Strona 1 z 39 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 381

Wątek: Codziennik dochodzenia do ideału :) szukam wspierających!

Awatar aniaesz
    aniaesz jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Codziennik dochodzenia do ideału :) szukam wspierających!

Witam wszystkich,
    na dieta.pl jestem zarejestrowana już od jakiegoś czasu, ale nigdy nie udzielałam się na forum, może trochę ze strachu, że jestem za słaba i szybko sobie odpuszczę całe to odchudzanie.
    Pewnie jak większość mam już za sobą niezłą dietową historię i rozregulowany metabolizm, ale nadeszła ta WIEKOPOMNA CHWILA kiedy raz na zawsze chcę pożegnać się z hodowanym przez kilka lat tłuszczykiem

A głównym powodem tego wszystkiego jest fakt, że jestem młoda, chyba nie brzydka i chcę coś zrobić ze swoim ciałem i życiem, żeby nie było za późno. Jestem najgrubsza spośród swoich koleżanek i chcę raz na zawsze wyleczyć się z kompleksów i móc żyć pełnią życia

A teraz konkrety:
    waga: 69 kg
    wzrost: 168 cm
    waga docelowa: 60 kg (chciałabym do wakacji...)

Mój plan działania:

- Zdrowe, wartościowe posiłki (minimum 4 w ciągu dnia)
    - Porzucenie słodyczy
    - Porzucenie białego pieczywa
    - Fitness 2x w tygodniu
    - bieganie w weekendy

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto mnie wspomoże radą a może zacznie dbać o siebie razem ze mną?

Pozdrawiam :-D
    Ostatnio edytowane przez aniaesz ; 10-03-2009 o 15:07 Powód: literówki

Awatar aniaesz
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Odp: Codziennik dochodzenia do ideału :) szukam wspierających!

To może coś o dzisiejszym dniu

Jadłospis średnio ciekawy ze względu na lekki brak czasu, ale mam nadzieję, że to zmienię...

Śniadanie: z kromki chleba razowego z serkiem wiejskim lekkim
    Drugie śniadanie: sok marchwiowy i batonik musli (bo jeszcze nie podjęłam wtedy decyzji, że rezygnuję ze słodkiego...)
    Obiad: talerz warzyw na patelnię na oliwie i buła razowa
    Kolacja: omlet

Wiem, że jakościowo i ilościowo nie jest najlepiej, ale tłumaczę się tym, że to dopiero początek
    Jutro postaram się wyposażyć lodówkę w coś bardziej wartościowego...

Co do ruchu to dzisiaj było marnie bo tylko jakieś 45 latania po mieście, ale jutro aerobik więc wypocę swoje, mam nadzieję!
    Ostatnio edytowane przez aniaesz ; 29-04-2009 o 18:12

Awatar aniaesz
    Mieszka w
    Kraków

Witam w drugim, a tak naprawdę pierwszym dniu mojego dietowania - od dziś bez słodyczy

Cięzko mi je odstawić, bo to jednak nałóg, no ale z nałogami trzeba walczyć. Pewnie w wolnych chwilach będzie mnie korciło więc muszę sobie je czymś zastąpić. Pomyślałam o owocach, może jakaś marchewka, albo orzechy, hm?

Jestem po śniadaniu i zaraz biegnę na uczelnię, postaram się tam zjeść jakieś drugie śniadanie, a potem wracam na obiad... No i dzisiaj fitness

pozdrawiam

bajunia23 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Ooo ja chętnie powspieram. Mam taki sam wzrost, a w lutym zaczynałam z tej samej wagi co Ty teraz. Co do orzechów to też kaloryczne są, więc uważaj z ich ilością. Może jak tak lubisz słodycze to wybierz sobie jeden dzień, np. w niedzielę, kiedy to po udanym dietowym tygodniu będziesz mogła zjeść coś słodkiego (oczywiście nie za dużo tego, np. jeden batonik), a po jakimś czasie może się odzwyczaisz całkiem. Pozdrawiam!

Awatar aniaesz
    Mieszka w
    Kraków

Witam

Bajunia a tobie jak idzie? jest już jakiś spadek?
    Co do orzechów to nigdy ich nie jadłam zbyt dużo więc wolę przegryzać jakieś owoce, mogą być suszone... ale np. bardzo lubię mieszankę studencką i też nią sobie czasem pomagam w walce z głodem słodyczowym

Wczorajszy dzień upłynął BEZ SŁODYCZY więc jestem z siebie dumna!
    Jadłospis z wczoraj:
    śniadanie: jogurt owocowy z ziarnami zbóż, pół opakowania serka wiejskiego
    obiad: makaron pełnoziarnisty z odrobiną sosu pomidorowego
    podwieczorek: jabłko
    kolacji nie było, ale wyszłam ze znajomymi na piwko więc się wyrównało

No i oczywiście wczoraj byłam na fitnessie, sporo też chodziłam więc porcja ruchu odrobiona.

A teraz jestem po śniadanku i mam motywację na nowy dzień, bo jak wczoraj dałam radę bez słodkiego to i dzisiaj dam
    Może nawet poćwiczę? Bo mam sporo wolnego dzisiaj... napewno ugotuję sobie coś dobrego, zadbam o siebie skoro mam czas
    Relację z dzisiaj zdam pewnie wieczorem...

bajunia23 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

No jak widać na moim tickerku ważę już 64,4kg, czyli troszkę mniej, jeszcze planuję zejść do 60, a później jak się uda to do 56. Wielkie brawa za dzień bez słodyczy i oby dzisiejszy też był udany! Pozdrawiam.

Awatar aniaesz
    Mieszka w
    Kraków

Ale ze mnie gapa, nie zauważyłam W takim razie gratuluję każdego straconego kiloska, mam nadzieję, że kiedyś też się pochwalę takim wynikiem

k4siunia jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Stargard Szczeciński

Do wakacji 9 kilo spokojnie zrzucisz jeśli będziesz wykonywała te ćwiczenia które wyczytałam w 1 poście ;3 Ja w ciągu 5 dni zrzuciłam 3 kg w tym 2kg to woda

Żeby dotrzeć do tej wagi którą chcesz osiągnąć musisz ciężko pracować i dużo się wyrzekać. Absolutnie zero słodyczy i jasnego pieczywa to są bomby kaloryczne. Polecam na początek robić codziennie po 40 brzuszków ,20 rano i 20 po ostatnim posiłku no i zero jedzenia po 18 ! basen fitness jak najbardziej bo szybko spalają tłuszczyk

Pozdrawiam i życzę udanej walki xD

Awatar aniaesz
    Mieszka w
    Kraków

Dzięki za słowa wsparcia

Z białym pieczywem problemu już nie mam bo w ogóle go nie jem, zastąpiłam je razowym, grahamem i wasą. A co do słodyczy to faktycznie trzeba z nimi skończyć.

Ten pomysł z brzuszkami też niegłupi, dzisiaj po kolacji zrobię... A może by tak zacząć A6W? Podobno daje duże efekty... no, pomyślę

Idę gotować obiad :P

k4siunia jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Stargard Szczeciński

A6W nie skończysz na 100% on tylko wygląda z pozoru łatwo ja po 10 dniach padłam Lepiej położyć się na plecach skrzyżować ręce na klace piersiowej ugiąć kolana i robić pół brzuszki trochę dłużej trwa ale efekt ten sam

Strona 1 z 39 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów