Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Pożegnanie z nadwagą :)

maagda91 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Domyślnie Odp: Pożegnanie z nadwagą :)

No to cel mamy w sumie taki sam
    Co do gotowania to nie jesteś sama hehe, też nie jestem w tym dobra :P Ale kiedyś będzie trzeba się nauczyć co nie co przyrządzić

Awatar TinTin
    TinTin jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Dzień -55

Dziękuję Wam za wsparcie!

Maagda91 - no popatrz cele te same, faktycznie Tylko ja jestem starsze od Ciebie o 5-6 lat

Dziś będzie:
    200kcal-melon Galia (miał z 1kg?)
    100kcal-jabłko
    200kcal-bułka zbożowa
    550kcal-100g ryżu i 400g fasolki szparagowej (na dwie porcje)
    Razem:1050kcal
    Kilka lat temu miałam BMI 32

Awatar Little_Laine
    Little_Laine jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Katowice

Domyślnie Odp: Dzień -55

TinTin fajnie, że udaje Ci się tak zmieścić w okolicach 1000 kcal ale zdaje mi się, że liczysz tych kcal troche za dużo. Np jabłko ma wg przelicznika na stronie 69 kcal a bułka też sporo mniej niż 200. Pozatym w ogóle nie jesz białka to chyba niezbyt dobrze Pomyśl o tym, że może warto zjeść coś jeszcze ale poćwiczyć Powodzenia i gratuluje wytrwałości. Buźka :*
    Tu jestem ->

ZapachPomaranczy jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Maków Mazowiecki

Hej Przyszłam kciuki trzymać

Awatar TinTin

Zapach pomarańczy - dziękuję (i śliczny masz nick)

Little_Laine dziękuję za porady, ale to jabłko które ja zjadam ma ok.200g (a wg tabelki 100g jabłka ma ok.50-60kcal...z pamięci to mówię haha). A co do bułki - to jest ona sporawa (wielkości dwóch talii kart), dodatkowo ta bułka jest wręcz obtoczona w ziarnach - głównie z słoneczniku, a to swoje kalorię ma Ale mimo to dziekuję za troskę i pilnowanie mnie

Co do białka to masz rację, za jakis czas mam zamiar kupic sobie jajka i najeść się jajecznicą... poza tym to rzadko mam ochotę na coś mięsnego - nie jestem wegetarianką ale naprawdę muszę mieć chcice na mięso, żeby w ogóle je zjeść chyba dlatego jem (wg mnie) tak dużo produktów mlecznych, żeby chociaż częściowo nadrobić brakujące bialko Może jak mnie najdzie ochota w piątek to usmażę sobie rybkę (albo nie haha), bez panierki i bez węglowodanowych dodatków, bo lubię zasady diety niełączenia

Awatar TinTin

Domyślnie Dzień -54

Dziś kupiłam niesamowity dżem, ktory jest dżemem tylko z nazwy, bo to naprawdę zmikowane owoce z pektyna, bez cukru.Tylko 45kcal w 100g! Heh, ale problem w tym,że słoik 300g kosztuje 8zł...więc kupiłam ten dżem, ale z kończącą się datą ważności (jutro) haha ale za to za 2zł!!!

Zatem dzisiejsza dieta:
    250kcal-musli ok.50g i 200ml mleka
    180kcal-250ml jogurtu do picia
    150kcal-biała kajzerka bo kosztowała tylko 19gr (oni robią teraz te bułki z powietrza!ważyła może z 20g?) i 100g dżemu(musu?)truskawkowego
    200kcal-ok.1kg arbuza
    250kcal-jogurt 250g (60kcal w 100g) i jabłko
    Razem:1030kcal

Na kolację miałam mieć kaszę manne, ale ktoś mi wypił mleko...cały litr i nikt się nie chce przyznać - nie ma to jak żyć w mieszkaniu studenckim

Do tego zaliczylam dziś ponad godzinny spacer.

A w życiu prywatnym/studenckim mam "manianę" stąd dziś tyle "słodkich" rzeczy w moim menu, muszę sobie jakoś poprawić humor, ale przynajmniej nie sięgam po prawdziwe słodycze....ale zatłukłabym teraz za lody czekoladowe D:

A jeszcze jedno: jeśli nie zapomnę to od jutra będę robiła zdjęcia tego co zjadam, żeby ożywić moje wpisy
    Ostatnio edytowane przez TinTin ; 09-07-2009 o 17:48

Awatar nicoletia86
    nicoletia86 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Merseyside, UK

Domyślnie Odp: Dzień -54

ty jestes wegetarianka??? bo zdecydowanie za malo bialka w tym twoim jadlospisie

Sierpniowy fitness

Tu zrzucam oponke--->

Awatar TinTin

No właśnie nie jestem wegetarianką, ale jak napisałam 2-3 posty wyżej muszę mieć chcice na mięso, zeby w ogóle spojrzeć w jego kierunku. Ale naprawde zjadam tak mało białka?
    Dziś było 7g białka w 200ml mleka, 8g w jogurcie do picia oraz ok.10g w jogurcie na kolację. razem ok.25g białka ... no dobra mało

Ale jak wspomniałam (chyba przedwczoraj) wkrótce kupię jajka, a to samo zdrowie (tak-tak, nie wierzę w zły cholesterol z jajek...)

Najlepsze jest to, że dziś miałam zjeść sobie rybkę (fakt, że z konserwy, ale jednak), no ale miałam taki dzień, że musialam się zasłodzić

Poza tym jakiś czas temu stosowałam I fazę uderzeniową diety Dukana (wytrwałam 4 i pół dnia) i zdaję sobie sprawę z dobroczynnych właściwości białek - zarówno przy odchudzaniu jak i przy funkcjonowaniu metabolizmu Jak to się mówi: z teorią u mnie dobrze, gorzej z praktyką

Awatar TinTin

Domyślnie Dzień -53

Menu:
    200kcal- kasza manna na wodzie i 50g dżemu(musu) truskawkowego
    200kcal- kasza manna na wodzie i 50g dżemu(musu) truskawkowego, po raz drugi
    400kcal- 0,4kg ziemniaków, 200g jogurtu naturalnego i rzodkiewki
    200kcal- rybka z puszki (pewnie szprotki w sosie pomidorowym), trochę białka wg zaleceń

Robię zdjęcia tego co zjadam, więc wieczorem je wrzucę A tak dla samej siebie

I zrobiłam

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Ostatnio edytowane przez TinTin ; 10-07-2009 o 19:31

Awatar TinTin

Domyślnie Dzień -52

Ha! Tak jak myślałam, dzienniczek wygląda o wiele smakowiciej ze zdjęciami Wczorajszy dzień wyglądał moim zdaniem bardzo "mniam-mniam"

Dzisiejsze menu:
    150kcal-jogurt light 250g z otrębami
    250kcal-jajecznica z 3 jajek (L) i musztardą
    400kcal- 0,4kg ziemniaków, 200g jogurtu naturalnego i rzodkiewki
    100kcal-jabłko
    200kcal-główka kalafiora pycha!!!!

Razem ok.1100kcal

A wieczorem zaktualizuje post dorzucająć zdjęcia.

W ogóle wczoraj z rana ważyłam 72kg no ale dzisiaj znów 73kg - wiadomo co zjadłam to się i na wadze pokazało, ale mimo wszystko nadal będe pisała, że mam 73kg

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów