Strona 2 z 41 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 401

Wątek: Chcę się dobrze czuć po 40-tce - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Awatar beatas44
    beatas44 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Białystok

Domyślnie Odp: Chcę się dobrze czuć po 40-tce - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Cytat Zamieszczone przez motylkowa81 Zobacz posta
    halo przyszłam się przywitać i zapytać jak idzie dietka ?
    Witam Cię bardzo cieplutko!!!

Fajnie, że jesteś, bo zaprosiłabym Cię na kawę z sernikiem.

Dziś upiekłam sernik, wyszedł super, tylko trochę niski. Upiekłam go w tej dużej blaszcze z piekarnika.
    Jeśli chciałabyś wykorzystać przepis to polecam. Sama wymyśliłam proporcje.

Przepis na sernik:
    1,2 kg sera chudego
    5 jajek
    1 szklanka mleka 0,5 %
    2 łyżki zmielonych otrębów owsianych
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    9 łyżek słodzika w proszku Sweet Top
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    kilka kropel olejku smietankowego

Ser pokroiłam na kawałki i wrzuciłam do malaksera (nałożyłam nakładkę z nożami dzięki czemu nie musiałam sera mielić). Do tego wrzuciłam 5 zółtek i 9 łyżek słodzika.
    Po wymieszaniu i rozbiciu sera wrzuciłam wszystko co mi pozostało czyli zmielone otręby, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, olejek śmietankowy.
    Ubiłam pianę z 5 białek. Do białek dodałam masę serową i powoli wymieszałam to wszystko łyzką.
    Blachę wyłożyłam folią do pieczenia lub rękawem do pieczenia mięsa (zależy jak kto na to nazywa). Piekłam 1,5 godziny w temperaturze 170 stopni

Serniczek palce lizać!!! Wilgotny i pyszny.

Może przepis brzmi zawile, ale roboty przy tym niewiele.

Ugotowałam dziś też bigos ze słodkiej kapusty. Też wyszedł super.

A co do moich postępów w proteinkowaniu to dziś 3 dzień P+W. Waga stoi w miejscu, ale się nie przejmuję. Przecież 3 kg to i tak niezły rezultat w tak krótkim czasie. Myslę, że piję zbyt mało wody. Wcześniej wciąż chciało mi się pić i miałam sucho w ustach. Teraz jakoś moje pragnienie zniknęło i zmuszam się do picia płynów.
    Być może to to jest powód, że waga nie spada.

Motylkowa, mam nadzieję, że jesteś już zdrowa. Co Ci było??? Martwiłam się!
    Na Dukanie: 1 FAZA - 01.03. - 10.03.2010
    2 FAZA od 11.03 do 24.07.2010 3 faza od 25 lipca 2010 przez 184 dni czyli do 25 stycznia 2011
    TU JESTEM!!!!!ZAPRASZAM!!!!!!!!!

Awatar motylkowa81
    motylkowa81 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Legnica

Domyślnie Odp: Chcę się dobrze czuć po 40-tce - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

beatas44 sama nie wiem co mi było-chyba jakieś grypsko mnie brało czy coś podobnego ale zdusiłam w zarodku
    przepis na serniczek wypróbuję napewno bo brzmi smakowicie, a na bigosik musze czekać do wtroku-wtedy wchodzą mi warzywka.
    Ja na warzywkach nic nie schudłam ale i nie przytyłam, wiec nie przejmuj sie bo może tak być że waga będzie stała. Grunt żeby na czystych proteinkach znowu zaczęła spadać.
    Co do wody to musisz pić dużo, badzo duzo bo to pomaga nam w chudnieciu. Ja piję jakieś 2 litry dziennie

01.03.2010-05.03.2010 start z Dukanem i 4kg mniej
    06.03.2010- start II faza
    tu jestem motylkowa81 na protalu od 1 marca 2010 - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar beatas44
    Mieszka w
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez motylkowa81 Zobacz posta
    Co do wody to musisz pić dużo, badzo duzo bo to pomaga nam w chudnieciu. Ja piję jakieś 2 litry dziennie
    Póki nie zaczęłam diety to raczej mało piłam płynów. W I fazie wciąż czułam pragnienie, więc bez problemów wypijałam 1,5 l dziennie. Teraz na warzywach mam znów problem. Bede się trzymać i oprócz kilogramów liczyć szklanki wypitych płynów.

Zawsze piłaś dużo płynów???

Bardzo się cieszę,że już jesteś zdrowa.
    Pozdrawiam!
    2 FAZA od 11.03 do 24.07.2010 3 faza od 25 lipca 2010 przez 184 dni czyli do 25 stycznia 2011

Awatar motylkowa81
    motylkowa81 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez beatas44 Zobacz posta
    Zawsze piłaś dużo płynów???
    przed dietą raczej nie jakis litr dziennie- teraz staram sie dużo pić

01.03.2010-05.03.2010 start z Dukanem i 4kg mniej
    06.03.2010- start II faza
    tu jestem motylkowa81 na protalu od 1 marca 2010 - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar beatas44
    Mieszka w
    Białystok

acha, to tak jak ja.

Wszystkim życzę kolorowych snów!!!!!!!!!!

---------- Wiadomość dodana 14-03-2010 o 10:42 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 13-03-2010 o 22:46 ----------

Witam w niedzielny poranek!!!
    Dla mnie to jeszcze poranek, gdyż niedawno wstałam.

Jeszcze dziś nic nie jadłam, ale pół szklanki kawy mam za sobą.
    Pewnie niedługo usmażę sobie placuszki serowe. Widziałam gdzieś przepis na forum, tylko muszę go znaleźć.

Pozdrawiam!!!!!

Awatar schifo
    schifo jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Pruszków

Witam! Ja jeszcze troche przed 40-tką, dukam od 11 lutego. nie wiem jak to sie dzieje ale na wadze spadłam minimalnie- może 1kg-2 kg za to mam rozmiar mniej i to mnie cieszy....Może wagę mam zepsutą?
    Odnosnie serniczka- brzmi fajnie ale...nie można używac mąki!!! Nie mąka kukurydziana tylko skrobia kukurydziana- to ma duże znaczenie, więc wcinaj ten sernik i nigdy więcej!!!!
    Powodzenia!

Awatar girl_86
    girl_86 jest nieaktywny Znany na forum

Co do picia takiej ilości płynów to w lecie daje radę, ale zimą trochę ciężko, nie wypijam aż tyle, ale teraz staram się pić jak najwięcej, nawet jak mi się nie chce to wlewam w siebie ile sie da hehe
    Pierwsze podejście: waga 79 kg....

Drugie podejście:

Awatar Malinkajg
    Malinkajg jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Jelenia Góra

Dzięki za informację, tylko do kauflanda musiałabym jechać ok 100 km. Niestety w Białymstoku nie doczekaliśmy się jeszcze tej sieci sklepów. Koleżanka ostatnio kupiła mi sypki słodzik chyba w realu, wiec na razie jestem zaopatrzona.

Kochane, czy robicie jakieś zakupy w Biedronce??? Tam jest naprawdę tanio, tylko czy są tam jakieś produkty z tych, które możemy jeść????
    tak w biedronce jest super tanio i są tam pordukty któe możemy bez obaw pochłaniać
    np szynka , poledwica , któe mają po jakieś 2% tłuszczu wiec dopuszczalne

miłej niedzielki
    walka z kg, walka z hormonami, i o dziecko Grupy Wsparcia Dieta.pl
    - tak było do października 2010r.
    Teraz walczę od początku

Awatar beatas44
    Mieszka w
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez schifo Zobacz posta
    Witam! Ja jeszcze troche przed 40-tką, dukam od 11 lutego. nie wiem jak to sie dzieje ale na wadze spadłam minimalnie- może 1kg-2 kg za to mam rozmiar mniej i to mnie cieszy....Może wagę mam zepsutą? Odnosnie serniczka- brzmi fajnie ale...nie można używac mąki!!! Nie mąka kukurydziana tylko skrobia kukurydziana- to ma duże znaczenie, więc wcinaj ten sernik i nigdy więcej!!!! Powodzenia!
    Witam cię schifo!!!

Cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Mam nadzieję, że będziesz u mnie gościć???

Myślę, że może ten brak spadku wagi to jest coś takiego, że skoro jemy białka to rozbudowujemy mięśnie kosztem tkanki tłuszczowej.
    Dlatego na wadze mała strata, za to w centymetrach dużo.
    Cieszę się, że masz takie osiągnięcia. Rozmiar w dół to wielki sukces!!!! Tak trzymaj, a ja trzymam za Ciebie kciuki.

Serio z tą mąką w serniku??? W sumie to dodałam jej tylko 1 łyżkę na przeszło kilogram sera. Myślałam, że skrobia kukurydziana to mąka kukurydziana.
    A gdzie można kupić tą skrobię kukurydzianą???

---------- Wiadomość dodana o 13:56 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:54 ----------

Na razie zmykam. Muszę wstawić ziemniaki na obiad i utrzeć marchewkę na surówkę. Dzieci już jadą na obiad.
    Do usłyszenia później!!!

---------- Wiadomość dodana o 18:55 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:56 ----------

Cytat Zamieszczone przez girl_86 Zobacz posta
    Co do picia takiej ilości płynów to w lecie daje radę, ale zimą trochę ciężko, nie wypijam aż tyle, ale teraz staram się pić jak najwięcej, nawet jak mi się nie chce to wlewam w siebie ile sie da hehe
    Jakoś na samych proteinach nie miałam problemu z piciem płynów. Wciąż chciało mi się pić i wciąż było sucho w ustach. Chyba to normalne w tej diecie???

Teraz gdy jestem na P+W nie odczuwam już takiego pragnienia. Zmuszam się do wypicia 1,5 litra dziennie - i chyba to max ile wypijam.

Jeszcze tylko jutro faza przemienna, a od wtorku jestem już na samych proteinach.

Czy colę bez cukru to można pić w dużych ilościach????
    Jak jest z aspartamem??????

Czytałyście czy on nie jest szkodliwy???

---------- Wiadomość dodana o 19:04 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 18:55 ----------

Cytat Zamieszczone przez Malinkajg Zobacz posta
    tak w biedronce jest super tanio i są tam pordukty któe możemy bez obaw pochłaniać np szynka , poledwica , któe mają po jakieś 2% tłuszczu wiec dopuszczalne miłej niedzielki
    Malinko, dziękuję za informację. Jutro wybiorę się na podbój biedronki. Sporo ubyło mi już z lodówki, a lepiej mieć w niej spory wybór.
    Czasami tak jest, że coś kręci w żoładku, ssie, zjadłoby się, ale nie wiadomo co się chce.
    Jak jest do wyboru w lodówce to zawsze coś się wymyśli.

Pozdrawiam cieplutko wszystkich, którzy zajrzeli na moją stronę.

Fajnie jest wiedzieć, że są inni, których można poprosić o radę.

Życzę dalszej wytrwałości w odmawianiu sobie pokus!!

Awatar kapucynka
    kapucynka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Elbląg
    Wpisy na blogu
    2

Domyślnie Odp: 40 lat minęło jak jeden dzień.... - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Wpadłam powspierać i podopingować
    Zaczynam od diety i pójścia do ginekologa po hormonalną terapię zastępczą.
    Hej hej poczekaj z tym HTZ
    Możesz zacząć od suplementow sojowych.Zawsze z hormonami można wkroczyć.
    Obecnie jest na rynku bardzo duzy wybór .
    Sprawdzilam na sobie i u mnie rewelacja.Już mialam problem w ciagu dnia i miałam iść na HTZ ale kupiłam Aktiv - Meno i naprawde rewelacja.
    Sa inne dwa razy bogatsze w skladzie.
    Nie każdemu to słuzy - moja siostre bolał brzuszek np.
    U nie przeszlo wszystko.zastanawialamsie czy to sie nie gryzie z ta dieta i odstawilam na tydzień ale było uuuuuu
    Więc biore a waga spada naprawde SPADA i moze nawet za szybko.
    Czyli ten preparat nie przeszkada.
    HTZ tez bym brała - jak trza to TRZA ale poczekaj

Strona 2 z 41 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów