Strona 1 z 204 1 2 3 11 51 101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2037

Wątek: Droga do celu

Awatar Telepeters
    Telepeters jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Niemcy, LEV
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Droga do celu

Od lat borykam się z nadwagą. Pod koniec listopada zaczęłam (namówiona przez przyjaciółkę doktorkę) stosować dietę PROTAL. Powiedziała mi "nie zasłaniaj się mężem, masz za grubą d..e i szukasz wytłumaczenia. Nie opowiadaj mi, ze jest ci z tym dobrze, bo nie uwierzę"
    Trafiła w 10. Co prawda mój ślubny faktycznie ciągle zapewniał, ze mu się podobam, a synek przed laty dołożył swoje jak przytulił się do mnie ze słowami " mamuś jak dobrze, ze jesteś taka mięciutka i cieplutka, nie tak jak mama Svena, to zwykły szkieletor". Teraz syn już dorosły, a ja o dobre 20 kilo cieplejsza. Zapracowałam sobie ciężko na nadciśnienie, skrzypiące kolana i bóle krzyża. Jednak jak w ostatnim czasie zaczęły mi się rozłazić kostki w palcach u lewej reki i ból był niedowytrzymania, powiedziałam dość, a moja przyjaciółka spadła mi jak z nieba.
    Po naszej niedzielnej rozmowie telefonicznej bez odkładania do jutra czy po świętach, przystąpiłyśmy do walki. Startowałam od 132 kg. Dziś mniej mnie o prawie 20 kg. Do celu jeszcze dwa razy tyle. To moja ostatnia szansa, nie mam zamiaru jej zmarnować.
    Ostatnio edytowane przez Telepeters ; 21-01-2009 o 01:19

Do 1.09 pragne zejsc ponizej 100, trzymajcie kciuki

Chcieć, to móc, wiec do dziela!

Awatar zarianka
    zarianka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Białystok

Domyślnie Odp: Droga do celu

Woow. 20 kg to jest dużo dużo, resztę tez Ci się uda. Trzymam kciuki

Awatar Telepeters
    Mieszka w
    Niemcy, LEV
    Wpisy na blogu
    1

Stokrotne dzięki za dobre słowo. tego mi potrzeba, bo jak do tej pory, to brakowało mi samozaparcia, ale mam nadzieje, ze dorosłam do tego, żeby zrobić coś dla siebie.
    Pozdrawiam cieplutko HP

omelka1 Guest

Witam.Cieszę się że założyłaś swój wątek.Będę częstym gościem.Mówisz o samozaparciu ja również mam z tym problem.Od paru dni moja waga stoi w miejscu i już zaczynam się wkurzać.Co prawda po drodze była @ no ale już mogło by się coś dziać.
    Mnie znajdziesz klikając na dole tej stronki po prawej stronie suwaczka w tytuł mojego wątku.
    Pozdrawiam i nie pękaj będziemy się wspierać.

omelka1 Guest

Jak to jest z tą cykorią?Ja pije kawę z cykorią RICORE .Kupujesz tą cykorię osobno?Jak ją parzysz? Na skurcze mięśni lepszy jest potas ,magnez działa upakajająco /tak doczytałam w ulatkach z apteki/

kasia__grubasia Guest

Witam!!!

Podziwiam i jestem dumna z ludzi, którzy walczą, nie narzekają i potrafią się z siebie śmiać Ja dopiero zaczynam walke z nadwagą! Będę tu do ciebie zaglądać często, a i ty mnie odwiedź czasem!

Trzymaj się i Łączmy się!

Awatar Telepeters
    Mieszka w
    Niemcy, LEV
    Wpisy na blogu
    1

Dzięki Omelko za wsparcie
    Cykorie (z tego co pamiętam czysta bez dodatku zbóż) przysyła mi przyjaciółka z Polski, która mi ja poleciła. Pije 2 łyżeczki od herbaty (przepisowo 4) z chudym mlekiem pól na pól z woda. W tej chwili nie mam opakowania, ale jak przyjdzie nowa dostawa, to zaraz Ci dokładnie napisze jaka firma itd. U nas jest tylko CARO, ale cykorii w tym najmniej, bo to kawa zbożowa.
    Spróbuje z potasem, mam nadzieję, ze zażegna tę plagę

Droga Kasiu ciesze się ze tu wpadłaś, obiecuje rewanż i dziękuje za dobre słowo.

Musze Wam coś napisać. Mam córkę Basie, która jest moim "wielkim ciężarem" dziewczyna ma 22 lata i Bóg wie ile wazy, ale coś kolo 2 setek przy 185cm, najgorsze ze już była 3 razy w sanatorium (1. 6 tyg. - 18 kg, jojo, 2. 6 tyg. 16 kg, jojo, 3. 9 miesięcy 68 kg i znów jojojojojo ojojojoj). Mam 4 dzieci, polowa szczupłych, reszta nie.
    Do walki z nadmiarem przystąpił syn 20/185/130 (wyjściówka) wysportowany, atletyczny obrzartusek i już zrzucił ponad dychę i córka, której nic nie brakuje, prócz zdrowego spojrzenia na siebie 25/167/64 wysportowana i uparta osóbka. Ma również wspaniale efekty- brzunio zmalał, udka szczuplejsze lekki cellulit prawie niewidoczny. Żeby się tak dało jej opór i mądrość zaszczepić tej co naprawdę potrzebuje.

Mi przyszedł rozum, jak zdrowie opuściło. Teraz czym mnie mniej, tym czuje się lepiej, a jedyne co mi dokucza, to skurcze. Stwierdziłam, ze moje zdrówko poprawia się odwrotnie proporcjonalnie do obwodu oczu przy zakładaniu skarpet czy obcinaniu paznokci u nóg.Nie puchnę, ciśnienie spadło, bóle stawów ustąpiły, nabrałam rozpierającej mnie energii i chęci do życia. Niech żyje bal, bo to wcześniejsze życie, to było zaproszenie na stypę.

Do następnego
    HP
    Ostatnio edytowane przez Telepeters ; 21-01-2009 o 21:42

Awatar Telepeters
    Mieszka w
    Niemcy, LEV
    Wpisy na blogu
    1

Nie jestem , wiec czasem mnie kusił i ku mojej żarłam za dużo i , ze jestem za gruba. Ojciec , mąż ciągle mówił jesteś , dzieci swoją mami. Pewnego dnia waga wskazała 132 kg , a ja , chętnie bym się , ale zamiast tego, powiedziałam głupocie i zaczęłam odchudzanie. Teraz jest 20 kg mniej i , choć kiedy nie będę wyglądała jak , lecz normalnie. Kupiłam Dukana “ Nie potrafię schudnąć”, a tam jak zaprzeczyć tytułowi I . Jeszcze wrogom
    Życzcie mi powodzenia, a ja również będę Was wspierać mentalnie
    HP

Awatar EvitaVianne
    EvitaVianne jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Siedlce/Żelistrzewo

hej hej

na "sampierw" dzięki za wizytkę u mnie ^^

na drugi "sampierw" bardzo się cieszę, że zaczęłaś się tutaj udzielać, bo widzę po tobie, że można jeśli się chce :] mam podobne odczucia po rozpoczęciu diety, że jestem jakaś radośniejsza itd. :]

podoba mi się post z obrazkami od razu uśmiech na twarzy się pojawia :]

obiecuję zaglądać tu jak najczęściej w miarę możliwości :]
    czy mogłabyś od czasu do czasu dorzucić jakiś fajny przepisik na protal??;>
    Cel główny Etap I

Jusiaczek_us Guest

No i ja Cie znalazłam zapewne będę tu częściej wskakiwać i czytać Znam ten bol stawów, kręgosłupa i dlatego tez powiedziałam sobie dość ze muszę coś z tym zrobić Powodzenia życzę i szybciutkich sukcesów.

Strona 1 z 204 1 2 3 11 51 101 ... OstatniOstatni