Strona 1 z 9 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Wątek: smoke_on_the_water i dukanowe zmagania

Awatar smoke_on_the_water
    smoke_on_the_water jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie smoke_on_the_water i dukanowe zmagania

Kolejna nowa na forum się wita i obwieszcza swoje usilne (kolejne) postanowienie doprowadzenia się do stanu przyjemnego dla oka (własnego i ludzkości).

Ten wątek chcę traktować motywująco i dopingująco, oraz dyscyplinująco, może, gdy publicznie, choć na szczęście anonimowo przyznam się do własnej wagi i zamiarów, tym razem mi się uda. Jest to również wątek kronikarski, pozwoli mi kontrolować jadłospis i poczynania.

Pokrótce o sobie: weteranka diet, mistrzyni szybkiego i ładnego chudnięcia, oraz jeszcze szybszego przybierania na wadze na powrót, traktująca jedzenie jako formę terapii. Nigdy jeszcze nie odchudzałam się publicznie, forum czytam namiętnie drugi dzień, nie ukrywam, że liczniki niektórych użytkowniczek przyprawiają o skręt z zazdrości, budzą podziw i działają szalenie dopingująco. Ja też tak chcę!

Na Dukanie jestem drugi dzień, wiele daje mi czytanie tych gigantycznie rozbudowanych wątków, Waszych wątpliwości, pytań i odpowiedzi doświadczonych koleżanek. Mam nadzieję, że za jakiś czas i ja znajdę się po tej dobrej stronie wagi.

Zrobiłam test na stronie Dukana, wynika z niego, co następuje (jestem na diecie od wczoraj):
    faza uderzeniowa 6 dni, czyli do 07.03.2010, przewidziany spadek 2,7 kg
    faza II - 263 dni, do 25.11.2010 - przewidziany spadek 34,8 kg
    faza III - 375 dni, do 05.12.2011 (test obliczył realny spadek wagi do 67,5 kg)

Wczoraj zjadłam:
    kawałek gotowanej wołowiny
    dwa serki wiejskie
    dwa plasterki szynki z indyka gotowanej
    wypiłam 1,5 l wody niegazowanej i 1,5 l coli zero
    Uprzedzając - wiem, że zjadłam za mało, ale zaczęłam dietę kompletnie nieprzygotowana, jednak nie chciałam odkładać terminu rozpoczęcia diety na kolejne "potem" - szukanie wymówek mam opracowane do perfekcji.

Dzisiejsze menu:
    dwa serki wiejskie
    jogurt naturalny duży bakoma - niezłe paskudztwo kwaśne
    sałatka z całej dużej makreli wędzonej + 3 jajka na twardo + dwa małe ogórki kiszone
    w tej chwili pieką się udka (małe) z kurczaka, pewnie zjem 2 lub 3.
    do tego wypiłam 2 l coli zero i pewnie wypiję jakis litr czarnej herbaty

Wiem, że nadużywam coli zero, ale nie piję kawy, kofeinę sobie jakoś dostarczać muszę

Z góry dziękuję za przychylne przyjęcie mnie w Waszym gronie i składam wyrazy podziwu wszystkim zwalczającym kilogramy

maxblondi jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie Odp: smoke_on_the_water i dukanowe zmagania

Witamy, witamy i zapraszamy do grona dukanowiczek trzymam kciuki i mam nadzieję, że razem nam się uda

Mieszka w
    Warszawa

Dziękuję i również życzę powodzenia

Darcenty jest nieaktywny Nowy na forum

Baaaardzo Cie lubię Już za sam nick !!!! Powodzenia! Dobre rockujesz na przyszłość! Już niedługo będziesz Highway star

Mieszka w
    Warszawa

taaa stare deep purple to moja miłość

---------- Wiadomość dodana o 06:26 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 06:24 ----------

Dziś rozpoczynam trzeci dzień diety, waga pokazała 104,3

Awatar Capriciosa
    Capriciosa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

gratuluję spadeczku
    Capriciosa i Dukan - 22.02.2010 - Grupy Wsparcia Dieta.pl

faza I - 22.02.2010 - 28.02.2010 - 4 kg
    faza II rozpoczęta 01.03.2010...
    po miesiącu - 6.6 kg mniej

Mieszka w
    Warszawa

dziękuję

Awatar Lee_Loo
    Lee_Loo jest nieaktywny Znany na forum

Witam 'kolejną nową na forum' Życzę wytrwałości i optymizmu do 5 grudnia 2011 Mi test dukanowski pokazał podobną datę końca diety, więc mam nadzieję, że będziemy się wzajemnie wspierać do tego czasu W fazie uderzeniowej też miałam schudnąć 2,7 a poleciało mi 4,1, więc..future is bright

P.S. Też lubię Purpli Szczególnie Child In Time mimo, że zostało napisane w tragicznych okolicznościach.

Dukan od 21.02.2010r.

Zapraszam na mój blog z przepisami!

Mieszka w
    Warszawa

Witaj Lee_Loo
    Nie pozostaje nam zatem nic innego, jak wzajemne dopingowanie się i podtrzymywanie na duchu, kiedy euforia spowodowana spadkiem wagi w fazie uderzeniowej zamieni się w przygnębienie, jeśli trafi się okres stagnacji, albo innego zniechęcenia

Dziś udam się na poszukiwania otrębów owsianych, wygląda na to, że wraz z marcem cała Warszawa postanowiła odchudzać się Dukanem i zewsząd wymiotło te nieszczęsne otręby

Awatar Lee_Loo
    Lee_Loo jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez smoke_on_the_water Zobacz posta
    Witaj Lee_Loo
    Nie pozostaje nam zatem nic innego, jak wzajemne dopingowanie się i podtrzymywanie na duchu, kiedy euforia spowodowana spadkiem wagi w fazie uderzeniowej zamieni się w przygnębienie, jeśli trafi się okres stagnacji, albo innego zniechęcenia

Dziś udam się na poszukiwania otrębów owsianych, wygląda na to, że wraz z marcem cała Warszawa postanowiła odchudzać się Dukanem i zewsząd wymiotło te nieszczęsne otręby
    Doszłam do tego samego wniosku..W moim mieście w każdym sklepie czy to Carrefour, Real czy Makro, po prostu nie ma potrzebnych mi produktów..Wszystkie inne są a w miejscach, w których powinny leżeć odtłuszczone twarożki czy jogurty, wieje pustką

No ja właśnie dziś mam taki dzień..waga pokazuje +600, ale nie przejmuję się tym, bo wiem, że i tak prędzej czy później to zrzucę

Powodzenia na polowaniu!

Dukan od 21.02.2010r.

Zapraszam na mój blog z przepisami!

Strona 1 z 9 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów