Odp: PONOWNA WALKA-teraz skuteczna - Część 15
hej babeczki
ja dzisiaj w pracy :) będę chodziła póki mogę, przynajmniej zajmę się czymś innym niż myślenie o tym co mnie spotkało.
Dolinko nie wiem kiedy chemia, w środę mam wizytę u anestezjologa i potem do lekarza z wszystkimi wynikami. Ona wyznaczy mi termin komisji i dopiero leczenie. Mam nadzieję że jak najszybciej.
Mam wahania nastroju, jeden dzień dobrze, drugi fatalnie. Ale ostatnio więcej tych dobrych dni :)
a kawką się bardzo chętne częstuję :)
Asiu, ściskam Cię bardzo, bardzo mocno.
To super, że dobrych dni jest więcej niż złych. Staraj się myśleć pozytywnie bo to pomaga w walce i wykurzeniu śmiecia.
Poszperaj też w informacjach o jedzeniu. Niektórych rzeczy to draństwo nie lubi, można go pogłodzić...
Zresztą, porozmawiaj o tym z lekarzem. No i poszperaj w forach, jakaś vilcacora? Zioła? Zawsze można się wspomóc...
Trzymam kciuki razem z moją Marcią. Dasz radę, twarda babka z Ciebie.
Mojej przyjaciółki Mama już ponad 10 lat po operacji.
Chodzi systematycznie do kontroli i jest wszystko dobrze!
A wcale nie znalazła gnojka bardzo szybko, rokowanie nie były dobre ale nie poddała się.
Będzie dobrze, zobaczysz.
Ściskam.
dzięki laseczki za słowa otuchy. Dla mnie to dużo znaczy.
Nie poddam się, zamierzam wykurzyć gada jak najszybciej. I tak jak mówisz Melu zaraz poszperam i poczytam o diecie.
Mam jakieś swędzenie całego ciała, chyba na tle nerwowym, swędzi mnie wszystko od stóp po czubek głowy.
Nogi mam podrapane do krwi. Nie wiem co to i skąd to? Obstawiam właśnie na tle nerwowym. Pije wapno, troche pomaga.
Mój mąż przede mną miał żonę, zmarła w wieku 28 lat,,, i to na raka piersi. To trzeba mieć pecha nie?? druga żona zachorowała mu na to samo. Śmiała się do niego że może trzecia żona rafi mu się bez guzów :D Ale 22 lat temu medycyna nie była tak rozwinięta jak dzisiaj.
Będzie dobrze!!
Asiu musi być dobrze :)
Cieszę się że więcej dni pozytywnych,
Podejrzewam, choć się nie znam, że to swędzenie na tle nerwowym,
Mi np doskwiera mój goz na tarczycy, którego bym wydrapała z chęcią albo wygniotła :/
A praca zabije czas i myśli :)
Oj, to twój mąż po przejściach chlopina
Dobrego popołudnia :)
Będzie dobrze!
hej Asik
powiedz o tym swedzeniu onkologowi
wogóle polecam iśc prywatnie do dobrego onkologa,on potem pokieruje resztą
moja mama tak robi, lecznie całe z kasy wiadomo,ale ma swojego onkologa i zawsze do niego dostęp własnie prywatnie,ale to musi być człowiek,któremu zaufasz, bo w tej chorobie jest bardzo duzo momentów róznych kiedy nie wiesz co sie dziej i trzeba mieć pewnosc,ze jest lekarz,który moze Ci wszystko wyjasnić i pokierwowac,pomóc podąć włąsciwą decyzję
co do jedznia to przede wszystkim buduj krew,żelazo
świetne są soki z granata (codziennie) i z buraków oraz bycza krew wino
to podstawowy zestaw mojej mamy-wiesz,żeby chemię brać, trzeba mieć "krew w normie" a chemia tę normę skutecznie obniża,dlatego buduj krew
oczywiście zaleca sie ograniczenie cukrów przede wszystkim
spokoju Asi i ściskam!
Asik słuchaj Dolinki, jest że się tak brzydko wyrażę " w temacie"
Ja nic oprócz dobrego słowa i trzymania kciuków nie mogę doradzić, bo mam takie niesłychane szczęście, że w rodzinie nikt nie ma tego świństwa
i niech juz tak zostanie:):love:
Dolinka jest w temacie mocno osadzona więc wie co pisze ,
Może faktycznie powiedz o tym swędzeniu onkologowi.
Trzymaj się kochana ,dobrego dnia .
Też myślałam, że dobrze ze mamy Dolinkę( nie dobrze ze musi się borykać z dziadostwem bliskiej osoby)
Takie rady, dobre słowo od kogoś w ludzkim nie medycznym języku jest na wagę złota.
Dobrego dnia Asiula :)