flaków.Koniec. Pycha. plus placek dukanowski Mam teraz samo P ale na mieszance warzywnej pewnie będzie można dodać marchewke i coś tam jeszcze.
    Agatka, przepis ma flaki, fajny (rozumiem że z samego mięska). Napewno spróbuję. Brakuję mi pomysłów na cos do odgrzania na ciepło w pracy. Zastanawiałam się nad strogonowem-oczywiście zmodyfikowanym przepisem do naszych potrzeb i na fazę P+W.

Co do cwiczeń- jeszcze za krótko ćwiczę aby zobaczyc różnicę. Jedno jest pewne- czuje się przez to o wiele lepiej.( a mój kręgosłup w szczególności)

---------- Wiadomość dodana o 19:22 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:19 ----------

A tak w ogóle od wczoraj więcej jem...czyżby @? Normalnie pochłaniam duże ilości i jestem dalej głodna. To może być dla mnie zgubne...Mój brzuch znowu ma balon w środku. Nakrzyczcie na mnie!!!!!

Teraz kolejne podejście...

Awatar paulaestera
    paulaestera jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Smile Odp: MASZKULECZKA na Dukanie

Elunia jeżeli jesz dukanowe rzeczy to krzyczeć nie mam zamiaru bo więcej energii pewnie teraz potrzebujesz przez ruch.Dukan nie zabrania Ci jesc. Masz być najedzona.
    A te flaki do pracy do odgrzania też sie nadają. I z plackiem są ekstra sycące.Pozdrawiam
    Dukan od 20.11.09

Awatar elma5050
    elma5050 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Sopot

No i nie wytrzymałam, az minie skręcało.

Chlebek spoko, a że upiekłam w płaskiej, ale szerszej blaszce,( bo pomyślałam sobie, że najlepiej jak by była sama skórka) to szybko wystygł. Siadł, ale jest całkiem fajny. Taki bardziej ciastowy niż chlebowy i chyba lepiej, że cienszy, bo jest dosyć wilgotny i w wysokiej blaszce mógły być zakalec. Wierzch rumieniutki, po upieczeniu posmarowałam go (tak jak robię z grzesznymi chlebkami, czyli dla ogółu) wodą i zostawiłam w piecyku.

aha i dałam drobne otręby i szczyptę - malutką słodzika, by drożdze miały na czym rosnąć.

Teraz myślę nad czymś z kakaem. Czy można samo ugotowane kakao na mleczku 0.5%?

---------- Wiadomość dodana o 19:39 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:37 ----------

a flaczki jutro, bo od jutra mam P+W

I Faza 30.12.2009 do 06.01.2010
    II Faza - 06.01.2010 do skutku

Awatar almighty_froggie
    almighty_froggie jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    London

WItam
    Ale tu sie gwarno zrobilo, nie bylo mnie caly dzien i tyle mam do nadrobienia! Super!
    Witam nowe proteinki, super ze dolaczylyscie. Powodzenia
    Ja dzisiaj w pracy a potem na zakupach (pelno nabialu, mieska i w koncu udalo mi sie dorwac te otreby owsiane) i sprzatanko :/ ech... jeszcze mi dol domu zostal ale to dopiero jak Emi zasnie i jak zrobie nam kolacyjke. Dzisiaj zrobie pizze, mam straszna chcice i nie moge sie oprzec Sernik oczywiscie juz upieczony (chociaz troszke trzeba nagrzeszyc).
    Ja pieklam chlebek jakis czas temu i wyszedl mi super, z tego przepisu:

Chlebek Dukana lekko modyfikowany:
    na blaszkę podłużną 30cm na 12cm

3 łyżki do zupy otrąb pszennych
    6 łyżek do zupy otrąb owsianych
    1 opak.(135 g) serka homogenizowanego 0%
    1/2 paczki drożdży
    1/2 szkl. mleka
    2 całe jajka
    3-4 łyżki mąki kukurydzianej
    kilka kropli aromatu śmietankowego

Otręby miksować przez 1 minutę, aby otrzymać rodzaj mąki. Mleko lekko zagrzać, rozpuścić drożdże, odstawić do wyrośnięcia (dla lepszego wyrośnięcia drożdży można dodać odrobinę cukru).Zmielone otręby przesypać do pojemnika i dorzucić wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać ciasto. Mąka kukurydziana stanowi zagęstnik, ja dodałam 4 łyżki i konsystencja była jak ciasto na lane kluski.Przelać ciasto do formy (ja wysmarowałam blaszkę odrobiną margaryny i obsypałam mąką kukurydzianą -po upieczeniu wyszło z blaszki bez problemu, ale można blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia). Piec w piekarniku nagrzanym do 230-250 st.C przez 25 minut.

Warto sprobowac Ja jak mnie najdzie to dzisiaj znowu zrobie
    Bejbik w drodze

Awatar elma5050
    elma5050 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Sopot

Cytat Zamieszczone przez ania_archeo Zobacz posta
    Kochane, zauważyłyście może po czym spada Wam waga? U mnie po wołowinie.
    u mnie chyba też najlepiej po wołowinie, może dlatego, że jej najwięcej jem?

Najbardziej lubię szybkie kotleciki.
    Kupuje 2 paczki (po 30dkg) wołowiny mielonej na tatar, dodaje 2 całe jajka, cebulkę pokrojoną drobno i podsmażonej na teflonowej patelni z odrobinką wody, 2 łyżki otrąb owsianych - grubszych,i przyprawy pieprz, czosnek granulowany i troszkę maggi, albo soli.
    A i bardzo ważne prawie 1/2 szklanki zimnej wody. Woda koniecznie, bo pomaga w wydzieleniu się "kleju" tzn tak długo wyrabiamy, aż mięsko zaszyna sie nam kleić do ręki.
    Potem robie małe kotleciki (wychodzi jakieś 8,9 szt.) i smaze na teflonie, podlewając odrobiną wody. Są pycha bo można je jeść na gorąco i na zimno. Są chudziutkie i smakują na zimno z naszym majonezem i jajeczkiem na twardo. Pychota zawsze pod ręką. UFFFFFF

I Faza 30.12.2009 do 06.01.2010
    II Faza - 06.01.2010 do skutku

selena2010 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    WROCŁAW

Witajcie. Mam pytanie. Jestem już po 4 dniach uderzenówki, 5 dniach P+W oraz w 3 dniu proteinek. Chudłam nawet na P+W ale teraz nic! Nawet waga mi skoczyła o 1 kg aby zaraz później spaśc. Dlaczego? Wróciłam do pracy, Nie mam czasu tyle jeść, często jem niewiele, ale piję. więcej białego serka wcinam niż innych dań. A w domku przy małym dziecku też czasu mi brak. Możecie mi coś doradzić? Trochę mnie to dołuje..
    POCZĄTEK 2 STYCZEŃ 2010 ROK

KAMILAF1 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Zielona Góra

HEJ!mam pytanie czy mozna jeść otręby (pszenne i owsiane)ze śliwką lub żurawina z firmy Sante??
    url=http://straznik.dieta.pl/][/url]